ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕγκαινιάστηκε η νέα αίθουσα συνεδριάσεων και εκδηλώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας

30/11/2023

Ο Δήμος Λευκωσίας πραγματοποίησε τα εγκαίνια της νέας αίθουσας συνεδριάσεων και εκδηλώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, καθώς και τη διατηρητέα οικοδομή στο προαύλιο του Δημαρχείου, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο  Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος τέλεσε αγιασμό.  

 

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «παρά τις πολλές προκλήσεις και δυσκολίες που είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε, δεν εγκαταλείπουμε την περιοχή. Οφείλαμε να επέμβουμε και επιμένουμε να επενδύουμε στο κέντρο ώστε η εικόνα της εγκατάλειψης και αποψίλωσης, αποτέλεσμα της εισβολής και της για δεκαετίες διαίρεσης της πόλης, να αποτελέσει παρελθόν και να κοιτάξουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Πιστεύουμε ότι εμείς πρώτοι πρέπει να βρισκόμαστε εδώ – και αυτό πράξαμε.» 

Στη συνέχεια ανέφερε ότι τα τελευταία 12 χρόνια, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και συνεχείς κρίσεις για τη χώρα, στο κέντρο της πόλης έχει ενταθεί σημαντικά η προσπάθεια, με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και συντονισμένες κινήσεις σε πολλά επίπεδα που είχαν ένα και μόνο στόχο: να πειστούν όλοι ότι η περιοχή έχει δυνατότητες και προοπτική και να «γεμίσουν» τα κτήρια με ζωή.

 


Τέλος, ο κ. Γιωρκάτζης προχώρησε στην παράθεση αριθμητικών δεδομένων, σημειώνοντας ότι τα τελευταία 12 χρόνια, στο κέντρο της πόλης έχουν ολοκληρωθεί έργα της τάξης των €100 εκατομμυρίων και βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αξίας €50 εκατομμυρίων, ενώ τα έργα που προγραμματίζονται είναι της τάξης των €20 εκατομμυρίων, με προμετωπίδα τα έργα ανάπλασης των πεζοδρόμων και της οδού Παλαιολόγου, ενώ ο προϋπολογισμός του Κράτους για τα σχέδια κίνητρων ανέρχεται στα €50 εκατομμύρια. 

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι η αναδόμηση της νέας αίθουσας διαλέξεων και η αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου του πρώην Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών (ΕΚΑΤΕ) συνιστούν απτά παραδείγματα της πρόθεσης και της βούλησης της Κυβέρνησης και του Δήμου Λευκωσίας, να αναπτύξουν από κοινού δράσεις και πρωτοβουλίες για την αναζωογόνηση της περιοχής της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας. Πρόσθεσε ότι είναι για αυτόν τον λόγο, που το Υπουργείο Εσωτερικών στέκεται πρακτικά δίπλα από τον Δήμο Λευκωσίας, επενδύοντας σε νέα έργα αλλά και στην αναβίωση υφιστάμενων υποδομών, που ανανεώνουν την εικόνα της πόλης και καθίστανται ωφέλημα για τις τοπικές κοινότητες. 

Επιπρόσθετα, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι ο σχεδιασμός για την αναβίωση της εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας είναι ολοκληρωμένος και φιλόδοξος. Με την ολοκλήρωση των σημαντικών έργων για τα οποία έγιναν τα εγκαίνια, ενισχύεται η κοινή προσπάθεια για αξιοποίηση στον μέγιστο δυνατό βαθμό των προοπτικών της Λευκωσίας ως σημείο πολιτιστικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής δραστηριοποίησης.

 

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη των πινακίδων των δύο νέων κτηρίων από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Δήμαρχο Λευκωσίας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ακαδημαϊκός του ΤΕΠΑΚ ανάμεσα στους κορυφαίους ερευνητές παγκοσμίως

28/02/2024

Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης (παγκόσμιας) βιβλιομετρικής μελέτης που δημοσιεύεται στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Heritage Science*, του εκδοτικού οίκου Springer, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), Άθως Αγαπίου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τρεις ερευνητές παγκοσμίως, των οποίων οι έρευνες και σχετικές δημοσιεύσεις τους τυγχάνουν εκτεταμένης προσοχής και αναφορών από την επιστημονική κοινότητα, σε θέματα που άπτονται των εφαρμογών Γεωπληροφορικής για την πολιτιστική κληρονομιά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το ΤΕΠΑΚ εκφράζει θλίψη για τον θάνατο του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Νικόλα Παπαμιχαήλ

27/02/2024

Το Συμβούλιο, οι Πρυτανικές Αρχές και σύσσωμη η κοινότητα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο τού πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νικόλα Παπαμιχαήλ, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του και με το ΤΕΠΑΚ. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ελεγχόμενη στάθμευση» από τη Δευτέρα στην οδό Χριστάκη Κράνου. Πώς θα λειτουργήσει (Όλες οι λεπτομέρειες)

27/02/2024

Ο Δήμος Γερμασόγειας ανακοινώνει, ότι τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024, ξεκινάει η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσής στην οδό Χριστάκη Κράνου, στον Ποταμό Γερμασόγειας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλείνει μέρος στην εντός των τειχών πόλη λόγω εργασιών - Δείτε ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

27/02/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι λόγω εργασιών επιδιόρθωσης του πλακόστρωτου σε τμήμα της οδού Πενταδακτύλου, η οδός θα είναι κλειστή την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα, από τη συμβολή της με την οδό Θησέως μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για διοργάνωση Kids Street Parties στη Μακαρίου

27/02/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας προσκαλεί όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, όπως υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη διοργάνωση και φιλοξενία δράσεων/εκδηλώσεων σε ρυθμούς Kids Street Party, στη Λεωφόρο Μακαρίου για όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2024 από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η συνεργασία Λεμεσού – Ιωαννίνων γίνεται ακόμα πιο στενή

26/02/2024

Τα βήματα για πιο στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου Λεμεσού και Δήμου Ιωαννίνων έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Γιάννενα του Αντιδημάρχου Λεμεσού, Νεόφυτου Χαραλαμπίδη και του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λεμεσού, Κώστα Γιάλλουρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λ.Ι.Κ.Ο.Κ: Πρόγραμμα νέας αγωνιστικής περιόδου και ευχαριστήρια ανακοίνωση προς χορηγούς

26/02/2024

Η Λέσχη Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων Κύπρου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λάρνακα: Παραλήφθηκε το πάρκο καλλιτεχνών «Μεσόγειος»

26/02/2024

Το Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» παραλήφθηκε και επίσημα την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 από το Δήμο Λάρνακας. Το Πάρκο παρέλαβε ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εθελοντική αιμοδοσία στον Ύψωνα εις μνήμην της οδοντιάτρου Ευαγγελίας Κουνούνη

26/02/2024

Ο Δήμος Ύψωνα με την υποστήριξη του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 στο Δημαρχείο Ύψωνα από τις 17:30 μέχρι τις 20:00.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διάλεξη στο ΤΕΠΑΚ με θέμα το βιβλίο του Θ. Ρακόπουλου για τα «χρυσά διαβατήρια»

23/02/2024

Το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργάνωσε δημόσια διάλεξη, με κύριο ομιλητή τον Καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, Θεόδωρο Ρακόπουλο, και θέμα το βιβλίο του με τίτλο «Το Νησί των Διαβατηρίων. Η Αγορά Ευρωπαϊκής Πολιτειοτητας στην Κύπρο».

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ