Στον αέρα το άνοιγμα της εστίασης / 'Εντονες οι αντιδράσεις απο τους μαγαζάτορες

16/03/2021

Έντονες αντιδράσεις έφερε το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των χώρων εστίασης, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΙΚΑ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο χώροι εστίασης να μην επαναλειτουργήσουν καθόλου, αφού με βάση το πρωτόκολλο δεν μπορούν να ανοίξουν τα υποστατικά τους.

 

Έντονες αντιδράσεις έφερε το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των χώρων εστίασης, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΙΚΑ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο χώροι εστίασης να μην επαναλειτουργήσουν καθόλου, αφού με βάση το πρωτόκολλο δεν μπορούν να ανοίξουν τα υποστατικά τους.

Η ανακοίνωση: 

Με πολύ μεγάλη μας λύπη ,  απογοήτευση και θυμό διαβάζουμε το πρωτόκολλο το οποίο πολύ αργοπορημένα έχει κυκλοφορήσει και αφορά την λειτουργία των Κέντρων Αναψυχής αύριο , μετά από αρκετούς μήνες καθολικού κλεισίματος  .Εδώ και μέρες συμβουλεύουμε τα μέλη μας και όχι μόνο παγκύπρια ότι ο ανοικτός εξωτερικός χώρος είναι όπως αυτός ορίζεται μέσα από τον περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος) νόμο . Δυστυχώς  ενώ οι πλείστοι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε ετοιμασίες  για να λειτουργήσουν  με βάση άλλα  δεδομένα , την τελευταία στιγμή και ελάχιστες ώρες πριν από την πολυπόθητη επανεκκίνηση ανατρέπονται για τους πλείστους τα πάντα , αφού το πρωτόκολλο ανατρέπει τον ίδιο τον νόμο  πού ορίζει τον εξωτερικό  χώρο.

Οφείλουμε επίσης να ψέξουμε  την  απαγόρευση της εξυπηρέτησης από μπουφέ που στην ουσία ουδεμίαν διαφορά έχει από την εξυπηρέτηση  μιας καφετέριας  όπου κάποιος περνά και παίρνει ο ίδιος  το καφέ του και το σνακ του η το φαγητό του , περνά μπροστά από μια ψησταριά , η μια ψησταριά ενός φούρνου η υπεραγοράς η οπουδήποτε αλλού στέκεται ο κόσμος σε μια ουρά και περιμένει να εξυπηρετηθεί.

Ακόμα και ο τρόπος που διατυπώνεται η αναφορά  στο θέμα της μουσικής  είναι  γκρίζος  και αφήνεται στο καθένα να αποφασίζει για την ένταση και το είδος της μουσικής  προσπερνώντας την υφιστάμενη νομοθεσία που ρυθμίζει την επιτρεπόμενη ένταση  ήχου στον εξωτερικό χώρο.

Με βάση λοιπόν το γεγονός ότι το πρωτόκολλο κυκλοφορεί με πάρα πολλή καθυστέρηση και ενώ έχουν όλοι προετοιμαστεί με βάση άλλα δεδομένα , και με βασικές πρόνοιες που  είτε έχουν εισαχθεί τη τελευταία στιγμή  είτε άλλες που δεν έχουν διορθωθεί ο ΠΑ.Σ.Ι.ΚΑ, θα εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καλέσει τα μέλη του να μην λειτουργήσουν , καταγγέλλοντας  την απόφαση αυτή της πολιτείας.

Για τον ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α.

ΓΓ Φάνος Λεβέντης

Πηγή Omega 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ