ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Έναρξη των Καλοκαιρινών Προγραμμάτων του Πολυδύναμου Λευκωσίας

01/06/2023

Οι Φίλοι της Λευκωσίας σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Πολυδύναμο Κέντρο  Λευκωσίας διοργανώνουν πρόγραμμα καλοκαιρινών μαθημάτων για παιδιά,  από τις  27 Ιουνίου μέχρι τις  27 Ιουλίου (5 εβδομάδες) με την ονομασία "Γνωρίζω την Πόλη Μου".

 

 α παιδιά που θα μετέχουν θα χωρίζονται σε 2 ομάδες αναλόγως ηλικίας (6-8 και 9-12 χρόνων). Το πρόγραμμα θα αποτελείται από τρίωρα μαθήματα κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί και το κύριο μέρος του θα διεξαχθεί στην περιφραγμένη Παιδική Χαρά του Δημοτικού Κήπου Λευκωσίας, πίσω απο το Δημοτικό Θέατρο.

 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην υλοποίηση ενός απο τους βασικούς στόχους των Φίλων της Λευκωσίας, που είναι η ανάδειξή της Λευκωσίας ως πρωτεύουσας με ιστορία και πολιτισμό. Η ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσω στοχευμένου, ψυχαγωγικού τρόπου θα συμβάλει ώστε να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν την πόλη τους και να ενεργούν ως καλά ενημερωμένοι και υπεύθυνοι πολίτες αλλά και ως διαπρύσιοι κήρυκες της Λευκωσίας.

 

Τα μαθήματα θα έχουν ως επίκεντρο την πόλη μας και θα περιλαμβάνουν ιστορία, γνωριμία με τη φύση,  μουσική,  τέχνη καθώς και  επισκέψεις σε μουσεία, τη Βουλή,  κλπ.

 

Η συμβολή του Δήμου Λευκωσίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κύπρου ήταν καταλυτική στο σχεδιασμό του προγράμματος και θα είναι ουσιαστική στην υλοποίησή του. 

 

Σημαντική είναι επίσης, η συμβολή των Μέγα Χορηγών του Συνδέσμου μας, της Ελληνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, καθώς και των Υποστηρικτών μας, της Astrobank, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας και του VLM Group of Companies. 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεγάλη η διαρροή υγραερίου από βυτιοφόρο - Κίνδυνος ανάφλεξης λόγω καιρικών συνθηκών

01/07/2025

Λόγω διαρροής υγραερίου από βυτιοφόρο όχημα, έχει κλείσει ο δρόμος Λάρνακας – Κοφίνου, παρά το ζυγιστικό Κοφίνου και στις δύο κατευθύνσεις. Στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας, τα οποία κατευθύνουν την τροχαία κίνηση προς εναλλακτικές διαδρομές.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος στον ΕΟΑ Λεμεσού για το 2024

01/07/2025

Ο ΕΟΑ Λεμεσού βραβεύτηκε με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις” για τη χρονιά 2024, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού των “Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις”, ο οποίος έχει ως στόχο την ανάδειξη των Οργανισμών που έχουν υιοθετήσει, αναπτύξει και εφαρμόσει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Λεμεσός διεκδικεί τα αυτονόητα - Ευρεία σύσκεψη φορέων μετά τις εξαγγελίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη

01/07/2025

Στη σύσκεψη συμμετείχαν Βουλευτές και Δήμαρχοι της πόλης, ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λεμεσού και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκστρατεία Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων για τις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης επαγγελματιών οδηγών

01/07/2025

Κατά τα έτη 2023-2024, το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων (ΤΕΣ), έλεγξε περίπου 900 οδηγούς οχημάτων με ταχογράφους και εντόπισε μεγάλο αριθμό παραβιάσεων του χρόνου οδήγησης, του διαλείμματος, της περιόδου ημερήσιας και εβδομαδιαίας ανάπαυσης κ.α.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπρια συντονισμένη επιχείρηση: Υπό σύλληψη 24 παράνομοι λαθρομετανάστες

01/07/2025

Συντονισμένη επιχείρηση σε παγκύπρια βάση οδήγησε στη σύλληψη 25 παράνομων λαθρομεταναστών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίθεση καμικάζι σε εκκλησία στη Συρία: Απορρίπτουν οι Κούρδοι την εκδοχή της Δαμασκού για τους δράστες

01/07/2025

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), παράταξη με κυρίαρχη συνιστώσα κουρδική ένοπλη οργάνωση, απέρριψαν την Τετάρτη τον ισχυρισμό της συριακής de facto κυβέρνησης κατά τον οποίο οι δράστες της επίθεσης εναντίον εκκλησίας κοντά στη Δαμασκό το Σαββατοκύριακο ήταν αλλοδαποί, όχι Σύροι, κι ότι είχαν φύγει από το στρατόπεδο Αλ Χολ (βορειοανατολικά).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Κατασχέσεις αυτοκινήτων, μεθυσμένοι οδηγοί και υποστατικά χωρίς άδειες

01/07/2025

Σε σημαντικό αριθμό καταγγελιών προχώρησε σε μια νύχτα, η αστυνομία στη Λεμεσό, στο πλαίσιο εκστρατείας που πραγματοποιήθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΕΠΑΚ: Η Κύπρος κάνει κβαντικό άλμα στην κυβερνοασφάλεια με το πρώτο δίκτυο κβαντικής επικοινωνίας

30/06/2025

Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ηγήθηκαν της επιτυχούς ανάπτυξης του πρώτου εθνικού δικτύου κβαντικής επικοινωνίας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο τόσο για την Κύπρο όσο και για το διεθνές τοπίο της κυβερνοασφάλειας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
€100 εκ. εγκρίθηκαν για τους κουρεμένους: Αρχίζει η καταβολή των αποζημιώσεων

30/06/2025

Εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για τους κουρεμένους 100 εκατομμύρια ευρώ με την καταβολή των αποζημιώσεων να αρχίζει σύντομα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θανατική καταδίκη στην Ιαπωνία πρώτη φορά από το 2022: Εκτελέστηκε ο δολοφόνος του Twitter

30/06/2025

Άνδρας καταδικασμένος σε θάνατο εκτελέστηκε δι’ απαγχονισμού στην Ιαπωνία, στην πρώτη περίπτωση εφαρμογής της ποινής του θανάτου στο αρχιπέλαγος της Ασίας από τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με μετάδοση της δημόσιας τηλεόρασης NHK και άλλων μέσων ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ