1η Μαρτίου Λύκεια και 8 Γυμνάσια / Ετοιμάζονται για άμεση επιστροφή από την Δευτέρα στα θρανία οι μαθητές

24/02/2021

FacebookTwitter Ετοιμάζονται για άμεση επιστροφή από την Δευτέρα στα θρανία οι μαθητές της πρώτης και δευτέρας λυκείου παρά τις ανησυχίες που προέκυψαν μετά τον εντοπισμό μεμονωμένου αριθμού κρουσμάτων στα λύκεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

1η Μαρτίου λύκεια και 8 γυμνάσια – Έτσι θα επιστρέψουν στα σχολεία τους οι μαθητές


FacebookTwitter

Ετοιμάζονται για άμεση επιστροφή από την Δευτέρα στα θρανία οι μαθητές της πρώτης και δευτέρας λυκείου παρά τις ανησυχίες που προέκυψαν μετά τον εντοπισμό μεμονωμένου αριθμού κρουσμάτων στα λύκεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

"Θεωρώ ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να επιστρέψουν πίσω", δήλωσε το Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, Πέτρος Καραγιάννης.

"Ελπίζω ότι θα είναι δυνατό να ανοίξουν τα σχολεία ή μάλλον και οι υπόλοιπες βαθμίδες, τώρα κατά πόσο θα είναι ταυτόχρονη ή σταδιακή, αυτό παραμένει να αποφασιστεί", πρόσθεσε.

Με τους επιδημιολόγους να καταλήγουν τελικά στο σταδιακό άνοιγμα της εκπαίδευσης αφού η επιστροφή των μαθητών του γυμνασίου στις τάξεις σύμφωνα με πληροφορίες του OMEGA μετατίθεται για τις 8 Μαρτίου παρά την επιθυμία του Υπουργού Παιδείας για ταυτόχρονη επιστροφή όλων των βαθμίδων. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση των επιδημιολόγων φαίνεται να διαδραμάτισαν τα θετικά κρούσματα των τελευταίων ημερών.

"Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός απλούστατα χρειάζεται προσοχή", τόνισε ο Καραγιάννης.

"Η επιδημιολόγοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν αλυσίδες μετάδοσης στα σχολεία και κατ` επέκταση στα σπίτια των μαθητών και γι` αυτό πήραν και την απόφαση για σταδιακό άνοιγμα της εκπαίδευσης, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη πως τυχόν ταυτόχρονη επιστροφή όλων των βαθμίδων θα έφερνε την κινητοποίηση 35 χιλιάδων μαθητών. Την ίδια ώρα ανησυχία επικρατεί και στις τάξεις των οργανωμένων γονέων από τον εντοπισμό κρουσμάτων αφού δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να κλείσουν ξανά τα σχολεία και οι μαθητές να οδηγηθούν στις εξ` αποστάσεως εκπαίδευση", είπε στη συνέχεια.

"Πρέπει πρώτα να ζυγίσουμε ως γονείς τις συνέπειες τις οποιασδήποτε διασποράς που μπορεί να προκύψει", επισήμανε ο Πρόεδρος γονέων της  μέσης εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.

"Ποιες θα είναι οι αρνητικές συνέπειες πρωτίστως για τους τελειόφοιτους γιατί δεν θα έχουν 2η ευκαιρία, πλέον ο χρόνος λειτουργά εις βάρος των παιδιών αυτών", ανέφερε ο Διονυσίου.

Ο εντοπισμός κρουσμάτων στα λύκεια κρίνεται ως ένα βαθμό αναμενόμενος, ειδικά από την στιγμή που διενεργούνται εβδομαδιαίως rapid test στους τελειόφοιτους και στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι τα θετικά στον ιο άτομα φαίνεται να τηρούσαν τα πρωτόκολλα.

Πηγή Omega

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ