Αυτό που θέλουμε είναι να προλάβουμε μέσα από τα μέτρα - Αυτούσιες οι δηλώσεις του ΠτΔ

10/11/2020

«Είμαστε σε μια εξαιρετικά καλή κατάσταση από πλευράς συστήματος υγείας, όμως θέλουμε να προλάβουμε φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σε άλλες χώρες», είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο οίκημα του ΘΟΚ για την τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για τις αποφάσεις που θα λάβει η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, είπε ότι «εντός των επόμενων 48 ωρών θα ληφθούν και οι αναγκαίες αποφάσεις, αφού συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά την επιδημιολογική κατάσταση του τόπου».

Ερωτηθείς αν οι αποφάσεις αφορούν σε μερικό lockdown σε κάποιες επαρχίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα ανακοινωθούν την ώρα που πρέπει οι όποιες επιβάλλεται να ληφθούν, αποφάσεις».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι όλες οι χώρες καταλήγουν σε ένα μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας και σε ερώτηση αν είναι και η Κύπρος σε μια τέτοια πορεία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «η Κύπρος δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από ό,τι συμβαίνει όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά ανά το παγκόσμιο.

Αυτό που θέλουμε είναι να προλάβουμε μέσα από τα μέτρα, αυτό που είχαμε πετύχει στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Μας απασχολεί η οικονομία, μας απασχολεί η κόπωση του κόσμου, μας απασχολεί όμως την ίδια ώρα και η υγεία γενικότερα. Και εάν αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται μια έξαρση που αφορά κυρίως τους νέους, αυτό που μας απασχολεί είναι εάν επεκταθεί σε ηλικιωμένους, αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια και ιδιαίτερα στις Μονάδες Εντατικής Παρακολούθησης και πιθανότατα και οι θάνατοι. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει όλους ανεξαιρέτως.

Αναγνωρίζω την κόπωση του κόσμου, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε μπροστά στους κινδύνους που έχουμε μπροστά μας».

Ερωτηθείς αν το σύστημα υγείας μπορεί να αντέξει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαστε σε μια εξαιρετικά καλή κατάσταση από πλευράς συστήματος υγείας, όμως θέλουμε να προλάβουμε διότι αν ω μη γένοιτο παρατηρηθούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στις υπόλοιπες των χωρών, αντιλαμβάνεστε πλέον ότι δεν θα αντέξουν ούτε το σύστημα ούτε η οικονομία».


ΠΗΓΗ: cyprusnews 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ