Φονικό Εργάτες - Απραξία των αρμόδιων αρχών - Οι καταγγελίες που δεν εισακούστηκαν

15/02/2021

Για τις καταγγελίες της που δεν εισακούστηκαν από τις αρμόδιες Αρχές μίλησε στο Πρωτοσέλιδο η Δέσπω Αβραξίδου, αδερφή του θύματος του διπλού φονικού στους Εργάτες.

 

Για τις καταγγελίες της που δεν εισακούστηκαν από τις αρμόδιες Αρχές μίλησε στο Πρωτοσέλιδο η Δέσπω Αβραξίδου, αδερφή του θύματος του διπλού φονικού στους Εργάτες.

Αρχικά ανέφερε ότι είχε πάρει δύο φορές τηλέφωνο. Όταν τηλεφώνησε την είχαν ενώσει με τον αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας και τους είπε ότι ήθελε να καταγγείλει ότι ο πατέρας είχε κτυπήσει το παιδί του. Αυτό έγινε ενάμιση μήνα πριν τη δολοφονία. Συγκεκριμένα, «τον είχε πάρει από τον λαιμό για να τον πνίξει».

Συνέχισε αναφέροντας ότι «ο μικρός (20χρονος) δεν ήθελε να πάρω τηλέφωνο γιατί φοβόταν για την αντίδραση του πατέρα του, ότι θα τον σκότωνε». Μάλιστα, την είχαν ρωτήσει ποια είναι και γιατί θέλει να το καταγγείλει. Πρόσθεσε ότι είπε στους αστυνομικούς ότι έβλεπε τα σημάδια βίας στο πρόσωπο και στον λαιμό του 20χρονου. Στη συνέχεια την ένωσαν με τη στήριξη του παιδιού, τους εξήγησε τι έγινε και της είπαν θα μιλήσουν με το Γραφείο Ευημερίας.  Το ίδιο απόγευμα, αφού δεν είχε επικοινωνήσει κανείς μαζί της, τηλεφώνησε ξανά στην αστυνομία και ακολούθησε το ίδιο μοτίβο και κατέληξε στο ίδιο γραφείο. Το είχε απαντήσει άλλο πρόσωπο και της είπε ότι δεν είχε γίνει καμιά καταγραφή του περιστατικού στο σύστημα.

Αναφέρθηκε επίσης στους συχνούς καυγάδες και στις φωνές λόγω «των λεφτών και των τσιγάρων». «Πάντα έμπαινε στη μέση ο Στέλιος για να γλιτώσει τη μητέρα του και τον αδερφό του και πάντα τις έτρωεν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση εάν ήξεραν για τη δολοφονία που είχε διαπράξει το 1976, απάντησε «ιδέα δεν είχα, έπεσα από τα σύννεφα. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για το παρελθόν του, ούτε ότι έκανε εννέα χρόνια στο ψυχιατρείο. Αυτό το μάθαμε αφού παντρεύτηκαν και έκαναν μωρό».

Συμπλήρωσε ότι ο φερόμενος δράστης λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Μία φορά τον μήνα μια κοπέλα πήγαινε στο σπίτι τους και έβαζε και στους δύο μία ένεση. «Έκανε (και της συζύγου του) ψυχολογικά προβλήματα με το ξύλο που της έδινε». Μάλιστα, είχε προειδοποιήσει ότι η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε ο 59χρονος δεν είχε αποτέλεσμα γιατί «πάλι φωνάζει, πάλι τα σπάει όλα». Η κοπέλα που ερχόταν ενώ άκουσε το παράπονό της, απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Αναφορά έκανε και στην επίσκεψη του λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας, ο οποίος δεν ήξερε την κατάσταση της οικογένειας και επίσης είχε ακούσει τις προειδοποιήσεις της κ. Δέσπως αλλά δεν έκανε κάτι.

Σε ερώτηση εάν περίμενε την εξέλιξη με το φονικό, απάντησε «το είχα πει και του Στέλιου. Μου έλεγε ο παπάς όλη νύχτα δεν κοιμάται. Σηκώνεται από τις τέσσερις, γυρίζει μέσα στο σπίτι όπως το φάντασμα και δεν κοιμάται». Τον είχε συμβουλέψει όταν πηγαίνει να κοιμηθεί να κλειδώνει την πόρτα, μήπως πάει και τους σκοτώσει.

Επίσης, είπε ότι «το άλλο που είπα στην αστυνομία και με περίπαιξε ήταν ότι έβλεπε και στο σπίτι του ταινίες με μαχαίρια μαζί με τον Χαράλαμπο. Εάν δεν του έβαζε την ταινία που ήθελε, τον έδερνε. Το είπα στην αστυνομία και μου απάντησαν και εμείς κυρία Δέσπω βλέπουμε ταινίες». 


ΠΗΓΗ: sigmalive 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ