ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣΜια ομάδα στο Facebook στηρίζει την αναβίωση του Παλιόμυλου προβάλλοντας τις ομορφιές και τις δράσεις του

26/02/2024

Μπορεί ένα ορεινό χωριό της Κύπρου με λιγοστούς κατοίκους να ξαναζωντανέψει; Να γεμίσει και πάλι με μόνιμους κατοίκους, επισκέπτες και πρότυπες επιχειρήσεις, χωρίς να αλλοιωθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του και να διατηρηθεί ανέπαφη η αυθεντικότητα του;

 

Γράφει η Έφη Μέφερη


Το στοίχημα αυτό προσπαθεί να κερδίσει μία ομάδα ανθρώπων στο Facebook, αναβιώνοντας το χωριό Παλιόμυλος, ένα ήσυχο χωριό της επαρχίας Λεμεσού που βρίσκεται σε υψόμετρο 1040 μέτρων, στις καταπράσινες πλαγιές της Μαραθάσας.

Δημιουργός και εμπνευστής της ομάδας με την ονομασία “Παλιόμυλος του χθές του σήμερα και του αύριο” είναι η κ. Άντρη Αντωνιάδου, γέννημα θρέμμα Παλιόμυλου, η οποία το 2022 αποφάσισε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, για τους ίδιους τους κατοίκους της κοινότητας, αλλά συνάμα και για την επόμενη γενιά, μιας και ο Παλιόμυλος ανήκει στα χωριά της Κύπρου που χτυπήθηκαν από το κύμα της αστυφιλίας.

Σκοπός της ομάδας είναι να προβάλει τις ομορφιές του χωριού, καθώς επίσης να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξή του. 

Στο group μπορεί να δημοσιεύει το κάθε μέλος, οτιδήποτε σχετίζεται με τον Παλιόμυλο, όπως για παράδειγμα εκδηλώσεις, φωτογραφίες, βίντεο, ανακοινώσεις, προσωπικές στιγμές και γενικότερα κάθε μορφής δραστηριότητα που αφορά το εν λόγω χωριό. Επίσης εκεί μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις, καθώς και προβληματισμούς για διάφορα θέματα που αφορούν την κοινότητα και την γύρω περιοχή.

Τα μέλη της ομάδας “Παλιόμυλος του χθές του σήμερα και του αύριο” σεβόμενοι την παράδοση και την ιστορία του τόπου τους, ψάχνουν τρόπους να μη σβήσει το χωριό, αφού εργάζονται όλοι για έναν ενιαίο στόχο, να ξαναγεμίσει ζωή και να εξελιχθεί σε χωριό-πρότυπο.

Αν θέλετε να γίνετε μέλος της ομάδας και να ενημερώνεστε για τις δράσεις των μελών και της κοινότητας πατήστε το πιο κάτω link, το οποίο θα σας μεταφέρει απευθείας εκεί. 

“Παλιόμυλος του χθές του σήμερα και του αύριο”

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ'

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Πάμε για ανοιξιάτικη πεζοπορία στη Σωτήρα Λεμεσού

12/04/2024

Σε όλους όσοι αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία απευθύνεται η δράση που διοργανώνουν από κοινού το Κοινοτικό Συμβούλιο Σωτήρας, το Κέντρο Νεότητας και ο Πολιτιστικός Όμιλος Γυναικών Σωτήρας αυτή την Κυριακή 14 Απριλίου στη Σωτήρα.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Πύργος: Το παραθαλάσσιο χωριό της Λεμεσού με τις κρυμμένες ομορφιές του

28/02/2024

Το χωριό Πύργος συνορεύει δυτικά με την Παρεκκλησιά, βόρεια με τη Σανίδα και ανατολικά με το Μοναγρούλι και τη Μονή. Τα διοικητικά του όρια φθάνουν μέχρι τη θάλασσα.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Η ομάδα του ΕΤΕΑ στηριξε την Ι.Μ.Ταμασού και Ορεινής κατά την άφιξη της Τίμιας Ζώνης (ΦΩΤΟ)

26/02/2024

Η Ομαδα του ΕΤΕΑ το τριημερο 23-24 και 25 Φεβρουαρίου στήριξε την Ιερά Μητροπολη Ταμασού και Ορεινής σε θέματα Πρώτων Βοηθειών καθώς και της ασφάλειας των χιλιάδων προσκυνητών που προσήλθαν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη που έφτασε από τις 23 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο πραύλιο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Μια ομάδα στο Facebook στηρίζει την αναβίωση του Παλιόμυλου προβάλλοντας τις ομορφιές και τις δράσεις του

26/02/2024

Μπορεί ένα ορεινό χωριό της Κύπρου με λιγοστούς κατοίκους να ξαναζωντανέψει; Να γεμίσει και πάλι με μόνιμους κατοίκους, επισκέπτες και πρότυπες επιχειρήσεις, χωρίς να αλλοιωθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του και να διατηρηθεί ανέπαφη η αυθεντικότητα του;

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Αγρός: Δίνουν ραντεβού για την ετήσια δεντροφύτευση

23/02/2024

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Κέντρο Νεότητας Αγρού, ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγρού, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού και η Κοινοτική Αστυνομία Αγρού ετοιμάζονται για την ετήσια δεντροφύτευση στην κοινότητα Αγρού.  

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ')

Διαφημιστείτε εδώ