Τελετή Βράβευσης Σχολείων για διαγωνισμό δράσεων αντιρατσιστικής πολιτικής.

16/12/2021

Ο διαγωνισμός για τη σχολική χρονιά 2020-2021 προέκυψε μέσα από τις δράσεις υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής του Υπουργείου για την Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας στο Σχολείο, 2018-2022

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο διαγωνισμός αποτελεί θεσμό συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη και παρέχει ευκαιρίες αναγνώρισης και ανάδειξης των καλών πρακτικών που εφαρμόζονται από τα σχολεία για την προαγωγή θεμάτων ενεργού πολιτότητας, κοινωνικής  δικαιοσύνης, πρόληψης, καταπολέμησης και διαχείρισης της βίας στη σχολική κοινότητα.

Ο διαγωνισμός για τη σχολική χρονιά 2020-2021 προέκυψε μέσα από τις δράσεις υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής του Υπουργείου για την Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας στο Σχολείο, 2018-2022 και είχε ως στόχο την Προώθηση της Αντιρατσιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Μέσα από το θέμα του Διαγωνισμού και τις δράσεις που ανέπτυξαν τα σχολεία συναντώνται οι βασικοί άξονες της Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας στο σχολείο με τις προτεραιότητες της Αντιρατσιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε ένα ασφαλές και φιλικό σχολικό περιβάλλον, το οποίο να προάγει ειρηνικές στάσεις και αξίες και στο οποίο τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη σχολική ζωή και την εκπαιδευτική διαδικασία, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε ιδιαιτερότητες.

Κατά την έναρξη της τελετής, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, ενώ στη συνέχεια, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Σεντώνας, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Ακολούθησαν σύντομες παρουσιάσεις από τα σχολεία που έλαβαν Βραβείο (Λύκειο Αγίου Αντωνίου, Λεμεσός, Α΄ Δημοτικό Σχολείο Γερίου, Λευκωσία και Α΄ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, Πάφος) και το σχολείο που διακρίθηκε με Έπαινο (Γ΄ Νηπιαγωγείο Καϊμακλίου, Λευκωσία).

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων και πλακετών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Ισχυρός σεισμός 6.4 ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί.

11/01/2022

Ηταν αρκετά αισθητός με αποτέλεσμα να ξυπνήσει μεγάλη μερίδα πληθυσμού!

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κύπρο!

05/01/2022

Καταγράφηκε σήμερα Τετάρτη, στις 05:21 σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, έγινε ελαφρά αισθητός σε πολλές περιοχές της Κύπρου.

'Εκτακτη σύσκεψη Υπ. Υγείας-επιστημονικής επιτροπής μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

29/12/2021

Έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) πραγματοποιεί στις 16.00 το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Χριστούγεννα στον βυθό της θάλασσας σε Πρωταρά και Λάρνακα, έκαναν δύτες (Φωτό)

27/12/2021

Με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο για 15η συνεχή χρονιά γιόρτασαν και φέτος τα Χριστούγεννα οι Summer Divers.

Έλαβαν τα χριστουγεννιάτικά τους δώρα οι ένοικοι του ζωολογικού κήπου της Πέγειας!

24/12/2021

Δώρα μοίρασαν σήμερα στα ζώα οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Πέγειας "Pafos Zoo", διανέμοντας πολύχρωμα πακέτα που περιείχαν κομμάτια κρέατος και διάφορα παιχνίδια.

Eurostat: Η Κύπρος μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη μείωση κατανάλωσης ενέργειας για το 2020!

24/12/2021

Καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση τόσο πρωτογενούς όσο και τελικής ενέργειας, σύμφωνα με τη Eurostat.

Η στιγμή της κατεδάφισης των κεραιών στο Κάβο Γκρέκο μετά απο 51 χρόνια. (Βίντεο)

23/12/2021

Οι συγκεκριμένες κεραίες, στο Κάβο Γκρέκο, είχαν εγκατασταθεί τη δεκαετία του 1970 από τη γαλλική εταιρεία «Σομερα» για αναμετάδοση τηλεπικοινωνιακών, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το πέρασμα της «Καρμέλ» από Κύπρο!

20/12/2021

Χωρίς να κληθεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα σε παγκύπριο επίπεδο κύλησε το τελευταίο 48ωρο, λέει η Πυροσβεστική και η Πολιτική Άμυνα.

Μήνυμα ζωής από τη Λεμεσό για τους «Μικρούς Ήρωες»

18/12/2021

Το μήνυμα ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να παλεύει μόνο με τον καρκίνο και τη λευχαιμία, έστειλαν για μια ακόμη φορά οι εθελοντές για τους «Μικρούς Ήρωες».

Τελετή Βράβευσης Σχολείων για διαγωνισμό δράσεων αντιρατσιστικής πολιτικής.

16/12/2021

Ο διαγωνισμός για τη σχολική χρονιά 2020-2021 προέκυψε μέσα από τις δράσεις υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής του Υπουργείου για την Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας στο Σχολείο, 2018-2022

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ