Χωρίς νερό οι κάτοικοι στο Πισσούρι - Εκτεταμένες ζημιές έχει υποστεί το αντλιοστάσιο στη Φασούλα από την πολυομβρία

13/01/2020

Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις έφεραν και προβλήματα σε πολλές κοινότητες. Στο Πισσούρι η κοινότητα παραμένει χωρίς νερό εδώ και 5 μέρες καθώς ο αγωγός που μεταφέρει νερό από την περιοχή Φασούλα στην Πάφο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη. Οι κάτοικοι Πισσουρίου προσπαθούν να ατιμετωπίσουν το πρόβλημα με βυτιοφόρα τα οποία μεταφέρουν νερό από την περιοχή του Ασπρόκρεμμου και την γειτονική κοινότητα Κουκλιών

 

Επιστολή στην Υδατοπρομήθεια


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
Με αφορμή την αιφνιδιαστική διακοπή της υδατοπρομήθειας της Κοινότητας μας ένεκα των εκτεταμένων ζημιών που έχει υποστεί το δίκτυο και οι εγκαταστάσεις στο αντλιοστάσιο στην Φασούλα από την ορμητικότητα του ποταμού Διαρίζου , η υπηρεσία μας από την πρώτη στιγμή έχει εγκύψει στο πρόβλημα και βρίσκεται σε συνεχή επαφή, τόσο με τον Έπαρχο Λεμεσού όσο και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, με απώτερο στόχο την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος.
Μπροστά στα δυσυπέρβλητα εμπόδια της άμεσης επιδιόρθωσης των υλικών ζημιών και άλλων του δικτύου υδροδότησης, έχουμε συνδρομολογήσει εναλλακτικές λύσεις, τουλάχιστον προσωρινής εκτόνωσης του προβλήματος, οι οποίες διαιρούνται σε 3 χρονικές φάσεις:
1.Την ζήτηση προσφορών, με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, για την προμήθεια του νερού στα κεντρικά ντεπόζιτα μας με την χρήση βυτιοφόρων. Απόψε στην συνεδρία του συμβουλίου αναμένεται η έγκριση του μειοδότη/προσφοροδότη και αμέσως θα ακολουθήσει η ενημέρωση της διευθύντριας του ΤΑΥ για την επάνδρωση του διυλιστήριου στο Καντού , από όπου θα προμηθευόμαστε το νερό. Συνεπώς από αύριο το πρωί θα αρχίσει η μεταφορά του νερού με την χρήση των βιοτοφόρων.
2. Την αναμονή της έγκρισης της άδειας από το ΤΑΥ της χρήσης των ιδιωτικών γεωτρήσεων της Κοινότητας μας για την άμεση προμήθεια νερού στα ντεπόζιτα μας. Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα για την καταλληλότητα τους. Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός των 2 γεωτρήσεων είναι σε πλήρη ετοιμότητα προς χρήση, ακολουθώντας πάντοτε τις ενδεδειγμένες διαδικασίες για την διασφάλιση της ποιότητας του νερού:
- Επίσης, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές στους
μηχανισμούς των ιδιωτικών γεωτρήσεων στην Αλέκτορα θα
επιστρατευτούν και αυτές για την ενίσχυση της
υδατοπρομήθειας. Αυτό το μέτρο ενδέχεται να πάρει μέχρι
και 3 μέρες εφόσον ακολουθηθούν τα ενδεικνυόμενα από
τον νόμο διαβήματα. .
4. Την επιτάχυνση των διαδικασιών από το Τμήμα Υδάτων για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσιες και το δίκτυο στην Φασούλα.
Επειδή η χρήση του νερού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητα μας , η δική σας συνδρομή στην ολιστική διαχείριση του προβλήματος κρίνεται επιβλημένη. Αυτό που σας προτρέπουμε είναι να αποφεύγετε την αλόγιστη χρήση του για να επεκτείνουμε το χρόνο διατήρησης του στα σπίτια μας , παραχωρώντας συνάμα τον επιθυμητό χρόνο στις υπηρεσίες του κράτους για την πλήρη αποκατάσταση της υδατοπρομήθειας ως επίσης και της αποφυγής της δικής σας ταλαιπωρίας . Πιο αναλυτικά προτρέπεστε όπως :
α) αποφεύγετε την χρήση λαστίχου για το πλύσιμο των βεράντων και των αυτοκινήτων
β) μην χρησιμοποιείτε το νερό για σκοπούς άρδευσης και γεμίσματος των πισινών
γ) αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό από τον μπακάλη ή τα mini/super markers για να πίνετε.
δ) αποφεύγετε οποιαδήποτε άλλη περιττή του χρήση
Προσβλέπουμε ότι με την αμφίδρομη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση θα διέλθουμε προσωρινά του προβλήματος, με όσο το δυνατό πιο ανώδυνο τρόπο, μέχρι την οριστική επίλυση του. Η εκταταμένη και βαριά βροχόπτωση έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων ανά το παγκύπριο και για αυτό ζητάμε την δική σας υπομονή και κατανόηση , αναλογιζόμενοι πάντοτε την μεγάλη διάσταση που έχει λάβει το πρόβλημα και που καλούμαστε να το αντιμετώπισουμε με συλλογικότητα και αλληλουποστήριξη.
Πέτρος Φουτάς
Γραμματέας

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ