ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑSmart Nicosia: Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Λευκωσίας και Green Dot

29/04/2024

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του Έργου Έξυπνης Πόλης Smart Nicosia, υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λευκωσίας και τoυ Οργανισμού Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Green Dot. 

 

Το Μνημόνιο υπογράφηκε από τη Δημοτική Γραμματέα του Δήμου Μύρια Πηλακούτα και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Green Dot Βασίλη Πετρίδη.


 
Θέμα του Μνημονίου είναι η δημιουργία ενός έξυπνου δικτύου κάδων ανακύκλωσης γυαλιού, τόσο για την εντός, όσο και για την εκτός των τειχών πόλη. Ένα σύστημα που με την εφαρμογή του βελτιστοποιεί τις διαδικασίες περισυλλογής των κάδων, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει πληροφόρηση και διευκόλυνση στον πολίτη για να γίνεται πιο αποτελεσματικά η ανακύκλωση.


 
Η δημιουργία του έξυπνου δικτύου παρακολούθησης των κάδων, αποτελεί μια πρωτοποριακή λύση του Smart Nicosia, βασισμένη σε καινοτόμα τεχνολογική υποδομή. Για πρώτη φορά στην Κύπρο, έχουν τοποθετηθεί έξυπνοι αισθητήρες σε κάδους ανακύκλωσης γυαλιού και σε υπογειοποιημένους κάδους απορριμμάτων, έτσι ώστε να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο (real time) το επίπεδο πληρότητας. Μέσω των έξυπνων συστημάτων, επιτυγχάνεται η έγκυρη περισυλλογή και η δημιουργία βέλτιστης πορείας περισυλλογής για πιο αποτελεσματική διαχείριση.
 
Όσο αφορά τον πολίτη, έχει δημιουργηθεί η εφαρμογή “Smart Waste App” που επιτρέπει μέσω κινητού τηλεφώνου την εύρεση των πλησιέστερων κάδων ανακύκλωσης γυαλιού και υπογειοποιημένων κάδων, παρέχοντας ενημέρωση για το επίπεδο πληρότητας. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής παρέχεται η δυνατότητα αναφοράς προβλήματος, σε περίπτωση που ο κάδος είναι κατεστραμμένος ή λείπει. Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη σε Android ή iOS.
 
Οι κάτοικοι και επισκέπτες της Λευκωσίας μπορούν να κατεβάσουν άμεσα την εφαρμογή μέσω των παρακάτω QR codes:

A qr code on a white background

Description automatically generated                                            A qr code on a white background

Description automatically generated
         iOS                                                           Android

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Ομίλου Ψυχικής Υγείας στη Λεμεσό

15/05/2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαίου 2024 στις 16:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Πεύκος" στη Λεμεσό το ξεχωριστό απόγευμα "Ψυχική Υγεία...προτεραιότητά μας" από τον Όμιλο Ψυχικής Υγείας Λεμεσού. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διανομή τροφίμων του EΛAM στη Λεμεσό - Κανένα γιορτινό τραπέζι άδειο!

01/05/2024

Όπως πάντα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, μακριά από οποιεσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες, χωρίς να κοιτάζει την πολιτική ταυτότητα των συμπολιτών μας, βρίσκεται δίπλα σε όλους όσοι το χρειάζονται.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλείνουν χώροι στάθμευσης στη Λεμεσό από τις 8 μέχρι τις 12 Μαΐου 2024

29/04/2024

Ο Δήμος Λεμεσού επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό και ιδιαίτερα τους καθημερινούς χρήστες των χώρων στάθμευσης του παραλιακού δρόμου, επί των οδών Σπύρου Αραούζου και Χριστόδουλου Χατζηπαύλου, τα πιο κάτω:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
1ο Φόρουμ Διαλόγου «Χτίζοντας Νέες Συνέργειες Προς Μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Στην Κύπρο»

29/04/2024

Το Φόρουμ θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Έργου LIFE-Integrated Project CYzero Waste τη Δευτερά 13 Μαΐου 2024 στις 09:30π.μ-14:30μ.μ. στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκλινης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Smart Nicosia: Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Λευκωσίας και Green Dot

29/04/2024

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του Έργου Έξυπνης Πόλης Smart Nicosia, υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λευκωσίας και τoυ Οργανισμού Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Green Dot. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προστασία των γυναικών δημοσιογράφων ζητά η ΔΟΔ

29/04/2024

Στις 22 και 23 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του Συμβουλίου Φύλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων-ΔΟΔ. Τη σύνοδο φιλοξένησε η Συντεχνία Δημοσιογράφων του Κουρδιστάν - KJS στην πόλη Εμπρίλ, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Κουρδικού Ιράκ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρίτη του Πάσχα στο Καϊμακλί

29/04/2024

Ελάτε στο Καϊμακλί και γνωρίστε τις παραδόσεις μας στις 7 Μαΐου 2024 στην πλατεία της εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Δήμος Λάρνακας πραγματοποιήσε αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Γενικού Νοσοκομέιου Λάρνακας

26/04/2024

Με πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας πραγματοποιήθηκε Αιμοδοσία, για την Τράπεζα Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας Διαφωτίσεως Λάρνακας, την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 μεταξύ των ωρών 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ., στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης Δήμου Λάρνακας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος στο Διεθνή Διαγωνισμό Stockholm Junior Water Prize

25/04/2024

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στο Μουσείο Νερού του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού (ΣΥΛ) στη Λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ στη Λεμεσό, η εκδήλωση επιλογής της Κυπριακής συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό Stockholm Junior Water Prize SJWP, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ