Ενέργεια με συνείδηση για τη σωτηρία του πλανήτη

10/02/2021

Ο David McDermott Hughes, Καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Rutgers και συγγραφέας του έργου "Ενέργεια χωρίς Συνείδηση" μας καλεί να σώσουμε τον πλανήτη με τον δικό του τρόπο...

 

"Ας φάμε ένα κρύο δείπνο που και που. Η συνέχεια κοστίζει πάρα πολύ. Η κλιματική αλλαγή σκοτώνει και σκοτώνει πρώτα τους ευάλωτους ανθρώπους. Η διαλείπουσα σώζει ζωές , και σώζει τους ευάλωτους ανθρώπους πρώτα. Αφήστε την παύση να πάρει τη θέση της στον συνεχή ακτιβισμό του κλίματος ...

Αυτό που ισχύει στην πανδημία ισχύει επίσης - ως απελπιστική επείγουσα ανάγκη - στην κλιματική κρίση. Μπορούμε να ζήσουμε με κάποια διακοπή και διαλογισμό τουλάχιστον έως ότου οι μπαταρίες και άλλες μορφές αποθήκευσης ενέργειας λειτουργούν παντού. " λέει σχετικά με την ζήτηση ενέργειας.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν οικοδομήσει μια τεράστια υποδομή για την παραγωγή, τη μετάδοση και την κατανάλωση, όλες σχεδόν εξ ολοκλήρου βασισμένες σε ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη και στην πυρηνική ενέργεια." Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να προσφέρουν αυτή την πληρότητα - και ήδη μέσω αιολικών και ηλιακών εκμεταλλεύσεων στο Τέξας και την Καλιφόρνια - αλλά όχι απαραίτητα όλη την ώρα.

Ο ήλιος μας λάμπει συνεχώς, με περισσότερη ενέργεια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή, αλλά η Γη μας περνάει στη σκιά το βράδυ. Και ο άνεμος, φυσικά, μπορεί απλά να σταματήσει. Ως αποτέλεσμα, οι κύριες πηγές ενέργειας χωρίς ορυκτά και πυρηνικά λλάζουν, αυξάνοντας την πιθανότητα συχνότερων και μεγαλύτερων διακοπών ρεύματος. Οι επικριτές - συχνά υποστηρικτές του φυσικού αερίου - λένε ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια "δεν είναι έτοιμες".

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μας προειδοποιούν, θέτουν ένα «πρόβλημα διαλείμματος». ... Για όσους ανησυχούν σοβαρά για την κλιματική αλλαγή, πρέπει να ισχύει το αντίστροφο και η ζήτηση για ηλεκτρική συνέχεια να είναι το πραγματικό πρόβλημα ... Πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να υπομείνουμε πολύ περισσότερο από έξι ώρες χρόνου διακοπής ρεύματος κάθε χρόνο για λόγους μετάβασης και απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. "


ΠΗΓΗ: pronews 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ