Αυτές οι ομάδες πληθυσμού θα παραπέμπονται για τέστ κορωνοϊού

05/05/2020

Το Υπουργείο Υγείας για λόγους δημόσιας υγείας και με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19, ιδιαίτερα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, έχει προχωρήσει στο πλαίσιο της παρούσας φάσης στη διευθέτηση της δυνατότητας πραγματοποίησης της εργαστηριακής εξέτασης του νέου κορωνοϊού σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών και πολιτών, όπως αναγράφονται στον πιο κάτω πίνακα.

 

Η πραγματοποίηση της εξέτασης υπάρχει η δυνατότητα να διευθετηθεί και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ακόμα και μοναδική, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου των Λοιμωδών Νοσημάτων, το 1420 ή τον Συντονισμό Ιατρείων Δημόσιας Υγείας για λόγους δημόσιας υγείας.

Αφού παραλάβει το παραπεμπτικό από τον θεράποντα ιατρό, ο Συντονισμός Ιατρείων Δημόσιας Υγείας θα προχωρά στον προγραμματισμό και την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων ατόμων για άμεση πραγματοποίηση της εξέτασης στα κατά τόπους ανά Επαρχία Ιατρεία Δημόσιας Υγείας. Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης θα γνωστοποιούνται στον θεράποντα ιατρό.

Η υλοποίηση του πιο πάνω προγράμματος θα τυγχάνει συνεχούς παρακολούθησης σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή των καθορισμένων διαδικασιών.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρειάζονται 1-2 περίπου ημέρες για την πραγματοποίηση της εξέτασης και στη συνέχεια για την έκδοση του αποτελέσματος από την στιγμή που γίνεται η δειγματοληψία. Επομένως, οι θεράποντες ιατροί οφείλουν να μεριμνούν, ώστε η παραπομπή να διενεργείται εντός του κατάλληλου χρονικού πλαισίου.


Ειδικές Κατηγορίες Πολιτών για παραπομπή σε εργαστηριακή εξέτασηΔιαδικασία
1Καρκινοπαθείς πριν εισαχθούν για θεραπεία, αποκατάσταση κτλ

 

Αποστολή Ειδικού Παραπεμπτικού από τον θεράποντα Ιατρό Ογκολογικής Ειδικότητας στο Συντονισμό Ιατρείων Δημόσιας Υγείας (Φαξ 22398842)
2Άτομα πριν υποβληθούν σε χειρουργείοΑποστολή Ειδικού Παραπεμπτικού από θεράποντα Ιατρό Χειρουργικής Ειδικότητας στο Συντονισμό Ιατρείων Δημόσιας Υγείας (Φαξ 22398842)
3Έγκυες πριν τον τοκετό (συνίσταται η παραπομπή για εξέταση να γίνεται όσο πιο κοντά στην εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού)

 

Αποστολή Ειδικού Παραπεμπτικού από θεράποντα Μαιευτήρα-Γυναικολόγο στο Συντονισμό Ιατρείων Δημόσιας Υγείας (Φαξ 22398842)
4Ηλικιωμένοι πριν εισαχθούν σε Στέγες Ευγηρίας

 

Αποστολή Ειδικού Παραπεμπτικού από Προσωπικό Ιατρό στο Συντονισμό Ιατρείων Δημόσιας Υγείας (Φαξ 22398842)
5Άτομα με ψυχικά νοσήματα πριν εισαχθούν σε ψυχιατρικές κλινικές

 

Αποστολή Ειδικού Παραπεμπτικού από θεράποντα Ψυχίατρο στο Συντονισμό Ιατρείων Δημόσιας Υγείας (Φαξ 22398842)
6Κακοποιημένα άτομα (ενήλικες και παιδιά) πριν εισαχθούν σε στέγες

 

Αποστολή Ειδικού Παραπεμπτικού από θεράποντα Ιατρό ή Ιατρό Συνεργάτη στο Συντονισμό Ιατρείων Δημόσιας Υγείας (Φαξ 22398842)
7Άτομα ουσιοεξαρτημένα πριν εισαχθούν σε κλινικές απεξάρτησης

 

Αποστολή Ειδικού Παραπεμπτικού από θεράποντα Ψυχίατρο στο Συντονισμό Ιατρείων Δημόσιας Υγείας (Φαξ 22398842)
8Άτομα των οποίων συγγενείς 1ου βαθμού νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση (εντατικές) σε νοσοκομεία για να μπορούν να τους επισκεφτούν νοουμένου ότι εγκρίνεται η είσοδος από τους Ιατρούς.Αποστολή Ειδικού Παραπεμπτικού από τον θεράποντα Ιατρό του ασθενή στο Συντονισμό Ιατρείων Δημόσιας Υγείας (Φαξ 22398842)
9Γυναίκες θύματα σωματεμπορίας

 

Αποστολή Ειδικού Παραπεμπτικού από θεράποντα Ιατρό ή Ιατρό Συνεργάτη στο Συντονισμό Ιατρείων Δημόσιας Υγείας (Φαξ 22398842)


         



 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ