Λίτσα Γιαγκούση: «Έχω συναντήσει διάφορα στο χώρο. Έχω υποστεί ένα είδος bullying»

12/10/2021

«Διάφορα έχω συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια, σε εμένα προσωπικά κατι αρκετά σοβαρό σε επίπεδο #metoo δεν μου έχει τύχει ευτυχώς. Εχω γίνει μάρτυρας κακών συμπεριφορών σε συναδέλφους άλλους, έχω βιώσει και εγώ ένα είδος bullying.»

 

Γράφει η Ιζαμπέλα Κούντουρου,

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε η γνωστή τραγουδίστρια Λίτσα Γιαγκούση στην δημοσιογράφο, Ιζαμπέλα Κούντουρου, αλλά και στην ραδιοφωνική παραγωγό Χριστιάνα Ξυδά το απόγευμα της Δευτέρας (11/10) 
με αφορμή το νέο της τραγούδι με τίτλο «Πόλεμος», που κυκλοφορεί απο την δισκογραφική εταιρεία Aspect Music, σε στίχους του Νίκου Σαρρή και σε μουσική του Χρήστου Δάντη.



-Θέλετε να μας πείτε κάτι για το νέο σας τραγούδι;

Με το που το πρωτο άκουσα ήθελα να το τραγουδήσω, αυτό είναι ένα σημάδι για εμένα, είναι ενα τραγούδι που άκουσα μέσα στην καραντίνα και ήθελα να το πω όπως δήποτε! Δεν έχω ξανα πει τέτοιο στυλ τραγουδιού και μου άρεσε πάρα πολύ! 
 

- Ποιά είναι η γνώμη σας για την σημερινή εποχή που πλέον δεν υπάρχουν τα άλμπουμ - δισκογραφικές δουλειές παρα μόνο διαδικτυακά;

Προσαρμοζόμαστε στην εποχή όσο γίνεται, σίγουρα νοσταλγώ τις παλιές εποχές, ευτυχώς πρόλαβα και τις έζησα! Συνήθως τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται να βγαίνει ένα τραγούδι κάθε 2-4 μήνες, νομίζω πως έτσι θα κινηθώ και εγω.

- Είσαστε σε ένα χώρο που είναι γεμάτος αντιζηλίες, ανταγωνισμούς, έχετε βιώσει κάποιο περιστατικό που σας έκανε να νιώσετε άσχημα; ή να είστε παρούσα σε κάποιο τέτοιο περιστατικό;

Διάφορα έχω συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια, σε εμένα προσωπικά κατι αρκετά σοβαρό σε επίπεδο #metoo δεν μου έχει τύχει ευτυχώς. Εχω γίνει μάρτυρας κακών συμπεριφορών σε συναδέλφους άλλους, έχω βιώσει και εγώ ένα είδος bullying.
Για παράδειγμα έχει τύχει να είμαι μπροστά και κάποιος να βρίζει με το πιο χυδαίο τρόπο, που μπορεί να βρίσει κάποιος, ανθρώπους μεροκαματιάριδες και έιχα πέσει απο τα σύννεφα τότε... Δυστυχώς είναι συνηθισμένα τέτοια φαινόμενα στο χώρο.

- Είπατε ότι έχετε συναντήσει διάφορα στον επαγγελματικό χώρο! Σας έχουν φερθεί με πονηριά;

Ε ναί, σίγουρα!  Και αυτό είναι που με στεναχωρεί! Μου αρέσει να είναι ο άλλος ευθείς, και να μην λέει άλλα μπροστά μου και άλλα απο πίσω μου, είναι κάτι που με εξοργίζει όπως και το να φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες του και να το πηγαίνει πλαγίως.

-Έχετε στο ενεργητικό σας αρκετές συνεργασίες. Υπάρχει κάποια συνεργασία που είναι ξεχωριστή για εσάς; ή κάποια συνεργασία που δεν έχει γίνει ακόμα και θα θέλατε να γίνει;


Έχω συνεργαστεί σχεδόν με όλους, είχα όμορφες συνεργασίες, εκτός ελαχίστων που δεν θα ήθελα και να ξανασυνεργαστώ σε ιδανικές συνθήκες. Θυμάμαι στην αρχή της καριέρας μου, τις πρώτες συνεργασίες, είχα ωραία συνεργασία με την Άννα Βίσση, τον Νίκο καρβέλα, την Πωλίνα και τον Δάκη περίπου το 90'! Ήτανε το ξεκίνημα μου τότε και ίσως με έκανε να αγαπήσω περισσότερο την δουλειά! 

- Το πρώτο σας επαγγελματικό βήμα ήταν σε καλλιστεία. Αυτό το θυμάστε και λέτε «ωραία το έκανα και αυτό» ή «γιατί το έκανα»;

Και τα δύο! (γελάει) Είναι κάτι που δεν το πολυ σκέφτηκα! Ήθελα απο τότε να τραγουδάω και το βήμα με τα καλλιστεία δεν θα με βοηθούσε σε αυτό! Θυμάμαι τότε το κάθε κορίτσι θα έκανε ένα μικρό βιντεάκι για να δείξει το χόμπι του. Εμένα δεν γινότανε να τραγουδήσω δεν ήταν εφικτό να φέρουμε 2-3 μουσικούς. Όπότε έπεσα στην κυριολεξία με αλεξίπτωτο!
Στο τραγούδι προέκυψε και μπήκα! Είμαι ντροπαλή, νομίζω απλά έπρεπε να γίνει και έγινε.

-Δηλώσατε παλαιότερα ότι το τραγούδι ήταν ένας τρόπος απελευθέρωσης. Ισχύει ακόμα και σήμερα;

Οταν ξεκίνησα το τραγούδι ήταν ένας τρόπος για να μπορώ να λέιπω κάποια βράδια απο το σπίτι ή να λείπω πιο πολλές ώρες. Πλέον νομίζω ότι, χωρίς να φανεί υπερβολικό, οι απόλυτα ευτυχισμένες μου στιγμές είναι όταν τραγουδάω, εκεί ξεχνάω τα πάντα! Για παράδειγμα εγώ έχω ξηροφθαλμία και χρειάζεται να βάζω κολλύριο ανα τακτά διαστήματα, όταν τραγουδάω έτυχε να είμαι 3 ώρες σερί χωρίς να χρειαστώ κολλύριο... Αυτό νομίζω σημαίνει πολλα!

- Θυμάστε κάποιο ευτράπελο-αστείο που σας συνέβηκε επάνω στην σκηνή;

Αστείες είναι οι τούμπες μου, και κάποιες φορές που είμαι έτοιμη να πέσω, αυτά είναι ακόμη πιο ωραία απο τις τούμπες! Έχω πολύ πλάκα σε αυτά! (γέλια) Εχουν συμβεί και αρκετά με πελάτες όπως για παράδειγμα μια φορά έχει τύχει να έιναι αρκετά μεθυσμένος ο άνθρωπος και να μου έχει αγκαλιάσει τα πόδια και τα φιλούσε και εγώ να μην μπορώ να κινηθώ! Ήταν απο την μία αμήχανο και άβολο αλλά από την άλλη και γλυκό να βλέπεις να σε αγαπάει έτσι ο κόσμος.

- Έχετε καποια μελλοντικά σχέδια;

Δισκογραφικά θα ήθελα το επόμενο μου τραγούδι να έιναι αμιγώς λαϊκό! Για ζωντανές εμφανίσεις αυτή η εποχή, λόγω covid, είναι περίεργη, δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε τίποτα. 

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Λίτσα Γιαγκούση για την όμορφη συνέντευξη! 

Ακούστε ολόκληρη την ραδιοφωνική συνέντευξη εδώ:

#Fact: Η τραγουδίστρια δεν δίστασε να μας τραγουδήσει ακαπέλα το καινούργιο της τραγούδι! (βλ.37:10)


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Τους έδωσαν τον αγνοούμενο πατέρα τους σε... παπούτσι!

20/01/2022

Ένα μήνυμα απο την κόρη ενός δολοφονηθέντα το 1974 «θυμάμαι την ημέρα που μας οδήγησαν στην πλατεία του χωριού, όπου διαχώρισαν τους άνδρες από τα γυναικόπαιδα. Θυμάμαι ότι καθ' οδόν είχε νεκρούς».

Μιχάλης Ρέππας: «Με κατηγόρησαν ότι καλύπτω βιαστές και παιδόφιλους»

08/01/2022

«Εγώ τόλμησα να το πω αυτό σε μία εκπομπή και στο twitter έπεσαν να με φάνε»

Σοφία Παυλίδου: «Μητέρες μου στέλνουν φωτογραφίες με τα πρόσωπά τους μελανιασμένα»

30/11/2021

Με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Instagram η Σοφία Παυλίδου μίλησε σχετικά με την κακοποίηση που είχε δεχτεί αλλά και για την συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη!

Γιάννης Βασιλείου: «Πήγα στο νεκροταφείο για μία κοπέλα που σκοτώθηκε και η φωτογραφία της άρχισε να κουνιέται»

30/11/2021

Η μεταφυσική εμπειρία που έζησε, η σχέση του με τον γιο του, Γιώργο Αλκαίο, και η απόφασή του να εγκαταλείψει την Εκκλησία και να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Διονύσης Τσακνής: «Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν το alter ego μου, μας πρόλαβε ο μπαγάσας»

12/11/2021

Στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε ο Διονύσης Τσακνής, ο οποίος αναφέρθηκε στον αείμνηστο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2019.

Λίτσα Γιαγκούση: «Έχω συναντήσει διάφορα στο χώρο. Έχω υποστεί ένα είδος bullying»

12/10/2021

«Διάφορα έχω συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια, σε εμένα προσωπικά κατι αρκετά σοβαρό σε επίπεδο #metoo δεν μου έχει τύχει ευτυχώς. Εχω γίνει μάρτυρας κακών συμπεριφορών σε συναδέλφους άλλους, έχω βιώσει και εγώ ένα είδος bullying.»

Γιώτα Μυλωνά: «Τον σύντροφος μου, τον δολοφόνησαν με καυτό παραφινέλαιο»

01/10/2021

Η πρώην παίκτρια του Big Brother θέλησε να εκφράσει την συμπαράστασή της στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και περίεγραψε την δική της δυσάρεστη εμπειρία, θέλοντας να εκφράσει την συμπαράστασή της στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η Σοφία Μουτίδου για 3 μοναδικές παραστάσεις στην Κύπρο! (Αποκλειστική Συνέντευξη)

27/09/2021

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την stand-up comedy παράσταση που θα ανέβει στην Κύπρο με τίτλο «Το Ασήκωτο βάρος της Ελλάδας»!

Ξεσπά ο Γιάννης Ζουγανέλης: «Ερχεται το τέλος του Lifestyle. Δεν γίνεται να έχουμε πρότυπο γυναίκας την κάθε...»

25/09/2021

Μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιάννης Ζουγανέλη στο «Secret» των Παραπολιτικών, και μίλησε έξω απο τα δόντια για τα ριάλιτι, τις τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και το lifestyle.

Φώτης Γεωργίδης: «Ο Λώρης έχει το κοινό του. Εγώ δεν έχω. Τώρα το χτίζω...»

23/09/2021

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αγαπημένος ηθοποιός και σεναριογράφος της σειράς «Καμπινγκ» Φώτης Γεωργίδης στην Κατερίνα Μιχαήλα ανέφερε, μεταξύ άλλων, για το πόσο εύκολο ήταν να αποχωριστεί τον συνεργάτη του και γνωστό σεναριογράφο Λώρη Λοϊζίδη και την πιθανότητα να τον βρεί «απέναντι» του, στην νέα σεζόν με την σειρά «Μελίαρτος»

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ