ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΕΤΑΛ προωθεί το γλυκό κρασί της Κύπρου, την κουμανδαρία μέσα από το project «ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ»

29/11/2023

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ) συμμετέχει ως εταίρος στο έργο ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την περίοδο 2014- 2020.

 

Με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας αλλά και της αξίας της Κουμανταρίας, η ΕΤΑΛ διοργάνωσε χθες 28 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο NYX ημερίδα, η οποία απευθυνόταν σε επαγγελματίες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.  Η ημερίδα περιλάμβανε ενημέρωση για το έργο της ΕΤΑΛ στην περιοχή των Κουμανταροχωριών από τον Πρόεδρο κ. Τώνη Αντωνίου, αναφορά στο έργο Αρχαίων Γεύσεις από την Διευθύντρια της εταιρεία κα. Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, παρουσίαση με θέμα ‘Κουμανταρία: Πολιτιστική Κληρονομία της Κύπρου’ από τον κ. Μίμη Σοφοκλέους, Διευθυντή Παττιχείου Δημοτικού Μουσείου - Ιστορικού Αρχείου - Κέντρου Μελετών Λεμεσού, και αναφορά στα Στάδια Παραγωγής Κουμανταρίας από τον κ. Μάρκο Ζαμπάρτα, Οινολόγο - Μέλος Συνδέσμου Οινοποιών Κύπρου.Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου η ΕΤΑΛ πραγματοποιεί διαδικτυακή και ραδιοφωνική εκστρατεία για προώθηση της Κουμανταρίας ως απαραίτητο ποτό για το γιορτινό τραπέζι. Προωθεί επίσης στο Κυπριακό κοινό συνταγές με Κουμανταρία που θα εντυπωσιάσουν.

Κατά τον μήνα Οκτώβριο, η Κουμανταρία προωθήθηκε σε θεματικές εκδηλώσεις όπως η Γιορτή του Κρασιού στον Άγιο Κωνσταντίνο (15 Οκτωβρίου) και το Oinofest στη Λόφου (20 με 22 Οκτωβρίου 2023).

Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα αναδεικνύονται τα 14 Κουμανταροχώρια, συγκεκριμένα ο Άγιος Μάμας, ο Λουβαράς, η Ζωοπηγή, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Δωρός, το Μονάγρι, η Λάνια, ο Άγιος Γεώργιος Συλίκου, η Συλίκου, η Αψιού, η Γεράσα, το Καλό χωριό, και το Καπηλειό, τα σημεία αναφοράς τους και οι λόγοι για να τα επισκεφτεί ο ταξιδιώτης όπου θα γνωρίσει από κοντά τα στάδια παραγωγής και την ιστορία της Κουμανταρίας.

Εταίροι στο έργο Αρχαίων Γεύσεις είναι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, η Ομάδα Παραγωγών Κουμανταρίας, η κοινότητα Καπηλειού, ο Αμπελουργός Αντώνης Αντωνίου και η ταβέρνα Αυλή του Θεμιστοκλή.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ακαδημαϊκός του ΤΕΠΑΚ ανάμεσα στους κορυφαίους ερευνητές παγκοσμίως

28/02/2024

Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης (παγκόσμιας) βιβλιομετρικής μελέτης που δημοσιεύεται στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Heritage Science*, του εκδοτικού οίκου Springer, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), Άθως Αγαπίου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τρεις ερευνητές παγκοσμίως, των οποίων οι έρευνες και σχετικές δημοσιεύσεις τους τυγχάνουν εκτεταμένης προσοχής και αναφορών από την επιστημονική κοινότητα, σε θέματα που άπτονται των εφαρμογών Γεωπληροφορικής για την πολιτιστική κληρονομιά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το ΤΕΠΑΚ εκφράζει θλίψη για τον θάνατο του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Νικόλα Παπαμιχαήλ

27/02/2024

Το Συμβούλιο, οι Πρυτανικές Αρχές και σύσσωμη η κοινότητα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο τού πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νικόλα Παπαμιχαήλ, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του και με το ΤΕΠΑΚ. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ελεγχόμενη στάθμευση» από τη Δευτέρα στην οδό Χριστάκη Κράνου. Πώς θα λειτουργήσει (Όλες οι λεπτομέρειες)

27/02/2024

Ο Δήμος Γερμασόγειας ανακοινώνει, ότι τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024, ξεκινάει η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσής στην οδό Χριστάκη Κράνου, στον Ποταμό Γερμασόγειας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλείνει μέρος στην εντός των τειχών πόλη λόγω εργασιών - Δείτε ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

27/02/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι λόγω εργασιών επιδιόρθωσης του πλακόστρωτου σε τμήμα της οδού Πενταδακτύλου, η οδός θα είναι κλειστή την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα, από τη συμβολή της με την οδό Θησέως μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για διοργάνωση Kids Street Parties στη Μακαρίου

27/02/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας προσκαλεί όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, όπως υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη διοργάνωση και φιλοξενία δράσεων/εκδηλώσεων σε ρυθμούς Kids Street Party, στη Λεωφόρο Μακαρίου για όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2024 από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η συνεργασία Λεμεσού – Ιωαννίνων γίνεται ακόμα πιο στενή

26/02/2024

Τα βήματα για πιο στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου Λεμεσού και Δήμου Ιωαννίνων έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Γιάννενα του Αντιδημάρχου Λεμεσού, Νεόφυτου Χαραλαμπίδη και του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λεμεσού, Κώστα Γιάλλουρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λ.Ι.Κ.Ο.Κ: Πρόγραμμα νέας αγωνιστικής περιόδου και ευχαριστήρια ανακοίνωση προς χορηγούς

26/02/2024

Η Λέσχη Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων Κύπρου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λάρνακα: Παραλήφθηκε το πάρκο καλλιτεχνών «Μεσόγειος»

26/02/2024

Το Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» παραλήφθηκε και επίσημα την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 από το Δήμο Λάρνακας. Το Πάρκο παρέλαβε ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εθελοντική αιμοδοσία στον Ύψωνα εις μνήμην της οδοντιάτρου Ευαγγελίας Κουνούνη

26/02/2024

Ο Δήμος Ύψωνα με την υποστήριξη του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 στο Δημαρχείο Ύψωνα από τις 17:30 μέχρι τις 20:00.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διάλεξη στο ΤΕΠΑΚ με θέμα το βιβλίο του Θ. Ρακόπουλου για τα «χρυσά διαβατήρια»

23/02/2024

Το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργάνωσε δημόσια διάλεξη, με κύριο ομιλητή τον Καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, Θεόδωρο Ρακόπουλο, και θέμα το βιβλίο του με τίτλο «Το Νησί των Διαβατηρίων. Η Αγορά Ευρωπαϊκής Πολιτειοτητας στην Κύπρο».

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ