ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ξεκινάνε οι συμμετοχές για τη Μεγάλη Παρέλαση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2025
Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024, μεταξύ των ωρών 8.00 π.μ. και 2.00 μ.μ. θα δέχεται συμμετοχές για τη Μεγάλη Παρέλαση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2025.

Όσα άτομα θέλουν να συμμετάσχουν με άρμα ή ομάδα πεζών στη Μεγάλη Παρέλαση, θα πρέπει να περάσουν απαραιτήτως από τα γραφεία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου στην οδό Αγίου Ανδρέου 253 (τηλ. 25745919) για συμπλήρωση της ειδικής φόρμας συμμετοχής καθώς και για λήψη περισσότερων πληροφοριών και ενημέρωση όσον αφορά στους φετινούς όρους και κανονισμούς.
Ο Δήμος Λεμεσού διευκρινίζει ότι δεν θα δέχεται δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικώς.
Την πρώτη μέρα δήλωσης συμμετοχής Τρίτη 12 Νοεμβρίου δικαιούνται να δηλώσουν όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση του 2024 και τήρησαν όλους τους κανονισμούς.
Όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση του 2024 και παράβηκαν τους κανονισμούς, καθώς και οι νέοι συμμετέχοντες, θα δικαιούνται να δηλώσουν συμμετοχή από την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024.
Η τελευταία μέρα δήλωσης συμμετοχής είναι η Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2024, μέχρι τις 1.00μ.μ.
Ο Δήμος Λεμεσού διευκρινίζει ότι δεν θα δέχεται συμμετοχές με αθλητικά ή άλλα θέματα που οι στολές τους είναι ένα απλό παντελονάκι γυμναστικής με ένα φανελάκι.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διπλή διεθνής διάκριση για τον Αλέξανδρο Χατζηκώστα, υποψήφιο διδάκτορα του ΑΠΘ
Ο ελληνοκύπριος υποψήφιος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αλέξανδρος Χατζηκώστας, διακρίθηκε διεθνώς για το έργο του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS για εξοικονόμηση ενέργειας
Ο ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS, που πραγματοποιήθηκε στις 17 – 18 Ιουνίου 2025 στο νησί Κως, το οποίο υλοποιείται στο
πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Κύπρος με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΕΟΑ Λεμεσού μειώνει τα κόστη και ρυπαίνει λιγότερο με νέες μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (EOA) Λεμεσού ως ένας κατεξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός, έχει υιοθετήσει ενεργά τη χρήση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Οργανισμού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη φυλακή 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην του
Πίσω από τα κάγκελα ο 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην συμβίας του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκκωφαντικό “ΌΧΙ” στη μείωση ποινής 36χρονου που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης
Απορρίφθηκε η έφεση που κατέθεσε 36χρονος καταδικασθείς για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης, με την οποία ζητούσε να επανεξεταστεί η καταδίκη και η ποινή 2,5 ετών που του επιβλήθηκε.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έπιασαν «στον ύπνο» ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου: Έκλεψαν αλυσίδες και έγιναν άφαντοι
Στον ύπνο έπιασαν ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου, κλέβοντας χρυσαφικά κάτω από τη μύτη της.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Αστυνομία Κύπρου εκπαιδεύεται για την αντιμετώπιση της ρητορικής και των εγκλημάτων μίσους
Η Αστυνομία Κύπρου, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου με τίτλο «NoHate Police: Enhancing the Police Response to Hate through Training in Greece and Cyprus» (NoHate Police: Ενίσχυση της Ανταπόκρισης της Αστυνομίας στα Εγκλήματα Μίσους μέσω Εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Κύπρο), πραγματοποίησε σήμερα το Εργαστήριο (Workshop) “NoHate Police”.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημέρα ευαισθητοποίησης και φροντίδας για τα ζώα στη Λάρνακα!
H Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου, το Περιβαλλοντικό Κίνημα Λάρνακας και ο Σύνδεσμος Προστασίας Ζώων και Πουλιών Λάρνακας - Αμμοχώστου, διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην ευημερία και την προστασία των ζώων, υπό τον τίτλο: «Fun Day for animals» - «Ημέρα Αφιερωμένη στα Ζώα».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποινή κάθειρξης 16 ετών στον Αρχηγό της «μαφίας των λουκουμάδων» στη Χαλκιδική
Ποινή κάθειρξης 16 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 42χρονο, ο οποίος κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που προχωρούσε σε εκβιασμούς για τον έλεγχο των σημείων πώλησης λουκουμάδων σε πολυσύχναστες παραλίες της Χαλκιδικής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα δήλωση για ΤΑΚΑΤΑ: Τι γίνεται με τις ανακλήσεις;
Περίπου το 45% των ανακλήσεων οχημάτων για τους προβληματικούς αερόσακους Takata, έχει υλοποιηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) Γιώργος Λουκά.