Μεγάλη καθυστέρηση για όσους προσπαθούν και σήμερα να μπουν στην Πύλη Εμβολιασμού

11/05/2021

Προβλήματα αντιμετωπίζει και πάλι η Πύλη Εμβολιασμού αφού όπως μας κατήγγειλαν πολίτες και διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι η αναμονή για είσοδο στην Πύλη είναι πολύωρη και δεν προχωρά σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες που παρά την μεγάλη αναμονή, η διαδικτυακή ουρά προχωρούσε γρήγορα.

 

Μεγάλη καθυστέρηση για όσους προσπαθούν και σήμερα  να μπουν στην Πύλη Εμβολιασμού 

 

Προβλήματα αντιμετωπίζει και πάλι η Πύλη Εμβολιασμού αφού όπως μας κατήγγειλαν πολίτες και διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι η αναμονή για είσοδο στην Πύλη είναι πολύωρη και δεν προχωρά σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες που παρά την μεγάλη αναμονή, η διαδικτυακή ουρά προχωρούσε γρήγορα.

 

 

Η νέα καθυστέρηση προκαλεί κύμα εκνευρισμού στους πολίτες που επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για εμβολιασμό αλλά δεν τους επιτρέπεται από το σύστημα να εισέλθουν στο σύστημα.

 

 

300.000 ευρώ με πολλά τεχνικά προβλήματα

 

Εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά με την Πύλη Εμβολιασμού, η Ελεγκτική Υπηρεσία θα ελέγξει αυτεπάγγελτα το θέμα. Συγκεκριμένα, θα ελεγχθεί κατά πόσον εκτελέστηκε σωστά η σύμβαση, που κόστισε 300 και πλέον χιλιάδες ευρώ, χωρίς το ΦΠΑ. Θα γίνει επίσης εξειδικευμένος έλεγχος του πληροφοριακού συστήματος, όπως επίσης θα εξεταστούν καταγγελίες που υπήρξαν πως σε ορισμένες περιπτώσεις συγκεκριμένο εμβόλιο εξαντλήθηκε πριν η Πύλη να είναι προσβάσιμη στο κοινό. Ακόμα, λόγω των πολλών και επαναλαμβανόμενων προβλημάτων, στο «μικροσκόπιο» της Υπηρεσίας θα βρεθεί και το ενδεχόμενο διεκδίκησης αποζημιώσεων από την εταιρεία που ανέλαβε το σχεδιασμό της Πύλης.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, σε χθεσινές του δηλώσεις επεσήμανε πως το σύστημα της Πύλης θεωρείται αντικειμενικά απλό, την ώρα που θα έπρεπε επίσης να προβλεφθεί η μεγάλη και μαζική σύνδεση πολιτών. Για την εκπόνηση του ελέγχου η Υπηρεσία ζήτησε στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Καινοτομίας. Σε σχέση με τον προγραμματισμό, το Υπουργείο Υγείας προχωρά με γοργούς ρυθμούς στη διάθεση ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των 20-29 ετών. Σήμερα και αύριο η Πύλη Εμβολιασμού για άτομα 27-28 και 25-26 ετών, αντίστοιχα. Σήμερα από 7:30 το πρωί μέχρι 5:30 το απόγευμα θα ανοίξει για τους 27-28 και αύριο για τους 25-26, τις ίδιες ώρες. Σε σχέση με τα χθεσινά δεδομένα και τα άτομα 29-30 ετών, το ενδιαφέρον ήταν ξανά υψηλό.

 

Η Πύλη άνοιξε στις 7:30 και μέχρι τις 9:30 είχαν διευθετηθεί 8.393 ραντεβού, από τα 12.598 που ήταν διαθέσιμα. Σημειώνεται δε, πως ούτε χθες έλειψαν τα τεχνικά προβλήματα στην Πύλη Εμβολιασμού, καθώς λίγο μετά τις 9:30 δημιουργήθηκε πρόβλημα, αφού αρκετοί πολίτες δεν είχαν πρόσβαση. Τελικά, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί η Πύλη επανήλθε κανονικά για όλους. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ήδη στην Κύπρο έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση ποσοστό 36,5% του πληθυσμού. Ανά επαρχία, στη Λευκωσία η εμβολιαστική κάλυψη είναι 37,1%, στη Λεμεσό 34,6%, στη Λάρνακα 35,6%, στην Πάφο 40,1% και στην Αμμόχωστο 33,1%. Το Υπουργείο επισημαίνει πως τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι πλέον εμφανή, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσηλευτήρια έχει μειωθεί αισθητά. Αξιοσημείωτο είναι και το ότι τα περιστατικά κρουσμάτων που έχουν ιστορικό εμβολιασμού έχουν ήπια συμπτωματολογία και δεν καταλήγουν σε νοσηλεία.

 

Πηγή Ειρηναίος Πίττας/Διάλογος

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ