Η θαμμένη δολοφονία και ο πληροφοριοδότης που έσπασε την σιωπή του / 3 συλλήψεις μέχρι στιγμής

24/03/2021

Ένα ένα τα κομμάτια του παζλ του φρικτού εγκλήματος που αποκαλύφθηκε μήνες μετά, με θύμα γυναίκα, η οποία βρέθηκε θαμμένη σε χωράφι στη νεκρή ζώνη, μεταξύ Αθηένου και Λουρουτζίνας, στήνουν οι ανακριτές της υπόθεσης, οι έρευνες των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη, με σκοπό την εξιχνίαση της δολοφονίας.

 

Η θαμμένη δολοφονία και ο πληροφοριοδότης που έσπασε την σιωπή του

Ένα ένα τα κομμάτια του παζλ του φρικτού εγκλήματος που αποκαλύφθηκε μήνες μετά, με θύμα γυναίκα, η οποία βρέθηκε θαμμένη σε χωράφι στη νεκρή ζώνη, μεταξύ Αθηένου και Λουρουτζίνας, στήνουν οι ανακριτές της υπόθεσης, οι έρευνες των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη, με σκοπό την εξιχνίαση της δολοφονίας.

 

Στο κάδρο των υπόπτων βρίσκονται μέχρι στιγμής τρία πρόσωπα, εναντίον των οποίων υπάρχουν στοιχεία που του συνδέουν με άγριο φονικό, το οποίο φαίνεται να διαπράχθηκε μήνες προηγουμένως και να αποκαλύφθηκε χθες, μετά από πληροφορία που έφθασε ενώπιον των Αρχών από πρόσωπο που αποφάσισε να ανοίξει τον δρόμο της εξιχνίασης ενός εγκλήματος που παρέμεινε θαμμένο.

 

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος, το οποίο είχε μεταφερθεί και θαφτεί στο συγκεκριμένο χωράφι, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 32χρονου αλλοδαπού, ο οποίος διατηρούσε σχέση με το θύμα και φέρεται, με βάση τα στοιχεία, ως το πρόσωπο που σκότωσε τη γυναίκα, ενώ οι άλλοι δύο ύποπτοι, 31 και 36 ετών,φαίνεται να είχαν εμπλοκή στην συγκάλυψη του εγκλήματος.  

 

Ο 32χρονος, ανακρινόμενος ανέφερε μερικά στοιχεία του θύματος, αρνούμενος ωστόσο τη διάπραξη της δολοφονίας, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται, ενώ παράλληλα δημιουργούν ερωτήματα. Ανάμειξη στα όσα τους καταλογίζονται, αρνούνται και οι άλλοι δύο ύποπτοι.

 

Και οι τρεις συλληφθέντες, αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους. ​

 

​Για μήνες σε υπόνομο

 

Όπως προκύπτει από τις έρευνες, η δολοφονία φαίνεται να διαπράχθηκε περίπου έξι μήνες προηγουμένως και το θύμα βρισκόταν σε υπόνομο στην είσοδο της Λευκωσίας, ενώ μόλις πριν μερικές ημέρες, είχε μεταφερθεί στο χωράφι.

 

Παράλληλα, εκτιμάται πως μετά τη διάπραξη του φόνου και για τη μεταφορά της σορού είχαν εμπλοκή και άλλα πρόσωπα πέραν του δράστη.

 

Σημειώνεται ότι γεωργός, είχε μεταβεί τη Δευτέρα στο χωράφι για να οργώσει, με αποτέλεσμα να ξεθάψει άθελα του το θύμα, χωρίς ωστόσο να αντιληφθεί οτιδήποτε, ενώ την Τρίτη, έφθασε ενώπιον των Αρχών η πληροφορία που έδινε πλήρη κατεύθυνση στις Αρχές.

 

Οι ανακριτές της υπόθεσης, διενήργησαν έρευνες σε διάφορα σημεία και υποστατικά όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια, ενώ αναζητήθηκαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία τέθηκαν στο μικροσκόπιο των Αρχών.

 

Φως στα αίτια θανάτου της άτυχης γυναίκας που εντοπίστηκε σε κατάσταση μουμιοποίησης, θα ρίξει και η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήσουν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ενώ πιθανόν να κληθούν και ανθρωπολόγοι.

 

 

Πότε, πού, πώς και το γιατί...

 

Το πότε, πού, πώς και το γιατί διαπράχθηκε το έγκλημα, είναι τα βασικά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι θεωρούν πως απαντήσεις θα δώσουν οι ύποπτοι, αφού τα στοιχεία που προκύπτουν εναντίον τους, εκτιμάται πως θα οδηγήσει κάποιο σε ομολογία.

 

Παράλληλα, γρίφο αποτελούν τα κίνητρα της δολοφονίας, με τον πληροφοριοδότη που μίλησε, να αποτελεί κλειδί στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

 

Την ίδια ώρα, οι Αρχές διερευνούν εξετάσεις για ταυτοποίηση της γυναίκας και κατά πόσο βρισκόταν στην λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα, με τις πρώτες ενδείξεις, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, να μην έχει καταγγελθεί η εξαφάνιση της.  


Πηγή Reporter

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ