ΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού συστήνεται!

30/01/2023

Ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού έδωσε το σύνθημα και ετοιμάζεται να μας οδηγήσει σε ένα δεκαήμερο γεμάτο κέφι και χορό! Το Λεμεσιανό Καρναβάλι επιστρέφει μετά από δύο χρόνια, χωρίς περιορισμούς, ακόμα πιο δυναμικά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που ξεκινά την Τσικονπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 του μήνα, με την μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση.

 


Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης κατά την οποία παρουσιάστηκαν το φετινό πρόγραμμα, τα νέα στοιχεία που εντάσσονται, οι χορηγοί και φυσικά ο νέος μας Βασιλιάς Δημήτρης Γιαννακού, οι παρευρισκόμενοι υπό τους ήχους της Ομάδας Κανταδόροι Λεμεσού, πήραν μια γεύση για το τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεμεσού για το δεκαήμερο του καρναβαλιού.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, υπέδειξε ότι φέτος επιστρέφουν δριμύτερες οι δύο μεγάλες παρελάσεις. «Από τις μέχρι σήμερα δηλώσεις σε ομάδες και άρματα, η συμμετοχή φέτος θα σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ». Και αναφερόμενος στον Βασιλιά του φετινού Καρναβαλιού, είπε ότι η απόφαση αυτός να
είναι ο Δημήτρης Γιαννακού, ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Ο 16ος Βασιλιάς. Ο Δημήτρης είναι ένας γνήσιος Καρναβαλιστής με 35 χρόνια συμμετοχή στο Καρναβάλι της Λεμεσού, από την ηλικία των 3 ετών. Ο Δημήτρης είναι ο νεαρότερος Βασιλιάς στη σύγχρονη ιστορία του Λεμεσιανού καρναβαλιού». Ο Δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους συμπατριώτες μας, αλλά και σε ξένους επισκέπτες, να έλθουν στη φιλόξενη Λεμεσό σε αυτό το ανεπανάληπτο πανηγύρι χαράς, να γίνουν για λίγο Λεμεσιανοί, να χαρούν και να περάσουν όμορφα.

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού και οι συμμετέχοντες στο φετινό καρναβάλι ετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου να μετατρέψουν κάθε γωνιά της πόλης, σε προορισμό ξεφαντώματος, όπως μόνο η πόλη μας ξέρει να προσφέρει.

Στο πλούσιο φετινό πρόγραμμα των δεκαήμερων εκδηλώσεων, εντάσσονται και νέα στοιχεία, κάνοντας αρχή από την Τσικνοπέμπτη και την είσοδο του Βασιλιά στην πόλη. Η παρέλαση, με μπροστάρη τον Βασιλιά της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (μπροστά από το Διοικητήριο), θα περιπλανηθεί στους δρόμους της παλιάς πόλης και θα καταλήξει φέτος και πάλι στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα ξεκινήσει ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό. 

Επιπλέον, οι καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φέτος, πέρα από τις μουσικές επιλογές των dj’s και ζωντανή μουσική από διάφορα συγκροτήματα, σε κάθε υπαίθριο χορό, ενώ σειρά εκδηλώσεων θα φιλοξενείται για μία ακόμη χρονιά σε εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα στους Χαρουπόμυλους Λανίτη. Εκεί θα έχουμε, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να απολαύσουμε τον αγαπημένο τραγουδιστή Πασχάλη σε ένα party γεμάτο επιτυχίες από την εποχή του ’60 μέχρι σήμερα. 

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, οι καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδίες από τις Ομάδες Κανταδόρων, που φέτος θα καταλήξουν μετά από περιδιάβαση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Λευκωσίας: Μέτρα πρόληψης για προστασία από τα κουνούπια

21/03/2023

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των ανέσεων των δημοτών, η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας καλεί το κοινό να εφαρμόσει μέτρα πρόληψης για την ανεπιθύμητη εμφάνιση των κουνουπιών, καθώς και μέτρα προσωπικής προστασίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λεμεσός: Μέχρι τέλος του μήνα οι εργασίες στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη

21/03/2023

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου του Κέντρου της Λεμεσού, θα εκτελούνται εργασίες στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη από την συμβολή της με τις οδούς Δημοσθένη Μιτσή με Βορείου Ηπείρου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διαθέσιμες 5 δωρεάν θέσεις για παιδιά 5 - 12 ετών στο Πολυδύναμο του Δήμου Λευκωσίας

21/03/2023

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι είναι διαθέσιμες 5 θέσεις για δωρεάν εγγραφή στο «Πολυπολιτισμικό Κέντρο Φροντίδας Απασχόλησης Παιδιών Λευκωσίας», για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, για τη Σχολική και Θερινή Περίοδο 2022/23, των οποίων οι γονείς είναι Δημότες Λευκωσίας και ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δενδροφύτευση στο λόφο «Καλέβουναρι» στα Πολεμίδια

20/03/2023

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών θα πραγματοποιήσει δενδροφύτευση την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 ώρα 10.00πμ, στους πρόποδες του λόφου «Καλέβουναρι».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παγετός στο Τρόοδος - Μόνο για οχήματα 4x4 και με αντιολισθητικές αλυσίδες

20/03/2023

Λόγω παγετού ο δρόμος από την Πλατεία Τροόδους, μέχρι και την κορυφή του Ολύμπου, είναι ανοικτός μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διάλεξη «Η Κυπριακή Βιοτράπεζα και το DNA των Κυπρίων»

20/03/2023

Το Κέντρο Αριστείας biobank.cy του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με ον Δήμο Στροβόλου σας προσκαλεί στην διάλεξη του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δέλτα με τίτλο “Η Κυπριακή Βιοτράπεζα και το DNA των Κυπρίων”.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λεμεσός: Εντοπισμός και κατάσχεση πέραν των 300000 κροτίδων

17/03/2023

Στο πλαίσιο αξιολόγησης στοιχείων που αφορούσαν την παράνομη εισαγωγή και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κροτίδων και βεγγαλικών, μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση συγκεκριμένη αποθήκη εταιρείας εισαγωγών και μεταφορών στη Λεμεσό. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίσκεψη ΕΥΔΑΠ στο ΣΑΛΑ

17/03/2023

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2023 στη Λεμεσό συνάντηση μεταξύ της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ) και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ.)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανοιξιάτικος Αγώνας Ακριβείας από τη Λέσχη Ιστορικών και Κλασσικών Οχημάτων Κύπρου

17/03/2023

Ο πρώτος αγώνας του Πρωταθλήματος Κλασικών Οχημάτων ΨΑΛΤΗΣ – ΕΝΕΟΣ 2023 έφθασε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πολέμι: Όλα έτοιμα για το «Φεστιβάλ της Τουλίπας» ακόμη μια χρονιά

17/03/2023

Στο όμορφο και γραφικό χωριό Πολέμι της επαρχίας Πάφου με τα ατελείωτα λιβάδια κυπριακής τουλίπας, κάθε Απρίλιο πραγματοποιείται το ετήσιο «φεστιβάλ της τουλίπας», μιας και η περιοχή είναι απ’ τα λίγα μέρη της Κύπρου όπου συναντάται αυτοφυής άγρια τουλίπα.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')

Διαφημιστείτε εδώ