Tο «Σπίτι της γυναίκας» : 32 περιπτώσεις βίας σε βάρος γυναικών το τελευταίο διάστημα.

11/01/2021

Μήνυμα προς την κάθε γυναίκα, ότι εάν και υπό τις συνθήκες εγκλεισμού πέσει θύμα βίας, έχει στήριξη από την πολιτεία εκπέμπει μετά τη συνεδρία της και δια της Προέδρου της, Μαριέλλας Αριστείδου, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η δομή το «Σπίτι της γυναίκας» από την 1 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα χειρίστηκε 32 περιπτώσεις βίας σε βάρος γυναικών.

 

Tο «Σπίτι της γυναίκας» : 32 περιπτώσεις βίας σε βάρος γυναικών το τελευταίο διάστημα.

  

Μήνυμα προς την κάθε γυναίκα, ότι  εάν  και υπό τις συνθήκες εγκλεισμού πέσει θύμα βίας, έχει στήριξη από την πολιτεία εκπέμπει μετά τη συνεδρία της και δια της Προέδρου της, Μαριέλλας Αριστείδου, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η δομή το «Σπίτι της γυναίκας» από την 1 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα χειρίστηκε 32 περιπτώσεις βίας σε βάρος γυναικών.
 
Η Επιτροπή ενημερώθηκε τη Δευτέρα για τη δημιουργία και λειτουργία του «Σπιτιού της Γυναίκας» και τη Γενικότερη Στήριξη Γυναικών σε κάθε επαρχία.
 
Σε δήλωση στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Επιτροπής είπε πως η Επιτροπή ενημερώθηκε για το «Σπίτι της Γυναίκας», τη γενικότερη στήριξη των γυναικών στις περιπτώσεις βίας και ειδικότερα της ενδοοικογενειακής βίας.
 
Τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η λειτουργίας της δομής, που άρχισε επίσημα πριν ένα μήνα και ανέφερε πως με βάση την ενημέρωση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέχρι τώρα έτυχαν χειρισμού 32
  περιπτώσεις βίας σε βάρος γυναικών.
 
Σημείωσε περαιτέρω ότι πρόκειται για μία δομή που ήρθε να καλύψει τα κενά που υπήρχαν στα πεδία της πρόληψης και της αντιμετώπισης της βίας σε βάρος των γυναικών, συγκεντρώνοντας όλες τις κρατικές υπηρεσίες.
 
Πρόσθεσε ότι σημαντική θεωρείται η
 δημιουργία ειδικού κλιμακίου της Αστυνομίας με εξειδικευμένο προσωπικό που θα χειρίζεται όλες τις περιπτώσεις καταγγελιών βίας στην οικογένεια.
 
Η κ. Αριστείδου διευκρίνισε πως η δομή άρχισε να λειτουργεί κατά φάσεις μέχρι την πλήρη ανάπτυξη της. Εξήγησε πως μέχρι τώρα έχουν προσληφθεί 12 λειτουργοί ( 1 συντονίστρια, 2 κλινικούς ψυχολόγους, 3 κοινωνικούς λειτουργούς, 1 κοινωνικό λειτουργό-συνήγορο του παιδιού, 3 κλινικούς ψυχολόγους για την ομάδα άμεσης παρέμβασης, 1 διοικητική λειτουργό και 1 φροντίστρια.
 
Η Πρόεδρος της Επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, επεσήμανε ότι έγινε η αρχή με τη βασική στελέχωση, παρατηρώντας πως τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και του υποχρεωτικού περιορισμού επηρέασαν αυξάνοντας σε σημαντικό αριθμό τις αναφορές βίας μέσα στην οικογένεια.
 
Διευκρινίζοντας πως η ενδοοικογενειακή βία δεν είναι φαινόμενο που προέκυψε με την πανδημία, είπε πως οι συνθήκες περιορισμού και ο χρόνος που μία επιρρεπής οικογένεια υποχρεώνεται να είναι μαζί είναι πολύ περισσότερος από ότι πριν και αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης βίαιων συμπεριφορών και για αυτό «στέλνουμε το μήνυμα ότι υπάρχουν δομές για να στηρίξουμε την κάθε γυναίκα που το έχει ανάγκη».
 
Απαντώντας σε ερώτηση η κ. Αριστείδου ανέφερε πως λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθούν στη συνεδρία φορείς όπως η ΣΠΑΒΟ, η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια και άλλη και ως εκ τούτου η Επιτροπή δεν αποκόμισε ολοκληρωμένη εικόνα για τα δεδομένα που επικρατούν, για αυτό και το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρία της Επιτροπής, συμπλήρωσε.
 
Καταλήγοντας η κ. Αριστείδου χαιρέτισε το πολύ σημαντικό βήμα που γίνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, με το οποίο η κάθε γυναίκα στην Κύπρο θα έχει την στήριξη που δικαιούται και χρειάζεται.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ