Η υπόθεση του '76 ξανανοίγει για να βοηθήσει το φονικό του '21

12/02/2021

Τη "δύναμη" που όπλισε για δεύτερη φορά, με παρόμοιο τρόπο, το χέρι του 59χρονου δράστη του διπλού φονικού στους Εργάτες αναζητούν οι ανακριτές της υπόθεσης για να συμπληρώσουν το παζλ του αποτρόπαιου μακελειού, ανοίγοντας ξανά το φάκελο του εγκλήματος του '76.

 

Συγκεκριμένα, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνούν την υπόθεση έχουν μεταβεί ήδη στο Αρχείο Αστυνομίας και έχουν παραλάβει τον φάκελο του στυγερού εγκλήματος που διαπράχθηκε το 1976 με δράστη τον 59χρονο. Όταν δηλαδή σκότωσε την 11χρονη ανιψιά του.

Στο δικαστήριο ο 59χρονος

Η ψυχιατρική εξέταση από την οποία πέρασε ο 59χρονος έδειξε ότι είναι σε θέση βρεθεί ενώπιον δικαστή. Η ακροαματική διαδικασία για την έκδοση προσωποκράτησης του δράστη δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο φερόμενος δράστης του εγκλήματος, ο οποίος φέρει πολλαπλά τραύματα στο σώμα του, κυρίως στα χέρια.

Ερώτημα παραμένει ωστόσο όταν οι Αρχές ζητήσουν την προσωποκράτησή του αν θα οδηγηθεί στο κελί ή λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

"Κλειδί" ο 25χρονος

Ο 25χρονος γιος ο οποίος "γλίστρησε" από τα χέρια του πατέρα του, θεωρείται "κλειδί" στην υπόθεση για το τι προηγήθηκε του μοιραίου πρωινού. Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, έχει δώσει μερικές πληροφορίες ωστόσο λόγω των τραυμάτων αλλά και του σοκ που υπέστη θα πρέπει να αναμένουμε να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Στο μεταξύ διενεργούνται σήμερα οι νεκροτομές στις δύο σορούς οι οποίες αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου μητέρας και γιού και ίσως να δώσουν χρήσιμες απαντήσεις στους ανακριτές της υπόθεσης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το έγκλημα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν γύρω στις έξι το πρωί της Πέμπτης όταν σημειώθηκε το διπλό φονικό που "πάγωσε" το Παγκύπριο. 59χρονος πατέρας μαχαιρώνει μέχρι θανάτου τη 52χρονη γυναίκα του  Ανδρούλα Αβραξίδου και τον 20χρονο γιό του Στέλιο Γιάγκου. Από τα χέρια του δράστη γλιτώνει από θαύμα ο 25χρονος γιος, ο οποίος πάλεψε με τον πατέρα του.

Τις δύο σορούς βρήκε μέσα σε λίμνη αίματος η αδελφή της 52χρονης που διαμένει δίπλα από το σπίτι της οικογένειας, όταν άκουσε φωνές και μετέβη στην οικία για να διαπιστώσει το αποτρόπαιο έγκλημα και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Ο 59χρονος τράπηκε σε φυγή με το όχημά του. Ακολούθησε καταδίωξη με τη σύλληψη του 59χρονου να είναι επεισοδιακή αφού επιτέθηκε με μαχαίρι στους αστυνομικούς, ωστόσο κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του φορέσουν χειροπέδες.


ΠΗΓΗ: alphanews

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ