Γαλλία: 20 πυροσβέστες φέρονται να βίαζαν ομαδικά ανήλικη για δύο χρόνια

10/02/2021

Θύμα, μία έφηβη, η Ζουλί (δεν είναι αυτό το πραγματικό της όνομα), η οποία φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από είκοσι πυροσβέστες, οι οποίοι ασελγούσαν εις βάρος της για δύο χρόνια, πυροδοτώντας τον αποτροπιασμό και την οργή της κοινής γνώμης.

 

Η υπόθεση εξετάζεται αυτήν την εβδομάδα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας, ενώ διαδηλωτές, κυρίως από οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας τη θέσπιση ορίου ηλικίας όσον αφορά στο συναινετικό σεξ, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία των 20 πυροσβεστών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατ΄εξακολούθηση βιασμό της Ζουλί από τα 13 μέχρι τα 15 της χρόνια.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, ένας πυροσβέστης με το όνομα Πιερ, την παρέσυρε στα ερωτικά του δίχτυα το 2008, αφού είχε πρώτα κερδίσει την εμπιστοσύνη της, βοηθώντας την να ξεπεράσει μια σοβαρή κρίση άγχους.

Τρεις από τους κατηγορούμενους παραδέχτηκαν ότι έκαναν σεξ με την ανήλική τότε κοπέλα, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι ήταν συναινετικό. Μόνο που η Ζουλί, στο ημερολόγιό της εκείνη την εποχή, έγραφε ότι «είχε παραλύσει από φόβο»…

Ο Πιέρ, ο οποίος είχε ως βάση τον πυροσβεστικό σταθμό Bourg-la-Reine στο Παρίσι, πήρε τον αριθμό τηλεφώνου της Ζουλί από το ιατρικό της αρχείο, στο οποίο καταγραφόταν επίσης η ηλικία της.

Σύμφωνα με τη νεαρή, τη «βομβάρδισε» αρχικά με «στοργικά μηνύματα», ενώ αργότερα της ζήτησε να γδυθεί μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή της. Όταν δέχθηκε, έδωσε το τηλέφωνό της σε έναν άλλο πυροσβέστη, ο οποίος της ζήτησε το ίδιο.

Αν και μόνο τρεις πυροσβέστες κατηγορούνται μέχρι στιγμής για «σεξουαλικά παραπτώματα», οι δικηγόροι της Ζουλί κάνουν λόγο για 20 συνολικά πυροσβέστες που την έχουν βιάσει από διάφορους σταθμούς.

Βάσει της γαλλικής νομοθεσίας, αποτελεί αδίκημα για κάποιον σε θέση εξουσίας να κάνει σεξ με άτομο ηλικίας κάτω των 18 ετών, ωστόσο προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες για βιασμό πρέπει η καταγγέλλουσα να αποδείξει ότι εξαναγκάστηκε να συνουσιαστεί με τη βία. Σε διαφορετική περίπτωση, ο κατηγορούμενος έρχεται αντιμέτωπος με μόλις 7 χρόνια κάθειρξη, σε σύγκριση με τα 20 που προβλέπονται για τον βιασμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που εξέτασαν τη Ζουλί, η ψυχική και σωματική υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων.

Οι πυροσβέστες φέρονται να επισκέφθηκαν το σπίτι της ανήλικης 130 φορές μέσα σε δύο χρόνια. Εφιαλτική περίοδος για τη Ζουλί, η οποία άρχισε να φοβάται να βγει από το σπίτι της και να παίρνει φάρμακα για να καταπολεμήσει το άγχος της.

Από την πλευρά της, η μητέρα της, Corinne Leriche, ανέφερε στους ερευνητές ότι στην αρχή, το ενδιαφέρον του Πιερ για την υγεία της κόρης της δεν της είχε κινήσει υποψίες.

«Έφτιαξα ακόμα και ένα κέικ για τους πυροσβέστες. Ήμασταν ευγνώμονες που είχαν φροντίσει τη Ζουλί όταν ήταν άρρωστη» εκμυστηρεύτηκε, προσθέτοντας: «Νόμιζα ότι ήταν το τελευταίο άτομο που θα έκανε κάτι τέτοιο επειδή την είχε βοηθήσει πολλές φορές και είδα πόσο ευάλωτη ήταν».

Τον Νοέμβριο του 2009, ο Πιέρ, φορώντας τη στολή του, πήρε τη 14χρονη τότε Ζουλί στο διαμέρισμά του, όπου σύμφωνα με τους ανακριτές τη βίασε ξανά. Κάλεσε μάλιστα και δύο φίλους του πυροσβέστες, οι οποίοι ικανοποίησαν τις αρρωστημένες σεξουαλικές τους ορέξεις πάνω στην αδύναμη να αντιδράσει Ζουλί, βλέποντας πορνό.

Το 2018, μετά από διαμαρτυρίες φεμινιστριών, προτάθηκε στη Γαλλία μια αλλαγή στον νόμο που θα καθιέρωνε ηλικία συναινετικού σεξ στα 15. Αυτό θα σήμαινε ότι η συνεύρεση με κάποιον νεότερο θα θεωρούνταν πλέον βιασμός. Ωστόσο ο νόμος δεν ψηφίστηκε ποτέ, αφού μια κυβερνητική έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα οδηγούσε σε «υπόθεση ενοχής».

Η Ζουλί έκοψε τα φάρμακα τον Ιούλιο του 2010, στο πλαίσιο της θεραπείας και – έχοντας πιο καθαρό μυαλό – αποκάλυψε την κακοποίηση στη μητέρα της, η οποία, στις 31 Αυγούστου, υπέβαλε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία.

Έξι μήνες αργότερα, οι τρεις άντρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της Ζουλί στο σπίτι του Πιέρ τέθηκαν υπό έρευνα, ωστόσο δεν έγινε καμία ενέργεια εναντίον των υπόλοιπων 17.

Κατά την ανάκριση, δύο από τους κατηγορούμενους παραδέχτηκαν ότι είχαν «ομαδικό σεξ» με τη Ζουλί ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία και φορούσαν τις στολές τους, ενώ ο τρίτος ομολόγησε σεξουαλική πράξη σε μια τουαλέτα νοσοκομείου στο Παρίσι όπου η νεαρή είχε εισαχθεί.

Τον Μάρτιο του 2011, διορίστηκε ειδικός δικαστής για να διερευνήσει την υπόθεση σχετικά με τους τρεις κατηγορούμενους για βιασμό. Η έρευνα διήρκεσε οκτώ χρόνια, στο τέλος των οποίων, τον Ιούλιο του 2019, ο δικαστής αποφάσισε να άρει τις κατηγορίες βιασμού και να τις αντικαταστήσει με «συναινετικό διεισδυτικό σεξ με ανήλικο κάτω των 15».

Στην αρχή της έρευνας, τέσσερις ακόμη πυροσβέστες που ήταν παρόντες σε έναν από τους φερόμενους βιασμούς κατηγορήθηκαν για το γεγονός ότι δεν προστάτεψαν την ανήλικη, ωστόσο στη συνέχεια όλες οι κατηγορίες απορρίφθηκαν.

Μαθαίνοντας το αποτέλεσμα της έρευνας το 2019, η Ζούλι επιχείρησε να αυτοκτονήσει…

Η οικογένειά της απέρριψε την απόφαση του δικαστή και παρέπεμψε την υπόθεση στο εφετείο των Βερσαλλιών, όπου τον περασμένο Νοέμβριο, η έφεση απορρίφθηκε επειδή το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Ζουλί είχε συναινέσει στις σεξουαλικές πράξεις.

«Για 10 χρόνια αγωνίζονταν μόνοι τους, τώρα χιλιάδες φεμινίστριες από όλη τη Γαλλία τους ενώνουν», δήλωσε η Marguerite Stern, μέλος της φεμινιστικής ομάδας «lAmazone» που διαδήλωσε στη Γαλλία την περασμένη Κυριακή.

«Απαιτούμε οι πυροσβέστες να δικαστούν για βιασμό. Αυτή η κουλτούρα μισογυνίας στα δικαστήρια μας πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε.


ΠΗΓΗ: el.gr 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ