Δρ. Πάνος: Ενδεχόμενο επανεμφάνισης του κορωνοϊού το φθινόπωρο

13/04/2020

Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών σε σχέση με τον κορωνοϊό ανέλυσε στο Πρωτοσέλιδο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Γιώργος Πάνος.

 

Σύμφωνα με τον ειδικό «τα πράγματα έχουν να αρχίσει να μπαίνουν σε μια σειρά, ο κόσμος έχει πειθαρχήσει και έχει δείξει μια ωριμότητα». Όσον αφορά στα δεδομένα, σύμφωνα με τον Δρ. Πάνο, βλέπουμε μια ελάττωση στα κρούσματα, μια επίταση των τεστ που γίνονται αλλά και μια επίταση στα άτομα που δουλεύουν σε υπεραγορές και φούρνους  αλλά και σε επαγγελματίες υγείας και σε άτομα που εργάζονται στις υπηρεσίες. Για το τελευταίο σχολίασε ότι είναι λογικό, αφού πρόκειται για τα άτομα που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο.

Συμπλήρωσε ότι εάν τα πράγματα πάνε καλά, όπως τα περιμένουμε, θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο που δεν θα βρίσκουμε κανένα θετικό.

Ερωτηθείς για τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, ανέφερε ότι υπάρχει μια ένδειξη αλλά δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι προς το παρόν. Τόνισε ότι πρέπει να είμαστε συντηρητικοί, παρόλο που φαίνεται να έχουμε μπει σε μια σχετική ύφεση. Το επόμενο διάστημα θα το δείξει, αφού την πραγματική πορεία των πραγμάτων θα δείξουν οι μαζικοί έλεγχοι.

Σε ερώτηση εάν πρέπει να περιμένουμε ένα νέο κύμα τους επόμενους μήνες, ανέφερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αφού δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο ιός έχει εξαλειφθεί πλήρως, ενώ αναμένεται ότι θα υπάρχει επαφή και επικοινωνία με ανθρώπους. Σύμφωνα με τον ειδικό όταν ένας ιός «κρύβεται», υπάρχουν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, είναι αναμενόμενο να υπάρχει μια «φωλιά» κάπου, η οποία με τις καιρικές συνθήκες και με τις δραστηριότητες των ανθρώπων το φθινόπωρο εμφανίζεται, όπως συμβαίνει και με τη γρίπη.      

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ