Συζητείται το σενάριο τοπικών μέτρων στην Λεμεσό

18/03/2021

Ανησυχία Υπουργού Υγείας για την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, η οποία αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατούσε πριν τις χαλαρώσεις στη βιομηχανία της εστίασης – Ανοικτό ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων τις επόμενες μέρες – Δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση τοπικών μέτρων στην πόλη και επαρχία Λεμεσού

 

Στο τραπέζι σενάριο νέων μέτρων, ίσως και τοπικών στη Λεμεσό

 

Ανησυχία Υπουργού Υγείας για την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, η οποία αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατούσε πριν τις χαλαρώσεις στη βιομηχανία της εστίασης – Ανοικτό ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων τις επόμενες μέρες – Δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση τοπικών μέτρων στην πόλη και επαρχία Λεμεσού

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων τις επόμενες μέρες εάν η επιδημιολογική εικόνα συνεχίσει την αρνητική της πορεία, ενώ δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση τοπικών μέτρων στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, όπου η διασπορά του ιού ανέρχεται σε ανησυχητικά επίπεδα.

Ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δεν έκρυψε την ανησυχία του για την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, η οποία αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατούσε πριν τις χαλαρώσεις στη βιομηχανία της εστίασης.

Με βάση και την ενημέρωση της οποίας έτυχε από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου υπέδειξε ότι τις επόμενες μέρες θα πρέπει να αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός λοιμώξεων, γεγονός που αναπόφευκτα θα μεταφραστεί και σε αύξηση των εισαγωγών στα δημόσια νοσηλευτήρια. Οι διαθέσιμες κλίνες για περιστατικά covid έχουν αυξηθεί και αυτή τη στιγμή ανήλθαν στις 400 ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για ακόμη μεγαλύτερη επάρκεια. Ωστόσο, το πρόβλημα εστιάζεται στον περιορισμένο αριθμό των ιατρών, νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας που είναι σε θέση να στελεχώσουν τόσο μεγάλο αριθμό κλινών. Μέχρι χθες οι νοσηλείες για περιστατικά covid ξεπέρασαν τις 221, ενώ σε καθημερινή βάση εισάγονται περίπου 7 μέχρι και 10 νέα περιστατικά, αριθμός μεγαλύτερος από τα άτομα που λαμβάνουν εξιτήριο. «Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την αυξανόμενη τάση το επόμενο διάστημα, είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στα όρια του Συστήματος Υγείας, όπου πλέον δεν θα είναι εφικτό να προσφέρουμε ποιοτική περίθαλψη στους ασθενείς» τονίζει ο υπουργός Υγείας στη δήλωση στην οποία προέβη μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, στην οποία περιγράφει λεπτομερώς την εικόνα που επικρατεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι θα πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς η κατάσταση και σε περίπτωση που θα κριθεί αναγκαίο, θα αναζητηθούν λύσεις που δεν αποκλείουν λήψη μέτρων, ακόμη και τοπικού χαρακτήρα. Αυτό εξάλλου, είναι κάτι το οποίο ο Πρόεδρος κατέστησε σαφές και στην έκτακτη δήλωση-διάγγελμα, το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου θα επισκεφθεί την Πέμπτη το πρωί το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου θα ενημερωθεί για το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη επιπλέον κλινών για περιστατικά covid. Στον ΟΚΥπΥ επικρατεί ανησυχία για τις αυξημένες νοσηλείες, παρά τη σχετική επιβράδυνση που παρατηρείται στις εισαγωγές σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το πλάνο διαχείρισης των αυξημένων περιστατικών προβλέπει την παραπομπή άλλων ασθενών (όχι covid), σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, για αποσυμφόρηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Πηγή CyprusTimes

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ