Yπόθεση Μεταξά: Κατηγορήθηκαν οι 15 αστυνομικοί και αναμένεται η καταχώρηση της υπόθεσης

04/06/2020

Η διαδικασία της απαγγελίας της μοναδικής κατηγορίας που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί που διώκονται ποινικά για τους χειρισμούς της Αστυνομίας στις υποθέσεις των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών έχει ολοκληρωθεί και έχει καταγραφεί η απάντησή των αστυνομικών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων Ανδρέας Πασχαλίδης.

 

Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι το έργο των ποινικών ανακριτών της Αρχής βρίσκεται στο στάδιο του καταρτισμού του καταλόγου μαρτύρων και της ολοκλήρωσης των άλλων τυπικών διαδικασιών που προβλέπονται από την ποινική δικονομία με σκοπό την ετοιμασία των κατηγορητηρίων και την καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Αρχή, σε αυριανή της συνεδρία, θα μελετήσει το θέμα της διάπραξης τυχόν πειθαρχικών αδικημάτων από τα 15 μέλη ή/και άλλα μέλη της Δύναμης.

Σε περίπτωση που προκύψουν και πειθαρχικά αδικήματα από μέλη της Δύναμης  τότε αυτά θα παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πασχαλίδης είχε δηλώσει ότι γι’ αυτού του είδους τα αδικήματα δεν αποφασίζει και δεν έχει καμία αρμοδιότητα η Αρχή.Εξέφρασε, επίσης τη θέση ότι το Πειθαρχικό της Αστυνομίας θα έπρεπε να προεδρεύεται από ένα ανεξάρτητο εισαγγελέα, ώστε να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία της διαδικασίας, ενώ η Αρχή θα έπρεπε να διατηρεί το δικαίωμα άσκησης έφεσης κατά των αποφάσεων με τις οποίες διαφωνεί. Είπε, επίσης ότι η Αρχή είχε ζητήσει από τη Βουλή την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας για να έχει λόγο σ΄αυτή τη διαδικασία, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον 15 μελών της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, που περιλαμβάνουν αστυφύλακες, λοχίες και αξιωματικούς, σε σχέση με τον τρόπο που χειρίστηκαν τις υποθέσεις αυτές με την κατηγορία της διάπραξης ποινικών αδικημάτων που αφορούν στην παράλειψης υπηρεσιακού καθήκοντος από Δημόσιους Λειτουργούς, κατά παράβαση του Άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα, Κεφ. 154

Σημειώνεται ότι για τους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν κρίθηκε απαραίτητο να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ