Ερήμη: Ψάχνουν να βρουν όλους τους πιστούς που παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα

25/04/2020

Πέραν των τριάντα ήταν οι πιστοί που παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα διακίνησης και συνάθροισης και παρευρέθηκαν προχθές στη θεία λειτουργία στη μονή Αγίου Γεωργίου των Σπηλαίων στην Ερήμη, εκτιμά η Αστυνομία. Οι έρευνες για εντοπισμό όλων των πιστών που αγνόησαν τα διατάγματα συνεχίζονται εντατικά. Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, διαμηνύει ο αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έξω από τη μονή του Αγίου Γεωργίου των Σπηλαίων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 4 – 5 χιλιομέτρων από το χωριό Ερήμη, βρίσκονταν σταθμευμένα πέραν των 20 αυτοκινήτων. Παράλληλα, ερασιτεχνικά βίντεο που τραβήχτηκαν από κινητά τηλέφωνα, κάποια εκ των οποίων κατέχει η Αστυνομία, καταγράφουν αρκετούς πιστούς να βγαίνουν από παράθυρα και πόρτες και να τρέχουν στα χωράφια για να αποφύγουν τους αστυνομικούς. Κάποια άλλα, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφουν πιστούς να στέκονται έξω από τη μονή, παρακολουθώντας τη λειτουργία, πριν κάνει ντου η Αστυνομία. Πέραν όμως του οπτικού υλικού, οι ανακριτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατέχουν και μαρτυρίες για την παρουσία πολλών πιστών στη μονή.

Καταγγέλθηκαν 14 άτομα

Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, πέραν των 14 ατόμων, εκ των οποίων και ο ιερέας, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αναμένεται να κληθούν στο μέλλον για να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη. Οι ανακρίσεις και οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά και στόχος της Αστυνομίας είναι να εντοπίσει όλους όσοι παρευρέθηκαν στη θεία λειτουργία, καθώς οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα είναι μεγάλες.
Οι πολίτες θα κατηγορηθούν γραπτώς και ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στον γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη για σχετικές οδηγίες.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης έκανε λόγο για πολύ σοβαρή υπόθεση, γι’ αυτό και δεν εκδόθηκαν, όπως είπε, εξώδικα πρόστιμα εναντίον των παρανομούντων, αλλά θα οδηγηθούν και ενώπιον δικαστηρίου. «Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, διότι πρώτιστο μέλημά μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας», διαμήνυσε ο Κύπρος Μιχαηλίδης. Τόνισε δε ότι «κανένας δεν εξαιρείται του νόμου, είτε είναι ιεράς, κοινοτάρχης, δήμαρχος ή οποιοσδήποτε άλλος».
Σε χθεσινές του παρεμβάσεις, ο κοινοτάρχης της Ερήμης Αντρέας Αρέστη επέμενε πως εντός του ναού δεν υπήρχαν άλλοι πιστοί, πλην αυτών που εντόπισε αρχικά η Αστυνομία. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα έξω από το μοναστήρι, σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» στην τηλεόραση του Omega, υποστήριξε πως ανήκαν σε πολίτες που στάθμευσαν έξω από τη μονή γιατί «είχε πλάτσα και πήγαν για να μαζέψουν αγρέλια και μανιτάρια».

Σοβαρή υπόθεση

Για αγρέλια

Ως γνωστόν, όλα άρχισαν όταν μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης στη μονή για να διερευνήσουν καταγγελία για παρουσία πιστών στην πανηγυρική θεία λειτουργία για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου τις πρωινές ώρες, κατά παράβαση των σχετικών διαταγμάτων του υπουργού Υγείας. Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, οι πιστοί τράπηκαν σε φυγή, και εντός της εκκλησίας εντοπίστηκαν μόνο ο ιερέας και άλλα δύο άτομα. Οι αστυνομικοί παρέμειναν στην περιοχή μέχρι αργά το απόγευμα καταγράφοντας τις πινακίδες εγγραφής των αυτοκινήτων και αναμένοντας τους ιδιοκτήτες τους να επιστρέψουν να τα πάρουν. Λίγο μετά τις τρεις το απόγευμα ομάδα κατοίκων της περιοχής μετέβησαν στη μονή διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία της Αστυνομίας. Απειλήθηκαν επεισόδια, αλλά όταν κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις, τότε οι κάτοικοι που είχαν μαζευτεί αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει συνέχεια στην ένταση που αρχικά προκλήθηκε.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ