"Ταρακούνησαν" τα 700 και πλέον κρούσματα - Σκέψεις (και) για lockdown, περιορισμό επαφών και sms

29/12/2020

Ενώπιον του σεναρίου που εδώ και μήνες όλοι απεύχονται βρίσκεται η Κύπρος. Την ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη προσπαθεί να ισορροπήσει το άνοιγμά της μετά από τα lockdown που επιβλήθηκαν είτε αρχές Νοεμβρίου, είτε στη συνέχεια μέσα στον Δεκέμβριο η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη πρόκληση από τη γένεση της πανδημίας: Την επιβολή ενός lockdown ή τουλάχιστον μέτρων που θα παραπέμπουν σε μια lockdown κατάσταση.

 

Οι αριθμοί των θετικών που ανακοινώνονται καθημερινά είναι ενδεικτικοί της τραγικότητας της κατάστασης, την ώρα μάλιστα που το Υπουργείο Υγείας αξιολογώντας τα ποσοστά επαλήθευσης των rapid τεστ έκρινε ότι δεν θα διενεργούνται από τούδε και στο εξής επαληθευτικά τεστ με τη μέθοδο του pcr. Πιο απλά δηλαδή όποιος εντοπιστεί θετικός από τον έλεγχο μέσω rapid τεστ θα μπαίνει σε αυτοπεριορισμό και θα ενημερώνει τις στενές του επαφές. Η μη επαλήθευση των rapid τεστ με τη μέθοδο των pcr θα έχει και ως αποτέλεσμα την ανακοίνωση ενός συνολικού αριθμού και όχι δυο αριθμών που γινόταν μέχρι σήμερα.

Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι

Το αρνητικό ρεκόρ των 700 και πλέον κρουσμάτων της 28ης Δεκεμβρίου σήμανε συναγερμό. Λίγα 24ωρα προτού εκπνεύσει το 2020 και την ώρα που η χώρα μας αναμένει τη δεύτερη παρτίδα εμβολίων που θα ενισχύσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα που άρχισε το περασμένο Σαββατοκύριακο, γίνονται σκέψεις για επιβολή αυστηρών μέτρων ίσως και τις μέρες της Πρωτοχρονιάς.

Το lockdown πλέον βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του SigmaLive στο τραπέζι υπάρχουν κι άλλα σενάρια, όπως η επαναφορά των sms παράλληλα με τα ισχύοντα μέτρα προς περιορισμό της κυκλοφορίας. Επιπλέον δεν αποκλείεται να επιβληθεί απαγόρευση των συναθροίσεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί Υπουργικό Συμβούλιο γι’ αυτή τη βδομάδα άρα η όποια συνεδρίαση του Υπουργικού θα έχει τη μορφή του κατεπείγοντος και θα είναι μονοθεματική αφού το μόνο θέμα που θα απασχολήσει το Συμβούλιο θα είναι η ενδεχόμενη αυστηροποίηση μέτρων.

«Αναπόφευκτο ένα ολικό lockdown»

Μονόδρομος το lockdown για τον δρ.Χάρη Αρμεύτη. Ο πνευμονολόγος και μέλος του ΠΙΣ μιλώντας στο κρατικό κανάλι είπε ότι είναι αναπόφευκτο ένα ολικό lockdown αν συνεχίσουμε έτσι. «Θα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα τον επόμενο μήνα». Ο γιατρός αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας. «Θα αρχίσουμε να ψάχνουμε κρεβάτια για τις ΜΕΘ. Είναι η στιγμή των τολμηρών αποφάσεων», είπε ο γιατρός.

«Αν δεν μπει Lockdown σήμερα θα μπει μέσα στο Γενάρη, δεν υπάρχει άλλη επιλογή όπως πάνε τα πράγματα», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.


ΠΗΓΗ: sigmalive 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ