12 χρόνια φυλάκιση σε 33χρονο για υπόθεση ναρκωτικών

01/07/2020

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού καταδίκασε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 12 ετών, σε 33χρονο κάτοικο Λεμεσού, αφού τον βρήκε ένοχο σε υπόθεση ναρκωτικών.

 

Συγκεκριμένα, στις 5 Απριλίου, 2020, ο καταδικασθείς συνελήφθηκε βάσει δικαστικού εντάλματος, για υπόθεση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ποσότητα άσπρης σκόνης που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη, μεικτού βάρους δύο κιλών και 300 γραμμαρίων, εντόπισαν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, που προχώρησαν στη σύλληψη πέντε προσώπων, τεσσάρων ανδρών και μίας γυναίκας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε από τα μέλη της ΥΚΑΝ την περασμένη Παρασκευή, 3 Απριλίου, σε αποθήκη ιδιωτικής εταιρείας μεταφορών, στην Λεμεσό. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μέσα χάρτινο κιβώτιο, το οποίο είχε σταλεί στην Κύπρο από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Μετά τον εντοπισμό τους την Παρασκευή, το υποστατικό τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση από τα μέλη της ΥΚΑΝ.

Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι χθες Σάββατο, 33χρονος μετέβηκε στο υποστατικό, όπου παρέλαβε το χαρτοκιβώτιο. Αμέσως μετά τα μέλη της ΥΚΑΝ προχώρησαν στη σύλληψη του υπόπτου για αυτόφωρο αδίκημα.

Λίγο προηγουμένως, ο 33χρονος είχε θεαθεί από τα μέλη της Αστυνομίας να έχει επαφές με άλλα τρία πρόσωπα, οι οποίοι περιφέρονταν ύποπτα στην περιοχή. Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 39 ετών, 30 ετών και 27 ετών. Μετά την παραλαβή των ναρκωτικών από τον 33χρονο, τα μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν τα δύο αυτοκίνητα με τα οποία διακινούνταν σε παρακείμενους δρόμους οι άλλοι τρεις ύποπτοι και τους υπέβαλαν σε έλεγχο.

Ο 39χρονος συνελήφθη στο σημείο όπου ανακόπηκε το όχημα που οδηγούσε, για αυτόφωρο αδίκημα, αφού στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα καπνισμένο χειροποίητο τσιγάρο που περιείχε κάνναβη, αναμεμειγμένη με βιομηχανοποιημένο καπνό. Στο αυτοκίνητό του, μέσα σε τσάντα, εντοπίστηκαν 600 ευρώ ένα μαχαίρι, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα στη θέση του συνοδηγού, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, για περαιτέρω εξετάσεις. Ο ίδιος, καθώς και ο 33χρονος συνελήφθησαν στη συνέχεια με δικαστικά εντάλματα, ενώ με δικαστικά εντάλματα συνελήφθησαν και οι 30χρονος και 27χρονος.

Δικαστικό ένταλμα εκδόθηκε και εναντίον 25χρονης, στη βάση μαρτυρίας σχετικά με την ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε από την ΥΚΑΝ. Η 25χρονη συνελήφθη, βάσει του Δικαστικού εντάλματος, γύρω στις 9.20 το βράδυ του Σαββάτου.

Οι πέντε ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το Επαρχιακό Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στην Λεμεσό.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ