Τα αποτελέσματα του χτεσινού συνωστισμού θα φανούν σε δέκα μέρες

15/03/2021

Προβληματισμός και ανησυχία στους επιστήμονες, και όχι μόνο, για τις εικόνες συνωστισμού και ανυπακοής από μερίδα πολιτών στη Λεμεσό – Γιόρτασαν το τέλος των καρναβαλιών καταπατώντας τα μέτρα – Πώς σχολιάζει το περιστατικό ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης – Η ανησυχία στις νοσηλείες και ο κίνδυνος να πλησιάσουμε στην κορύφωσή τους

 

Προβληματισμός και ανησυχία στους επιστήμονες, και όχι μόνο, για τις εικόνες συνωστισμού και ανυπακοής από μερίδα πολιτών στη Λεμεσό – Γιόρτασαν το τέλος των καρναβαλιών καταπατώντας τα μέτρα – Πώς σχολιάζει το περιστατικό ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης στη Cyprus Times – Η ανησυχία στις νοσηλείες και ο κίνδυνος να πλησιάσουμε στην κορύφωσή τους

 

Εικόνες συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων από μερίδα πολιτών που βρέθηκαν στην πλατεία του παλιού λιμανιού το απόγευμα της Κυριακής στη Λεμεσό με σκοπό να γιορτάσουν το τέλος των Καρναβαλιών, αγνοώντας κορωνοϊό και μέτρα, κάνουν το γύρο του διαδικτύου και προκαλούν αντιδράσεις.

 

Μιλώντας στη Cyprus Times και κληθείς να σχολιάσει τις εν λόγω εικόνες ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνέπειες.

 

Συγκεκριμένα, όπως σχολίασε ο καθηγητής, «αυτή η συμπεριφορά είναι που θα επιφέρει τις επόμενες 10 μέρες την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών».

 

«Μιλάμε και για μία πόλη η οποία εδώ και καιρό λέμε ότι παρουσιάζει πρόβλημα με το αυξημένο ποσοστό θετικότητας και τώρα παρακολουθούμε αυτά», συμπλήρωσε προβληματισμένος ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

 

Καταληκτικά, εξέφρασε την ελπίδα, σήμερα λόγω και της Καθαράς Δευτέρας, ο κόσμος να τηρήσει τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

 

Πλησιάζουμε στην κορύφωση των νοσηλειών…

 

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στα δημοσία νοσηλευτήρια και τον αυξημένο αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται με covid, ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε στη Cyprus Times ότι πλησιάζουμε την κορύφωση των νοσηλειών και μάλιστα, αναμένεται ότι θα τις ξεπεράσουμε.

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Καθηγητής, ο αριθμός των 210-212 νοσηλευόμενων είναι ο μέγιστος αριθμός στις νοσηλείες που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, γεγονός που προβληματίζει. «Παρακολουθώντας τους σημερινούς αριθμούς των ατόμων που νοσηλεύονται με κορωνοϊό μας δείχνουν ότι πλησιάζουμε την κορύφωση αυτή».

 

Μάλιστα, όπως τόνισε, «βλέπω να ξεπερνάμε αυτόν τον αριθμό με βάση και την αύξηση των κρουσμάτων».

 

«Ευτυχώς οι διασωληνομένοι δεν έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό αυτές τις μέρες και ελπίζω να μην γίνει τις επόμενες ημέρες γιατί αυτό θα ανησυχήσει ιδαίτερα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή CyprusTimes

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ