1821-2021 Η Επέτειος απελευθέρωσης των Ελλήνων και τα περιοριστικά μέτρα

24/03/2021

Με «άρωμα» Λευκής Βίβλου, η Ελλάδα θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με διήμερες εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν την Πέμπτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

 

Με «άρωμα» Λευκής Βίβλου, η Ελλάδα θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με διήμερες εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν την Πέμπτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

 

Τραγική ειρωνεία πως η Ελλάδα θα τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την ελευθερία με μέτρα περιορισμού της ελευθερίας, τα οποία θα «θαμπώσουν» τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν με την παρουσία… υψηλών προσκεκλημένων από τις «Μεγάλες Δυνάμεις» της εποχής, τις χώρες δηλαδή που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα για την Ανεξαρτησία (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία).

 

Στην Αθήνα καταφθάνουν σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Mikhail Mishustin (στις 14:30), ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος με την Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα (στις 17:35) ενώ στις 19.05 φθάνει η υπουργός Αμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Florence Parly. Εξάλλου, ήδη από χθες, Τρίτη έφθασαν στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με την σύζυγό του Αντρη.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Τετάρτη 24 Μαρτίου

 

11.45: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

 

14.00: Άφιξη του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

 

14.30: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

 

17.35: Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

 

18.15: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

 

Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα. Θα παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον κ. Παύλο Κοτσώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονάβ, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο Πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Ζαν-Λυκ Μαρτινέζ.

 

Από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού θα είναι επίσης παρόντες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

 

Μετά από τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

 

19.05: Άφιξη της Υπουργού Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Φλοράνς Παρλί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

20.30: Επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Προσφώνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων.

 

Πέμπτη, 25 Μαρτίου

 

08.00: Τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τον εθνικό ύμνο θα ψάλλει η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

 

08.30: Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

 

09.20: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων, επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

 

10.00: Έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης.

 

12.15: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

11:30-15:30 Αναχωρήσεις επισήμων.


Πηγή El.gr

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ