Την Μ. Εβδομάδα παίρνουν σειρά οι 30άρηδες για εμβολιασμό

22/04/2021

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται το εμβολιαστικό πλάνο, ενώ εντός της Μεγάλης Εβδομάδας σειρά παίρνουν και οι άνω των 30 σύμφωνα με την Λειτουργό Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την δημιουργία ακόμη δύο μεγάλων κέντρων εμβολιασμού, ένα στην Λευκωσία κι ένα στην Λεμεσό.

 

Την Μ. Εβδομάδα παίρνουν σειρά οι 30άρηδες για εμβολιαμό

 

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται το εμβολιαστικό πλάνο, ενώ εντός της Μεγάλης Εβδομάδας σειρά παίρνουν και οι άνω των 30 σύμφωνα με την Λειτουργό Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την δημιουργία ακόμη δύο μεγάλων κέντρων εμβολιασμού, ένα στην Λευκωσία κι ένα στην Λεμεσό. 

 

Έρχεται η ώρα των 30άρηδων

 Η κ. Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν καθ' όλη την διάρκεια της Μεγάλη Εβδομάδας, με εξαίρεση το Σάββατο.

 

«Εάν συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό, αν πάμε 43 και 44 την Μεγάλη Δευτέρα υπολογίζεται ότι από την Μεγάλη Τετάρτη θα πάμε στους 39-40 για παράδειγμα.»

 

Ερωτηθείσα για το πότε θα καταφέρει η Κύπρος να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ανοσίας, η ίδια απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από την ανταπόκριση των πολιτών. 

 

Στα σκαριά δύο νέα κέντρα

 

Μέχρι στιγμής η Κύπρος ξεπεράσει τους 220.000 εμβολιασμούς, ενώ την πρώτη δόση έλαβε πέραν του 18% του πληθυσμού. Προς το παρόν, σύμφωνα με την κ. Κυριάκου, γίνονται 4-5 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα, ενώ πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την δημιουργία δύο νέων κέντρων.

 

Μαργαρίτα Κυριάκου - Λειτουργός Επικοινωνίας Υπουργείου Υγείας

«Είμαστε σε στάδιο που αναπτύσσουμε και νέο κέντρο στην Λευκωσία, μεγάλο που θα φιλοξενεί άλλους δεκαπέντε σταθμούς. Θα είναι και πάλι στην Κρατική Έκθεση.»

 

Άλλο ένα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο, παράλληλα, ετοιμάζεται και στην Λεμεσό. 

 

Πότε βγαίνει από τον πάγο το εμβόλιο της J&J

 

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συμπεριληφθούν οι δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου, μετά το «πράσινο» που άναψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. 

 

Το Υπουργείο Υγείας αναμένει και τα αυριανά συμπεράσματα του αμερικανικού οργανισμού, καθώς τα περιστατικά θρόμβων καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, ωστόσο, όπως αναφέρει η κ. Κυριάκου, τα δεδομένα αξιολογήθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα είμαστε πλέον σε θέση να εντάξουμε και αυτά στο πλάνο.

 

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσθήκη που θα επιταχύνει σημαντικά τους ρυθμούς, λόγω του ότι πρόκειται για μονοδοσικό εμβόλιο, άρα κάθε δόση αντιστοιχεί σε έναν πλήρη εμβολιασμό. 

 

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ