ΚΥΠΡΟΣ«Διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής» ο Φώτης Φωτίου.

30/11/2021

Διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για δικαίωση και ειρήνη στην πατρίδα μας ανέφερε απόψε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου

 

Στην παρουσίαση βραβευμένων έργων Δημοτικών Σχολείων σε Παγκύπριους και Πανελλήνιους Διαγωνισμούς με θέμα «Κύπρος 47 χρόνια μετά… δεν ξεχνώ» που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Σκάλα.

«Κάθε εκδήλωση και πρωτοβουλία με στόχο να παραμένουν ζωντανές οι μνήμες για την κατεχόμενη γη μας, και να μην ξεχνάμε ποτέ την οφειλή μας να αγωνιστούμε με όλο το σθένος και τις δυνάμεις μας μέχρις ότου φυσήξει ο άνεμος της ελευθερίας και της δικαιοσύνης σε όλο μας το νησί, ασφαλώς και αξίζει κάθε επαίνου και στήριξης», είπε ο Επίτροπος.

Ο Φώτης Φωτίου είπε πως αυτή η προσπάθεια στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και των ατόμων νεαρότερης ηλικίας, «στα οποία εμείς οι μεγαλύτεροι οφείλουμε να παραδώσουμε αύριο μια πατρίδα χωρίς τα προβλήματα και τις προκλήσεις του σήμερα, μια πατρίδα με την καλύτερη προοπτική που θέλουν δικαιωματικά οι νέοι μας,  προκειμένου να κτίσουν τη δική τους ζωή, με διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους».

 

Δεν ξεχνάμε είπε, τους κατεχόμενους τόπους μας και, μαζί, όλες τις  τραγικές συνέπειες του δίδυμου εκείνου εγκλήματος, του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής που μας υπενθυμίζει το χρέος και τις ευθύνες μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη δικαίωση της θυσίας όλων εκείνων  που έδωσαν τη ζωή τους, προασπίζοντας την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

 

Για την τραγωδία των αγνοουμένων ο Επίτροπος είπε ότι είναι μια τραγωδία που βιώνουν καθημερινά για τόσες δεκαετίες εκατοντάδες οικογένειες συμπατριωτών, προσθέτοντας ότι ο πόνος και η αγωνία των οικογενειών είναι ανείπωτος.

 

Διαβεβαίωσε πως με αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα θα συνεχιστεί ο ιερός αγώνας για τη διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου μας, κάτι που επιτάσσει η ιστορία και το χρέος απέναντι στους ήρωες και τις οικογένειες. 

 

«Δεν ξεχνάμε ούτε και θα ξεχάσουμε είπε. Οι τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο, οι απαράδεκτες απειλές και οι εκβιασμοί της δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνουν και ούτε θα μας κάνουν να υποχωρήσουμε από τον διαχρονικό μας στόχο. Διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για δικαίωση και ειρήνη στην πατρίδα μας. Στόχος μας μια λύση που να τερματίζει την  κατοχή και να επανενώνει την πατρίδα μας χωρίς ξένες εξαρτήσεις, μια λύση σύμφωνη με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε.

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου τόνισε πως η διατήρηση της ιστορικής μνήμης από τα τραγικά γεγονότα του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 που έδωσαν την ευκαιρία στην Τουρκία να κουρσέψει την πατρίδα μας και να οδηγήσει τον λαό μας στη δυστυχία και τις κακουχίες, «θα πρέπει να αποτελεί το εχέγγυο και την κολυμβήθρα από την οποία να αντλούμε διδάγματα και μηνύματα για την διαχείριση του μέλλοντος μας».

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας τόνισε πως η σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης αλλά και συνείδησης αποτελούν την έσχατη πράξη αντίστασης μέσα στη γενική παρακμή, προσθέτοντας πως οι λαοί που δεν έχουν μνήμη δεν έχουν μέλλον.

 

Στον δικό του χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Μελετών Ανδρέας Μορφίτης τόνισε πως η πατρίδα μας δεν έχει όπλα και τανκς για να αντιμετωπίσει τις επιβουλές του κατακτητή, ούτε και  τεθωρακισμένα για να αντιμετωπίσει την υπέρτατη δύναμη του εισβολέα αλλά έχει τα ψυχικά αποθέματα των αντοχών και των επιμονών τα οποία μας κρατούν όρθιους απέναντι στις δοκιμασίες.


Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΚΥΠΡΟΣ'

ΚΥΠΡΟΣ
Ισχυρός σεισμός 6.4 ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί.

11/01/2022

Ηταν αρκετά αισθητός με αποτέλεσμα να ξυπνήσει μεγάλη μερίδα πληθυσμού!

ΚΥΠΡΟΣ
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κύπρο!

05/01/2022

Καταγράφηκε σήμερα Τετάρτη, στις 05:21 σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, έγινε ελαφρά αισθητός σε πολλές περιοχές της Κύπρου.

ΚΥΠΡΟΣ
'Εκτακτη σύσκεψη Υπ. Υγείας-επιστημονικής επιτροπής μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

29/12/2021

Έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) πραγματοποιεί στις 16.00 το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

ΚΥΠΡΟΣ
Χριστούγεννα στον βυθό της θάλασσας σε Πρωταρά και Λάρνακα, έκαναν δύτες (Φωτό)

27/12/2021

Με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο για 15η συνεχή χρονιά γιόρτασαν και φέτος τα Χριστούγεννα οι Summer Divers.

ΚΥΠΡΟΣ
Έλαβαν τα χριστουγεννιάτικά τους δώρα οι ένοικοι του ζωολογικού κήπου της Πέγειας!

24/12/2021

Δώρα μοίρασαν σήμερα στα ζώα οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Πέγειας "Pafos Zoo", διανέμοντας πολύχρωμα πακέτα που περιείχαν κομμάτια κρέατος και διάφορα παιχνίδια.

ΚΥΠΡΟΣ
Eurostat: Η Κύπρος μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη μείωση κατανάλωσης ενέργειας για το 2020!

24/12/2021

Καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση τόσο πρωτογενούς όσο και τελικής ενέργειας, σύμφωνα με τη Eurostat.

ΚΥΠΡΟΣ
Η στιγμή της κατεδάφισης των κεραιών στο Κάβο Γκρέκο μετά απο 51 χρόνια. (Βίντεο)

23/12/2021

Οι συγκεκριμένες κεραίες, στο Κάβο Γκρέκο, είχαν εγκατασταθεί τη δεκαετία του 1970 από τη γαλλική εταιρεία «Σομερα» για αναμετάδοση τηλεπικοινωνιακών, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων.

ΚΥΠΡΟΣ
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το πέρασμα της «Καρμέλ» από Κύπρο!

20/12/2021

Χωρίς να κληθεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα σε παγκύπριο επίπεδο κύλησε το τελευταίο 48ωρο, λέει η Πυροσβεστική και η Πολιτική Άμυνα.

ΚΥΠΡΟΣ
Μήνυμα ζωής από τη Λεμεσό για τους «Μικρούς Ήρωες»

18/12/2021

Το μήνυμα ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να παλεύει μόνο με τον καρκίνο και τη λευχαιμία, έστειλαν για μια ακόμη φορά οι εθελοντές για τους «Μικρούς Ήρωες».

ΚΥΠΡΟΣ
Τελετή Βράβευσης Σχολείων για διαγωνισμό δράσεων αντιρατσιστικής πολιτικής.

16/12/2021

Ο διαγωνισμός για τη σχολική χρονιά 2020-2021 προέκυψε μέσα από τις δράσεις υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής του Υπουργείου για την Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας στο Σχολείο, 2018-2022

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΚΥΠΡΟΣ')