Παρουσιάζονται την Παρασκευή Στρατηγική Βιοποικιλότητας

03/06/2020

Παρουσιάζεται την Παρασκευή η Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα, καθώς και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που εορτάζεται στις 5 Ιουνίου.

 

Η Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα στην Κύπρο, καθώς και το Σχέδιο Δράσης για τη Βιοποικιλότητα εγκρίθηκαν την Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο, με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, να κάνει λόγο για «υπόθεση-σταθμό».

Μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Σύμβουλο για θέματα Κλιματικής Αλλαγής, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ), Δρα Κώστα Παπανικόλα, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Κλέλιας Βασιλείου.

Ο κ. Καδής είπε ότι παρουσίασε κατά τη συνάντηση τις βασικές αρχές της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης. «Πρόκειται για μια υπόθεση-σταθμό στα θέματα της διατήρησης της φύσης στον τόπο μας, αφού η Κύπρος αποκτά τη δική της στρατηγική, μπαίνει στον χάρτη των ευρωπαϊκών χωρών που διαθέτουν στρατηγικές για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, μπαίνουν πλέον τα θεμέλια για μια σταθερή πορεία ορθολογικής αειφόρου διαχείρισης της φύσης και των φυσικών μας πόρων.

Ο κ. Καδής ανέφερε επίσης ότι κατά τη συνάντηση ο Καθηγητής Παπανικόλας προέβη σε μια ανασκόπηση της πορείας της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής, με τη συνεργασία των χωρών της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, λέγοντας ότι «πραγματικά σημειώθηκε αξιόλογη πρόοδος».

Η Στρατηγική για την Βιοποικιλότητα, καθώς και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την κλιματική αλλαγή, θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Παρασκευή, στο Προεδρικό Μέγαρο στις 9.00 το πρωί, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου.

Ο κ. Καδής ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Παπανικόλας ενημέρωσε και για την ίδρυση στην Κύπρο του Παραρτήματος του Δικτύου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.  Η ιδρυτική τελετή θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης στις 12 Ιουνίου και την τελετή αυτή θα χαιρετήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε.

Ανέφερε εξάλλου ότι κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν οι βασικές πρόνοιες της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προσαρμογές που πρέπει να γίνουν στις πολιτικές για να υιοθετηθούν οι βασικές αρχές αυτής της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Καδή, στόχος είναι να υιοθετηθεί η Πράσινη Συμφωνία αλλά και να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες άντλησης πόρων για να εφαρμοστούν οι πολιτικές που προβλέπονται στην Πράσινη Συμφωνία.  Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ότι ετοιμάζεται σχετική πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, μέσα από την οποία θα καθορίζεται ο μηχανισμός διαχείρισης των θεμάτων της Πράσινης Συμφωνίας.

Ο κ. Καδής δήλωσε τέλος ότι κατά τη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Επίτροπο Περιβάλλοντος για τις δικές της δράσεις και ιδιαίτερα για αυτές που συνδέονται με την εμψύχωση των τοπικών κοινωνιών για περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου προστασίας της φύσης.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ