Πιέζουν τον Πασινιάν να παραιτηθεί - Δεν τα βάζει κάτω - Επιστρέφει με σχέδιο δράσης

19/11/2020

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν ανακοίνωσε σήμερα ένα σχέδιο δράσης έξι μηνών το οποίο, όπως είπε, σχεδιάστηκε προκειμένου να διασφαλίσει τη δημοκρατική σταθερότητα της χώρας του, αν και η σύνθεση της κυβέρνησης είναι ρευστή.

 

Ο Πασινιάν απέρριψε τις εκκλήσεις από αντιπάλους και διαδηλωτές να παραιτηθεί εξαιτίας αυτού που χαρακτηρίζουν ως ολέθρια διαχείριση μιας σύγκρουσης έξι εβδομάδων ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και αρμενικές δυνάμεις στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και σε γύρω περιοχές.

Βάσει μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, τμήματα του εδάφους που τελούσαν υπό αρμενικό έλεγχο παραδίδονται στο Αζερμπαϊτζάν οι δυνάμεις του οποίου ανακατέλαβαν κομμάτια της επικράτειας που είχε χάσει το Μπακού σε έναν προηγούμενο πόλεμο στα χρόνια του 1990.

Ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών παραιτήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Πασινιάν επανέλαβε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για ότι συνέβη, αλλά είπε πως τώρα έχει την ευθύνη να σταθεροποιήσει την Αρμενία και να διασφαλίσει την εθνική ασφάλειά της.

«Είμαι πλήρως αποφασισμένος», έγραψε, προτού παραθέσει 15 σημεία δράσης τα οποία θέλει να στοχεύσει.

Είπε πως θέλει να προσπαθήσει να αποκαταστήσει μια επίσημη διαπραγματευτική διαδικασία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ υπό την αιγίδα της ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ και να δώσει προτεραιότητα στην επιστροφή των ανθρώπων στα εδάφη που εξακολουθούν να τελούν υπό αρμενικό έλεγχο.

Αυτό σημαίνει βοήθεια στους κατοίκους να επιδιορθώσουν τα σπίτια τους και την αποκατάσταση κατεστραμμένων υποδομών, προσφέροντας παράλληλα οικονομική βοήθεια στις οικογένειες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση και την κατάλληλη φροντίδα σε όσους τραυματίστηκαν.

Είπε επίσης πως θέλει να συζητήσει το νομικό καθεστώς του Ναγκόρνο Καραμπάχ, να πραγματοποιήσει μια μεταρρύθμιση του στρατού, να τροποποιήσει την εκλογική νομοθεσία και να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και στην οικονομία.

 

ΠΗΓΗ: cnn.gr

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ