Μεγάλη είναι η ανησυχία για τα κρούσματα στα σχολεία πριν καν ανοίξουν τα Λύκεια

01/03/2021

Διαφοροποιεί την υστάτη τα δεδομένα το υπουργείο παιδείας μετά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να προλάβει τυχόν συρροές με αλυσιδωτές για την συνέχεια επιπτώσεις, καθιστώντας υποχρεωτική την εξέταση κορωνοϊού και στους μαθητές.

 

Διαφοροποιεί την υστάτη τα δεδομένα το υπουργείο παιδείας μετά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να προλάβει τυχόν συρροές με αλυσιδωτές για την συνέχεια επιπτώσεις, καθιστώντας υποχρεωτική την εξέταση κορωνοϊού και στους μαθητές.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρει πως:


«Στο εξής και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, για την παρουσία των μαθητών και μαθητριών Μέσης Εκπαίδευσης στα σχολεία θα απαιτείται εβδομαδιαία αρνητική διάγνωση σε έλεγχο ταχείας διάγνωσης (
rapid test).»

Tα παιδιά καλούνται να προβούν σε εξέταση εντός της εβδομάδας αφού το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 8 Μαρτίου, ζητώντας εξάλλου και τη συνεργασία των γονέων, για να δώσουν τη συγκατάθεση τους.

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ
 

Από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, θα χρειάζεται να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για να μπορούν να παρευρίσκονται στο σχολείο και στη συνέχεια το ίδιο θα απαιτείται σε εβδομαδιαία βάση, αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

 ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Από την άλλη η ανατροπή έρχεται για τα Γυμνάσια. Για λόγους καθαρά επιδημιολογικούς ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το τί επικρατεί στα σχολεία, οι μαθητές του γυμνασιακού κύκλου
  επιστρέφουν στις 16 Μαρτίου αντί στις 8 όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη Πέμπτη. 

ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ


Μέχρι τότε συνεχίζει η ανακοίνωση θα πρέπει, αφού δοθεί η συγκατάθεση γονέων και κηδεμόνων, να υποβληθούν σε εξέταση και οι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων, ούτως ώστε να προσκομίζουν στο σχολείο την αρνητική διάγνωση τεστ. Από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, θα χρειάζεται να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για να μπορούν να παρευρίσκονται στο σχολείο και στη συνέχεια το ίδιο θα απαιτείται σε εβδομαδιαία βάση.

Μάλιστα οι σχετικές αποφάσεις συμπεριλαμβάνουν
 τα ιδιωτικά σχολεία, καθώς επίσης τα απογευματινά μαθήματα σε φροντιστήρια, ωδεία κ.λπ. Ξεκαθαρίζει παράλληλα όμως πως,  αν για οποιονδήποτε λόγο τα παιδιά δεν διαθέτουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ή αδυνατούν να παρευρεθούν στο σχολείο θα συνεχίσουν με την εξ` αποστάσεως εκπαίδευση.

ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ 

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά συστήνει την χρήση μάσκας για αποφυγή διασποράς του ιού.
 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ
 

« Η χρήση της μάσκας στα δημοτικά σχολεία εξακολουθεί να είναι προαιρετική. Ωστόσο, εκεί όπου είναι δυνατόν και όταν τα παιδιά μπορούν να τη χρησιμοποιούν, αυτή παρέχει στα ίδια και στο σχολικό περιβάλλον, αλλά στη συνέχεια και στην οικογένειά τους καλύτερη προστασία.»

 ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ 

Ο φόβος για εκτροχιασμό της κατάστασης είναι διάχυτος τόσο στο υπουργείο παιδείας όσο και στις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Μόνο τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν πάνω από 100 περιστατικά κορωνοϊού παγκυπρίως ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και βοηθητικό προσωπικό και η συντριπτική πλειοψηφία καταγράφεται στη Λεμεσό.
 

ΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΑΣ
 

Το περισσότερο πρόβλημα παρουσιάστηκε τις τελευταίες 15 ημέρες και ειδικά στα σχολεία της Λεμεσού. Σε 25 σχολεία της Λεμεσού συγκεκριμένα και αντιλαμβάνεστε ότι με την επιστροφή και των υπολοίπων το πρόβλημα ίσως επεκταθεί. Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών οιωνών, δηλώνεις ο  Πρόεδρος σχολικών εφορειών Ντίνος Έλληνας


Αν κλείσουν ξανά τα σχολεία θα είναι τραγικό, τονίζει ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου.

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ

Και όλα αυτά την ώρα οι εκπαιδευτικοί πνέουν μένεα κατά του αρμόδιου υπουργείου κάνοντας λόγο για προσβλητικό περιεχόμενο στην ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας που καθιστά υποχρεωτικό τον εβδομαδιαίο έλεγχο και στις τάξεις των δασκάλων και των καθηγητών.
 

Δεν γνωρίζουμε ποιός έβγαλε αυτή την ανακοίνωση, το περιεχόμενο είναι απαράδεκτο και προσβλητικό και 14 με 15 χιλιάδες εκπαιδευτικοί να τρέχουν το σαββατοκύριακο να κάνουν τεστ. Γίνονται διακρίσεις. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα όσα λέγονται. Στοχοποιούμαστε, ρίχνουν ευθύνες ότι εμείς κολλούμε τους μαθητές, αναμένουμε από το υπουργείο παιδείας να απολογηθεί, αναφέρει ο
 Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔ ,  Χαρης Χαραλάμπους.

Με τον κύριο Πολυβίου να επισημαίνει πως η
 κατάσταση με εξαίρεση τη Λεμεσό είναι οριακή, υπάρχουν μερικά κρούσματα, δεν προέρχονται από καθηγητές, στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, εκπλαγήκαμε.

Με την γραμματεία της οργάνωσης των δασκάλων μάλιστα να συνέρχεται αύριο το πρωϊ για το συγκεκριμένο θέμα προειδοποιώντας ότι αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και προειδοποιούν με μέτρα αντίδρασης.
  

Πηγή Omega 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ