Στοχευμένα και με λιγότερους δικαιούχους τα νέα πακέτα στήριξης

13/06/2020

Με έντονο παρασκήνιο, μαραθώνιες διαβουλεύσεις και αλλεπάλληλες συσκέψεις, συνεχίζεται η προσπάθεια της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, να καταλήξει στο νέο πακέτο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

 

Μετά την εκπνοή της τρίτης φάσης των προηγούμενων σχεδίων χθες Παρασκευή, ο χρόνος πιέζει την Κυβέρνηση να ανακοινώσει τα πακέτα στήριξης, ώστε να ξέρουν, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρήσεις τι μέλει γενέσθαι.

Η υπουργός, κρατά τα χαρτιά της κλειστά, ενώ χθες ενημέρωσε διεξοδικά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την πορεία των διαβουλεύσεων και τον σχεδιασμό, ο οποίος πάντως δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τα νέα πακέτα στήριξης, όπως έχει ήδη τονισθεί, θα είναι αρκετά διαφοροποιημένα από τα προηγούμενα, αφού θα είναι εξαιρετικά στοχευμένα στους τομείς της οικονομίας που συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν εξ αιτίας της πανδημίας.

Εξάλλου, δύο εκ των σχεδίων που έτρεχαν μέχρι χθες και που αφορούσαν, την οικονομική στήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν εργάζονταν καθώς και το πακέτο για γονείς, ολοκληρώθηκαν και οι επηρεαζόμενοι από τη Δευτέρα θα πρέπει να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Σε ότι αφορά τα νέα πακέτα στήριξης, είναι δεδομένο πως το ένα θα αφορά αποκλειστικά τον τουριστικό τομέα και ειδικότερα τα ξενοδοχεία, με τη στήριξη να διατηρείται στο 60%, όπως ήταν μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα θα δίνει στις επιχειρήσεις μια σειρά από κίνητρα, ώστε να επαναλειτουργήσουν.

Τα οικονομικά δεδομένα, για τα όποια έχει ήδη προειδοποιήσει ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, στενεύουν τα περιθώρια επιδότησης των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας, ενώ αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά και τον αριθμό των δικαιούχων. Για αυτό το λόγο το πακέτο στήριξης που θα αφορά τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες, πλην του τουρισμού, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα στοχευμένο σε τομείς που συνεχίζουν να επηρεάζονται με βάση τα δεδομένα που έχει ενώπιον του το Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο των κυβερνώντων, βρίσκονται μια σειρά από δείκτες, μετά την επανεκκίνηση. Στη βάση αυτών τον δεδομένων και αναλύσεων, αναμένεται να γίνει και η στήριξη. Συνεπώς, τομείς της οικονομίας που δεν κατάφεραν να κάνουν ένα δυνατό restart, θα βρίσκονται και στα νέα σχέδια στήριξης, ενώ τομείς, όπως για παράδειγμα το λιανικό εμπόριο και ο κατασκευαστικός τομέας δεν θα βρίσκονται.

Σημειώνεται πως, αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για επίσημες ανακοινώσεις το αργότερο σήμερα Σάββατο, δεν αποκλείεται τελικά, οι ανακοινώσεις να γίνουν στις Αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ