Με πακέτων προτάσεων συναντήθηκε ο Μαρίνος Σιζόπουλος με τον ΠτΔ

18/12/2020

Πακέτο προτάσεων για τις εκποιήσεις, την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας και γενικότερα τη στήριξη των πολιτών που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και την κρίση λόγω της πανδημίας, κατέθεσε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

 

Σε δηλώσεις έπειτα από τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον απόηχο της χθεσινής απόρριψης από τη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως "το πόσο εποικοδομητική θα είναι αυτή η συνάντηση και το πόσο θα βοηθήσει την ΕΔΕΚ στο να αναθεωρήσει την απόφασή της για την καταψήφιση του προϋπολογισμού και να προχωρήσει σε θετική ψήφο στον νέο αναθεωρημένο προϋπολογισμό που θα κατατεθεί θα εξαρτηθεί και από τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα με τους αντίστοιχους Υπουργούς".

Σημείωσε πως "στο πακέτο των προτάσεων που έχω καταθέσει εκ μέρους της ΕΔΕΚ περιλαμβάνονται προτάσεις θεσμικού περισσότερο χαρακτήρα που δεν επιφέρουν οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό ή στα δημόσια οικονομικά".

Όπως είπε, "είναι προτάσεις που έχουν σχέση με την προστασία των πολιτών από τις εκποιήσεις, είναι προτάσεις που έχουν σχέση με την αναβάθμιση της ποιοτικής προσφερόμενης περίθαλψης στους ασθενείς στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, χωρίς να υπάρξουν οποιεσδήποτε αναθεωρήσεις της νομοθεσίας, είναι προτάσεις οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κυρίως των κατοίκων στους προσφυγικούς συνοικισμούς, στις ορεινές, στις ημιορεινές κοινότητες, και στην ύπαιθρο, είναι προτάσεις οι οποίες ουσιαστικά στοχεύουν να στηρίξουν τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλες συνέπειες λόγω της οικονομικής κρίσης του 2012-2013, αλλά και της κρίσης που προέκυψε με την πανδημία".
 
"Κυρίως στήριξη εργαζόμενων μητέρων για τα παιδιά τους, θέματα που έχουν σχέση με τα ωράρια εργασίας, θέματα που έχουν σχέση κυρίως με τα επιδόματα. Ελπίζω ότι σημαντικός αριθμός από αυτές τις προτάσεις θα υιοθετηθούν από πλευράς της Κυβέρνησης, θα ενσωματωθούν στον νέο προϋπολογισμό ή ενδεχομένως θα κατατεθούν οι αντίστοιχες προτάσεις από τα Υπουργεία για να ξεκινήσει η συζήτησή τους στο κοινοβούλιο", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως ξεκαθάρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "και λόγω και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας ότι θα πρέπει να συμβάλει η Κυβέρνηση στο αίτημα που εδώ και πάρα πολύ καιρό καταθέτει η ΕΔΕΚ για την παραχώρηση στη Βουλή όλων των φακέλων των σκανδάλων που ταλαιπώρησαν την κυπριακή κοινωνία τα τελευταία 20 χρόνια, και να γίνει και μια δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων όλων αυτών των ερευνών που προηγήθηκαν".
 
Όσον αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων, σημείωσε πως "η ΕΔΕΚ παραμένει σταθερή στη θέση της ότι θα πρέπει να γίνει μια σε βάθος διερεύνηση αυτού του ζητήματος, από την αρχή έναρξης εφαρμογής του μέχρι σήμερα, και σε οποιοδήποτε επίπεδο διαπιστωθεί ότι υπήρξαν παρατυπίες ή παρανομίες να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν οι συγκεκριμένες ευθύνες".

 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ