Ελληνο-γαλλική συνεργασία ! - Αποστολή στρατιωτικής δύναμης στο Μάλι η Ελλάδα

24/11/2020

Η ελληνο-γαλλική συνεργασία τον τελευταίο χρόνο έχει περάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο από τη στιγμή που τα ελληνικά και γαλλικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο ταυτίζονται με τη χώρα μας να έχει γαλλική πολιτική στήριξη στην Ευρώπη και διεθνώς, μετασταθμεύσεις μαχητικών της Γαλλίας στην Κρήτη και την Κύπρο και η Ελλάδα εξοφλεί τα γραμμάτιά της με την αγορά των Rafale και κατά πως φαίνεται με μία αποστολή στρατιωτικού τμήματος στο Μάλι.

 

Ο Υπουργός Αμύνης κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση στην υποσαχάρια Αφρική κατά την τηλεδιάσκεψη της άτυπης Συνόδου των Υπουργών Αμύνης των κρατών-μελών της Ένωσης την περασμένη Παρασκευή. Η Ελλάδα έχει ήδη 2 στρατιωτικούς ( αξιωματικοί) στο Μάλι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εκπαιδευτικής Αποστολής ( EUTM) και από ότι φαίνεται, η Γαλλία έχει ζητήσει την παροχή μεγαλύτερης δύναμης στην περιοχή από την Ελλάδα, αίτημα στο οποίο η Ελληνική πλευρά έχει κάνει δεκτό.

Σύμφωνα με το doureios. com η Ελλάδα φαίνεται ότι προετοιμάζει στρατιωτικό τμήμα από τους κόλπους των Ειδικών Δυνάμεων ( ΕΤΑ) για να μεταβεί στο Μάλι αφού πρώτα αποστείλει στην περιοχή 2 αξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων  για να λάβουν την απαραίτητη ενημέρωση περί των επιχειρήσεων αλλά και της λοιπής κατάστασης του αγώνα που διεξάγεται από τις συμμαχικές δυνάμεις στην περιοχή κατά των Τζιχαντιστών. Μετά θα ακολουθήσει η ελληνική αποστολή η οποία θα αναλάβει αρχικά καθήκοντα ασφαλείας στο στρατόπεδο της συμμαχικής δύναμης με τους Γάλλους να αναλαμβάνουν κυρίως τις πολεμικές αποστολές.

Είχαμε αναφερθεί στο ζήτημα μιας πιθανής αποστολής ελληνικού στρατιωτικού τμήματος στο Μάλι μετά από αίτημα της Γαλλίας σε άρθρο μας που μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/army/symfonia-elladas-kai-gallias-to-kayt/ . 

Θα επαναλάβουμε ότι η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει από μία τέτοια κίνηση καθώς η Ελλάδα θα αποδείξει εμπράκτως ότι στηρίζει τη σύμμαχο Γαλλία στην Αφρική, θέλει να δώσει στις Ειδικές Δυνάμεις και τα στελέχη τους επιχειρησιακή δράση και εμπειρία και φυσικά να αρχίσει να λογίζεται ως χώρα η οποία εμπλέκεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μακριά από το έδαφός της.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατόν να ζητούμε από άλλες χώρες να είναι σύμμαχοί μας και αν μας συνδράμουν σε ώρα ανάγκης ποικιλοτρόπως αν δεν τους συνδράμουμε και εμείς. Θα λέγαμε μάλιστα ότι είναι προσβλητικό για τη χώρα μας να έχουν αποστείλει στο Μάλι στρατιωτικό προσωπικό οι.. Εσθονοί και εμείς να απουσιάζουμε. Επίσης, η πολιτική των εξοπλισμών δε σε προστατεύει από εξωτερικές απειλές, είναι απλά μία καλή συμφωνία μεταξύ δύο κρατών, όπως η σχέση πωλητή-πελάτη. όταν εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας όμως, τα πράγματα αλλάζουν και σοβαρεύουν αφού είναι πιθανό ότι θα χυθεί αίμα σε ανάλογες επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ: el.gr / doureios .com

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ