Διαμαρτυρία οργανωμένων γονέων παιδιών με αναπηρίες πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας

30/08/2021

Οι οργανωμένοι γονείς παιδιών με αναπηρίες βρέθηκαν σήμερα έξω από το Υπουργείο Παιδείας και το Προεδρικό ζητώντας συνοδό για τα παιδιά τους σύμφωνα με τα δικαιώματα τους.

 

Οι οργανωμένοι γονείς παιδιών με αναπηρίες βρέθηκαν σήμερα έξω από το Υπουργείο Παιδείας και το Προεδρικό ζητώντας συνοδό για τα παιδιά τους σύμφωνα με τα δικαιώματα τους.

 

Πιο αναλυτικά, στην εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με/χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) Κύπρου, η Παγκύπρια Οργάνωση Γονέων και Φίλων Παιδιών με Εγκεφαλικές Παραλύσεις «Αγκαλιά Ελπίδας», ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Συνδρόμου Ντάουν, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου και ο Σύνδεσμος Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό «ΜΑΖΙ».

 

Σε δηλώσεις που έκανε στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΔΕΠΥ Μαρίνα Γεωργίου, είπε ότι ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι το θέμα των σχολικών βοηθών/συνοδών στα σχολεία, όπου οι Επαρχιακές Επιτροπές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης «χωρίς να αιτιολογούν τις αποφάσεις τους και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών παραβιάζουν την νομοθεσία της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Νόμου του ΄99, μη παρέχοντας στα παιδιά ατομικό συνοδό ή ακόμη και εξειδικευμένο συνοδό».

 

Πρόσθεσε πως, σύμφωνα με την νομοθεσία, «ενώ θα έπρεπε να αξιολογούνται οι ανάγκες του παιδιού και να συμπληρώνεται ένα έντυπο που αναφέρεται στον Κανονισμό 13 της νομοθεσίας, όπου αναφέρεται τι χρειάζεται το κάθε παιδί σύμφωνα με τις εξειδικευμένες ανάγκες του, δηλαδή αν θέλει συνοδό, πόσες ώρες θέλει τον συνοδό, τι ικανότητες και γνώσεις πρέπει να έχει ο συνοδός, αυτό δεν συμπληρώνεται, με αποτέλεσμα να έχουμε αποφάσεις της Επαρχιακής Επιτροπής μη τεκμηριωμένες που οδηγούν σε πολλά προβλήματα για τα παιδιά».

 

Κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας, τα συγκεκριμένα τέθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας. Επίσης σημείωσε πως, οι Σχολικές Εφορείες παρόλο που ο ρόλος τους είναι εργοδοτικός, έχουν κάθε καλή πρόθεση να μας βοηθήσουν.

 

«Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να δώσει στα παιδιά μας τις εύλογες προσαρμογές που δικαιούνται και να εφαρμόσει τόσο την νομοθεσία όσο και την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρία, η οποία έχει κυρωθεί από το κράτος μας από το 2011», σημείωσε η κ. Γεωργίου.

 

Τέλος, κάλει τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις όποιες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, της Επαρχιακής Επιτροπής, ώστε να τεκμηριώνονται οι αποφάσεις της και να έχουν συμπληρωμένο το έντυπο αξιολόγησης του παιδιού τους, όπως προνοείται από τον Κανονισμό 13, ώστε να δικαιολογούνται σωστά οι ανάγκες των παιδιών τους.

 

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ