Πιθανά σενάρια για τα μέτρα που επίκειται να λάβει η Κυβέρνηση απο αύριο

07/01/2021

Οριστικοποιούνται οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο στην βάση των εισηγήσεων που έγιναν από την επιδημιολογική ομάδα για έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο.

 

Οριστικοποιούνται  οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα νέα  μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο  στην βάση των εισηγήσεων που έγιναν από την επιδημιολογική ομάδα για έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο.

Από τις εισηγήσεις των επιστημόνων που κυμαίνονταν όπως οι  ίδιοι δηλώνουν δημόσια σε διάφορα επίπεδα, από διατήρηση των μέτρων που υπάρχουν ήδη με μερικές αυστηροποιήσεις μέχρι και πλήρες και ολικό lockdown, η Κυβέρνηση φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να προσανατολίζεται προς πιο  καθαρές αλλά και αυστηρές συνάμα λύσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά και την συνεννόηση που έγινε με τον Υπουργό Οικονομικών τα νέα μέτρα που μένει να ανακοινωθούν θα έχουν διάρκεια μέχρι και το τέλος του μήνα και θα είναι τα εξής:

·        Επέκταση του περιορισμού των διακινήσεων  και κατά τη διάρκεια της ημέρας με επαναφορά του μέτρου της αποστολής του sms στο 8998.  Το πιο πιθανό είναι να καθιερωθεί  μέχρι και το τέλος σχεδόν του μήνα η αποστολή 2 sms ανά ημέρα καθώς και η δυνατότητα διακίνησης για σκοπούς διενέργειας τεστ κορωνοιού.

·        Αναμένεται  επίσης η παραχώρηση δυνατότητας εξόδου από το σπίτι για σκοπούς άσκησης χωρίς την αποστολή sms νοουμένου ότι η διακίνηση γίνεται σε κοντινή απόσταση από την οικία κάποιου. Το ίδιο θα ισχύει και τις ανάγκες εξόδου για τα κατοικίδια ζώα.

·        Για την μετακίνηση θα ισχύουν οι εξαιρέσεις  που υπήρχαν στο πρώτο lockdown που επιβλήθηκε στην Κύπρο.

·        Απαγόρευση μετακίνησης από επαρχία σε επαρχία πλην των εξαιρέσεων που υπήρχαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας και στην επιβολή του πρώτου lockdown με την αποστολη sms.

·        Κλείσιμο όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου για τρεις εβδομάδες.  

·        Κλείσιμο κομμωτηρίων, κουρείων και ινστιτούτων αισθητικής για τρεις εβδομάδες.

·        Απαγόρευση της φυσικής παρουσίας των μαθητών στα σχολεία για ακόμη δεκαπέντε μέρες με παράλληλη διεξαγωγή μαθημάτων με τηλεκπαίδευση, πλην των νηπιαγωγείων και των βρεφοκομικών σταθμών που συνεχίζουν κανονικά.

·        Κλειστές παραμένουν οι εκκλησίες για τον κόσμο. Θα γίνονται από ιερείς οι λειτουργίες. Με παρουσία μόνο δέκα ατόμων θα επιτρέπονται κηδείες.

·        Όλα τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου που θα κλείσουν θα μπορούν διαδικτυακά να συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς του καταναλωτές με κατ΄οίκον παράδοση.

 

Τι μένει ανοικτό

 

·        Καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, υπεραγορές, φούρνοι περίπτερα.

·        Ιδιωτικά  ιατρεία και φαρμακεία.

·        Τράπεζες

·        Λαϊκές αγορές με περιορισμούς στον αριθμό επισκεπτών

·        Οικοδομική βιομηχανία και εργοτάξια

·        Συνεργεία αυτοκινήτων

·        Συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα ξενοδοχεία μόνο για τους ξένους που έχουν ήδη κάνει κρατήσεις. Θα απαγορεύεται η διαμονή κυπρίων.

·        Ερωτηματικό παραμένει η λειτουργία των δικαστηρίων. Η Κυβέρνηση αναμένει σύμφωνα με πληροφορίες εισήγηση από το Ανώτατο. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η συνέχιση της εκδίκασης των σοβαρών υποδέσεων χωρίς την παρουσία κόσμου.

·        Την λειτουργία τους με χωριτικότηταστο 50% θα συνεχίζουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σχετική πρόταση αναμένεται από τον Υπουργό Συγκοινωνιών.

Αθλητισμός

Κανονικά θα συνεχιστούν οι αγώνες και οι προπονήσεις όλων των πρωταθλημάτων της πρώτης κατηγορίας μόνο και χωρίς την παρουσία κόσμου.  Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες όλων των αθλημάτων αναστέλλεται η διεξαγωγή αγώνων.

 

Άλλα μέτρα

Στα νέα μέτρα θα περιλαμβάνεται σύμφωνα πάντα με πληροφορίες διευκόλυνση των εργαζομένων που θα συνεχίζουν με φυσική παρουσία την εργασία τους η διενέργεια τεστ. Όπως γα παράδειγμα η διενέργεια τεστ σε προσωπικό υπεραγορών σε πρώτη φάση. Σε μεταγενέστερο στάδιο δεν αποκλείεται και η διεξαγωγή rapid test έξω από υπεραγορές και σε κόσμο.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από το υπουργείο υγείας  είναι μεν η συνέχιση της παρότρυνσης προς τον κόσμο για διενέργεια γρήγορων εξετάσεων, χωρίς όμως να προκύψει κατάχρηση του μέτρου για σκοπούς μετακίνησης με  συνωστισμό.

 

ΠΗΓΗ: Οmega

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ