Έφτασαν οι πρώτοι Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

11/11/2020

Η Ρωσία ξεκίνησε από χθες το βράδυ να αναπτύσσει σχεδόν 2.000 στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με αφορμή την συμφωνία που υπογράφηκε υπό την αιγίδα της Μόσχας, μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, τερματίζοντας έξι εβδομάδες αιματηρών συγκρούσεων.

 

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά τύπου IL-76, που μετέφεραν περισσότερους από 80 Ρώσους στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης, θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς και μέσα τηλεπικοινωνιών, προσγειώθηκαν χθες στο αεροδρόμιο Ερεμπούνι της Αρμενίας.

Αυτό φέρεται να ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Συνολικά στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα αναπτυχθούν 1.960 στρατιωτικοί, 90 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς και 380 οχήματα και ειδικός εξοπλισμός.


Η συμφωνία που επιτεύχθηκε την Δευτέρα αποδίδει στρατιωτικές νίκες του Αζερμπαϊτζάν σε αυτήν την ορεινή περιοχή του Καυκάσου, που τώρα κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από Αρμένιους, οι οποίοι και θα πρέπει να παραδώσουν τα εδάφη που έχασαν.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρόεδρος, οι εμπόλεμοι διατηρούν “τις θέσεις που καταλαμβάνουν”.

Κατά αυτόν τον τρόπο η Μόσχα έδωσε ηχηρό μήνυμα στην αρμενική ηγεσία, στην αρμενική ελίτ και στον πρωθυπουργό της χώρας, Πασινιάν, ο οποίος ζητούσε ρωσική παρέμβαση και στρατιωτική κάλυψη, αλλά εδώ και πολύ καιρό έκλεινε το μάτι στο ΝΑΤΟ.

Ο Πούτιν, λοιπόν, και οδηγεί Ρώσους στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, και στέλνει μήνυμα στο Ερεβάν πως η χώρα είναι απολύτως εξαρτημένη από την Ρωσία και προκαλεί πολιτική κρίση στην Αρμενία, με σκοπό ίσως να πάρει την εξουσία μια άλλη πιο φιλορωσική κυβέρνηση.

Όσo για τους Τούρκους ζητάνε όλο και περισσότερα από τους Ρώσους για την περιοχή, όμως η Μόσχα δεν είναι διατεθειμένη να τους κάνει «πρώτους μάγκες», αν μας επιτρέπετε την λαϊκή ρήση. ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.



ΠΗΓΗ: el.gr

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ