ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕγκαινιάστηκε με πλήθος κόσμου ο νέος παιδότοπος στον δημόσιο κήπο Λεμεσού

30/05/2023

Ο Δήμος Λεμεσού υποδέχτηκε τα παιδιά της πόλης και τους γονείς τους, την Κυριακή 28 Μαΐου με ένα πάρτυ για την έναρξη λειτουργίας του αναβαθμισμένου Παιδότοπου στον ιστορικό Δημόσιο Κήπο.

 

Τα παιδιά βρέθηκαν μπροστά σε ένα εντυπωσιακά μεταμορφωμένο χώρο που συνδυάζει τη φύση και τη διασκέδαση σε ένα περιβάλλον φιλικό και ασφαλές για τα παιδιά.«Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν οι δημότες μας», ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης. «Είμαστε πολύ περήφανοι για τη δημιουργία ενός χώρου όπου η φύση συναντάται με τη χαρά των παιδιών. Ο Παιδότοπος αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση του Δήμου προς τις νέες γενιές για τη δημιουργία χώρων που θα σφύζουν από ζωντάνια και θα προορίζονται για όλους, χωρίς αποκλεισμούς», πρόσθεσε.
O αναβαθμισμένος παιδότοπος βρίσκεται γύρω από μία προϋπάρχουσα, ανακαινισμένη όαση και περιλαμβάνει χώρο για ξεκούραση, καθώς επίσης υπερσύγχρονα παιχνίδια από τα οποία τα περισσότερα είναι σχεδιασμένα για χρήση από παιδιά όλων των ικανοτήτων. Ο Παιδότοπος έχει σχεδιαστεί με στόχο να ενθαρρύνει τη σωματική δραστηριότητα, την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη διανοητική εξάσκηση. Περιλαμβάνει παιχνίδια, όπως ένα ναυάγιο, μια μικρογραφία του λιμανιού της Λεμεσού, ένα πλανητάριο, πίνακες αναρρίχησης, κούνιες, τσουλήθρες, μια εξειδικευμένη περιοχή για νήπια, όπως επίσης και ένα διαδραστικό παιχνίδι (Yalp Sona).Κάθε κομμάτι του εξοπλισμού συμβάλλει σε μια συγκεκριμένη μυθική θεματική αφήγηση, δημιουργώντας μια αίσθηση μαγείας στην εμπειρία του παιχνιδιού.


Ο σχεδιασμός και τα μέτρα ασφαλείας του Παιδότοπου είναι εναρμονισμένα με τις προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και διασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά. Κάθε παιχνίδι και πάτωμα ασφαλείας, όπως επίσης και ο ίδιος ο Παιδότοπος ως σύνολο, είναι πιστοποιημένα από αδειούχο εταιρεία.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Ύψωνα: Ξεκινούν από σήμερα κυκλικές διαδρομές για μεταφορά μαθητών σε φροντιστήρια

19/09/2023

Πραγματικότητα γίνονται από σήμερα, Τρίτη, οι εδώ και τρία χρόνια σχεδιασμοί του Δήμου Ύψωνα και της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) για την υπηρεσία κυκλικών διαδρομών ηλεκτρικών λεωφορείων, προς εξυπηρέτηση κυρίως μαθητών, κατά τις απογευματινές διακινήσεις τους από και προς τα φροντιστήρια και τις δραστηριότητες τους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έπεσαν υπογραφές για αποχετευτικό σε 9 προσφυγικούς συνοικισμούς στη Λεμεσό

18/09/2023

Υπογράφηκε την Παρασκευή μεταξύ του ΣΑΛΑ και της Koινοπραξίας MEDCON - TEKAL το Συμβόλαιο για την κατασκευή του Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων σε εννέα Προσφυγικούς Συνοικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη αστική και προαστιακή περιοχή της Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Λάρνακας και Δήμος Λιβαδιών στο πλευρό των πλημμυροπαθών

14/09/2023

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει τη θλίψη και τη συμπάθεια του σε όλους τους κατοίκους των πληγέντων  περιοχών της Θεσσαλίας από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα τη προηγούμενη εβδομάδα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΑΛΑ: Ξεκινούν εργασίες οδό Χριστοδούλου Παπαδάκη

14/09/2023

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου του Κέντρου της Λεμεσού, θα εκτελούνται εργασίες στην οδό Χριστοδούλου Παπαδάκη από την συμβολή της με την οδό Ειρήνης, μέχρι την συμβολή της με την οδό Διονύσιου Σολωμού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δ. Στροβόλου: Προληπτικά μέτρα για την αποφυγή προβλημάτων από ακραία καιρικά φαινόμενα

11/09/2023

Ο Δήμος Στροβόλου ενημερώνει το κοινό ότι όπως κάθε χρόνο προβαίνει στις απαραίτητες εργασίες για έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπογραφή Συμβολαίων για την κατασκευή φοιτητικής εστίας

11/09/2023

Η επένδυση για την ανάπλαση και την αναζωογόνηση της εντός των τειχών πόλης, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς στόχους του Δήμου Λευκωσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που αναγέρθηκε στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ

08/09/2023

Με σεβασμό και συγκίνηση, η Λεμεσός απέτινε ελάχιστο φόρο τιμής στους αθλητές του ΓΣΟ και της πατρίδας μας γενικότερα που διαχρονικά αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου και της Ελλάδας, συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του Έθνους. Στους αθλητές που με αυτοθυσία έδωσαν ψυχή και σώμα στους αγώνες για την ελευθερία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Λάρνακας: Βράβευσε την Ελευθερία Χριστοδούλου που κατέκτησε την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jiu Jitsu

08/09/2023

O Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρας υποδέχτηκε στο Γραφείο του, την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023, την Ελευθερία Χριστοδούλου η οποία κατάκτησε την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jiu Jitsu που πραγματοποιήθηκε στο Ούλαν Μπατόρ της Μογγολίας τον περασμένο Ιούλιο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την κατασκευή της φοιτητικής εστίας 

05/09/2023

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του να προσελκύσει νέους κατοίκους, ο Δήμος Λευκωσίας συνεχίζει την επένδυση του στην εντός των τειχών πόλη, με την κατασκευή της φοιτητικής εστίας στις οδούς Βουλγαροκτόνου, Αρσινόης και Κομνηνού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας 2023 στο Δήμο Λευκωσίας

05/09/2023

Με δέκα δυναμικές, σύγχρονες και καινοτόμες δράσεις, θα συμμετάσχει ο Δήμος Λευκωσίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ