Ξέσπασε ο Κληρίδης κατά της Κυβέρνησης

25/06/2020

Ξέσπασε ο Γενικός Εισαγγελέας για την εκφρασθείσα δυσφορία της Κυβέρνησης για τη μη χρήση της προαφυπηρετικής του άδειας, καθώς και τα δημοσιεύματα στον Τύπο που τον φέρουν να παραμένει για να πληρωθεί αυτή την άδεια.

 

Σε παρέμβασή του στην κρατική τηλεόραση, μετά τις τοποθετήσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που άφησε με το γάντι, αιχμές για την απόφασή του να αποχωρήσει την 31η Ιουλίου αντί στις 8 του ίδιου μήνα που συμπληρώνεται το 68ο έτος της ηλικίας του, ο Κώστας Κληρίδης έστρεψε τα πυρά του προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και την Κυβέρνηση. Είπε, μάλιστα ντροπή σε όσους διαδίδουν πως αργεί να αποχωρήσει για να αποκομίσει οικονομικό όφελος.

«Από την μία, έχουμε την έκφραση του πλήρους σεβασμού στις αποφάσεις του Γενικού Εισαγγελέα και την άλλη κάνουμε κάποια προσπάθεια να τις αποδομήσουμε. Δεν πρόκειται για θέμα απόφασης ή γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα. Είναι θέμα εφαρμογής της νομοθεσίας. Ο κ. Κούσιος δεν έχει αντιληφθεί εδώ και 2-3 μέρες, τι σημαίνει το να μην πάρει κάποιος άδεια προαφυπηρετική. Δεν έχω πει ότι δεν έφυγα προ τριών μηνών, επειδή δεν έχει κανένα να με αντικαταστήσει και θα μείνει ακέφαλη η υπηρεσία.

Δεν μπορούσα να πάρω άδεια, απλούστατα επειδή από το 2015 δεν είχε κανένα να με αντικαταστήσει, δεν υπήρχε βοηθός Γενικού Εισαγγελέα, που είναι ο μόνος που θα μπορούσε να με αντικαταστήσει. Είναι ένα γεγονός που έγινε αποδεκτό και από τον υπουργό Οικονομικών και από τη Γενική Λογίστρια. Γι’ αυτό δεν έφυγα. Από το 2015 κάνω και τις δύο δουλειές και έχει συσσωρευτεί τεράστιος όγκος εργασίας. Για την ημερομηνία, πολύ σωστά η Γενική Λογίστρια αποφάσισε πως πρέπει να είναι η πρώτη Αυγούστου. Ήταν μια απόφαση σύμφωνη με τη νομοθεσία».

Κληθείς να απαντήσει εάν με τα νέα δεδομένα θα αποχωρήσει πιο νωρίς, ανέφερε πως «η ημερομηνία της νόμιμης αφυπηρέτησης ήταν καλά γνωστή και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον αρμόδιο υπουργό. Για πιο λόγο να εξαγγελθεί η τελετή διαβεβαίωσης και να ασκηθεί πίεση, όχι για αποχώρηση αλλά για παραίτηση; Πρέπει να παραιτηθώ.Νομίζω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να γινόταν αυτό.

Ενώ ήταν γνωστή η ημερομηνία αφυπηρέτησης, δεν με ενημέρωσε κανένας για τις αποφάσεις και ποιος θα διοριστεί ή αν ήταν παράκληση να υποβάλω παραίτηση. Έχει παρουσιαστεί η όλη αυτή κατάσταση από τους γνωστούς δημοσιογραφικούς κύκλους ότι είναι για οικονομικό όφελος. Νομίζω ότι πρέπει να ντρέπονται. Έχουμε ένα Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος για σειρά ετών, έχει αποποιηθεί συντάξεις και αποκοπές μισθών ύψους 183 χιλιάδων ευρώ και θα έκανα εγώ ολόκληρο πόλεμο για να παρατείνω για 20 μέρες περισσότερες τη θητεία μου; Είναι ντροπή να λέγεται αυτό το πράγμα».

Ο Κώστας Κληρίδης δεν έκρυψε την σφοδρή απογοήτευσή του από το θέμα που δημιουργήθηκε και έκανε λόγο, για νέα διατάραξη στις σχέσεις του με το Προεδρικό.

«Οι σχέσεις με το Προεδρικό ήταν πολύ καλές μετά την αποκατάστασή τους. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος διατάραξής τους, μέχρι που έπρεπε να γίνει και αυτό και να επιδειχθεί έλλειψη σεβασμού ακόμα και στο στάδιο της αποχώρησης του Γενικού Εισαγγελέα από το θεσμό. Για 7 ολόκληρα χρόνια έδινα μάχες. Δεν είμαι άνθρωπος των αντιπαραθέσεων. Μια ζωή ήμουν ήπιων τόνων. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο και στο τέλος διερωτάσαι εάν αξίζει τον κόπο...».

Μετά το ξέσπασμα του Γενικού Εισαγγελέα, παρέμβαση ζήτησε ξανά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος εξέφρασε το σεβασμό του στον Κώστα Κληρίδη και ανέφερε πως αποσύρει, οτιδήποτε είπε που τον ενόχλησε. 


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ