Δεν ικανοποιούν τη ΠΟΕΔ οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας - Ανακοίνωση

14/03/2020

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΔ μετά τη συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας όπου εκφράζει τη διαφωνία της για της αποφάσεις του.

 

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και των Οργανωμένων Γονιών με τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στη συνάντηση το ΥΠΠΑΝ ενημέρωσε τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τους Οργανωμένους Γονείς για την τελευταία δέσμη μέτρων που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού Covid-19.

Μεταξύ άλλων η απόφαση περιλαμβάνει την παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και οδηγίες για τη διαχείριση της κατάστασης (θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το ΥΠΠΑΝ).

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς ο ΥΠΠΑΝ δήλωσε ότι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς επίσης και όσοι εκπαιδευτικοί είναι γονείς και υποχρεωμένοι να αναλάβουν τη φύλαξη των παιδιών τους (αντίστοιχο μέτρο λαμβάνεται και στη δημόσια υπηρεσία), θα παρουσιαστούν στα σχολεία και στη συνέχεια αφού ενημερωθούν και τους δοθούν οδηγίες θα αποχωρήσουν με άδεια από τις διευθύνσεις των σχολείων.

Στόχος της παρουσίας των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το ΥΠΠΑΝ , είναι η διεκπεραίωση διαφόρων διοικητικών και άλλων θεμάτων, τα οποία θα καθιστούν δυνατή την παροχή εκπαίδευσης με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών (π.χ. τηλεδιάσκεψη) και άλλων μέσων (π.χ. εκπαιδευτική τηλεόραση).

Ως ΠΟΕΔ εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας με τις αποφάσεις που έλαβε το ΥΠΠΑΝ, καθώς και με το σκεπτικό τους. Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις, οι οποίες έχουν ληφθεί χωρίς καμία διαβούλευση με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και παρουσιάστηκαν στη συνάντηση ως τελικές, δεν κατευθύνονται προς την ορθή κατεύθυνση αφού δεν μπορούν να εφαρμοστούν με βάση τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Πρώτος στόχος της Πολιτείας θα έπρεπε να ήταν ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού σε μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού, με περιορισμό της διακίνησης των εκπαιδευτικών αλλά και άλλων ομάδων του πληθυσμού.

Εν αναμονή της σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΠΑΝ, καθώς και της αυριανής έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Γραμματεία της ΠΟΕΔ αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, το οποίο είναι και το αρμόδιο Σώμα για να αποφασίσει, αύριο Κυριακή, στις 3:30 το απόγευμα, για ενημέρωση, αξιολόγηση της κατάστασης και λήψη τελικών αποφάσεων"

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ