Ισραήλ: Τραγωδία σε ολονύχτια θρησκευτική γιορτή - Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν - Νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες.

30/04/2021

Τραγικό θάνατο βρήκαν δεκάδες άνθρωποι κατά τη διάρκεια ολονύχτιας θρησκευτικής γιορτής στο Όρος Μερόν, στο Βόρειο Ισραήλ.

 

Ισραήλ: Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε θρησκευτική γιορτή

Νεκροί σε θρησκευτική γιορτή στο Ισραήλ 


Τραγικό θάνατο βρήκαν δεκάδες άνθρωποι κατά τη διάρκεια ολονύχτιας θρησκευτικής γιορτής στο Όρος Μερόν, στο Βόρειο Ισραήλ.

 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον 44 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς ποδοπατήθηκαν στην ετήσια γιορτή Λαγκ Μπ’ομέρ, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου να χαρακτηρίζει το τραγικό περιστατικό ως «δυσβάσταχτη καταστροφή».

 

Δεκάδες χιλιάδες υπερορθόδοξοι Εβραίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Όρος Μερόν, όπου βρίσκεται ο τάφος ενός ραβίνου του 2ου αιώνα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, συνειδητοποίησαν πως άνθρωποι είχαν υποστεί ασφυξία ή είχαν ποδοπατηθεί μόνο όταν ένας από τους οργανωτές πήρε τηλεβόα και άρχισε να καλεί να αραιώσει αμέσως το πλήθος. Αρχικά το κέντρο άμεσης βοήθειας Magen David Adom (MDA, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) είχε κάνει λόγο περί κατάρρευσης κερκίδων στον χώρο.

«Νομίζαμε πως ήταν συναγερμός για βόμβα, ότι εντοπίστηκε ύποπτο δέμα. Κανένας δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν αυτό εδώ. Η αγαλλίαση έγινε θρήνος, το λαμπερό φως έγινε βαθύ σκοτάδι», είπε ένας από τους προσκυνητές, ο Ιτζχάκ, στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Δίαυλος 12.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 103 άνθρωποι, ενώ στρατιωτικά ελικόπτερα κινητοποιήθηκαν για την αεροδιακομιδή των τραυματιών σε νοσοκομεία.

 

Ισραήλ: Ο εορτασμός στο Όρος Μερόν

Ο εορτασμός στο Όρος Μερόν, στο ομώνυμο χωριό, ήταν μια από τις μεγαλύτερες μαζικές συναθροίσεις, αφότου ξέσπασε η πανδημία του νέου κορωνοϊού πριν από έναν χρόνο και πλέον. Ο χώρος του τάφου του ραβίνου Σιμόν Μπαρ Γιοχάι θεωρείται από τους ιερότερους τόπους των Εβραίων.

 

Η γιορτή Λαγκ Μπ’ομέρ εν μέρει τιμά το τέλος μιας φονικής επιδημίας που είχε αποδεκατίσει τους μαθητές ταλμουδικού ιεροδιδασκαλείου της αρχαιότητας. Φέτος, οι αρχές είχαν επιτρέψει να πάνε στο Όρος Μερόν ως και 10.000 άνθρωποι, αλλά πάνω από 650 μισθωμένα λεωφορεία μετέφεραν από όλη τη χώρα προσκυνητές εκεί και συγκεντρώθηκαν πάνω από 30.000 άνθρωποι. Ορισμένα ισραηλινά ΜΜΕ εκτίμησαν πως στον χώρο βρίσκονταν ως και 100.000 πιστοί. Το 2019, έναν χρόνο πριν από την πανδημία, συνέρρευσαν για το ετήσιο προσκύνημα εκεί 250.000 άνθρωποι.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή, BBC

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ