NEWSΤο «Ουράνιο Τόξο» του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας επισκέφθηκε η Πρώτη Κυρία

25/01/2023

Τον 1ο Παγκύπρια Παιδοκομικό Σταθμό που λειτουργεί δωρεάν ως τις 20:00, στο πλαίσιο του έργου: Κέντρο Φροντίδας και Απασχόλησης Παιδιών «Ουράνιο Τόξο», που υλοποιεί το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, επισκέφθηκε η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, κα Άντρη Αναστασιάδη, το πρωί της Δευτέρας, 24 Ιανουαρίου 2023.

 

 

Την κα Αναστασιάδη υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τούλα Άνιφτου, Κάτια Απέγητου, Ελένη Λουκαΐδου, Λεωνή Ορφανίδου και Χρύσανθος Φάκας, καθώς επίσης και η προϊστάμενη του, Ρούλα Γεωργοπούλου και οι λειτουργοί προγραμμάτων.

 Σε σύντομη δήλωσή της, η κα Αναστασιάδη συνεχάρη τον Δήμαρχο και το προσωπικό του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας για την πρωτοβουλία της δημιουργίας του Παιδοκομικού Σταθμού, που βοηθά παιδιά χαμηλά αμειβόμενων οικογενειών, παρέχοντας τις υπηρεσίες του ως τις 20:00, ενώ αναφέρθηκε και στο αντίστοιχο πρόγραμμα που σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και για τα παιδιά του Δημοτικού. 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Αναστασιάδη για την επίσκεψή της σήμερα στον Παιδοκομικό Σταθμό «Ουράνιο Τόξο», ένα πρωτοποριακό νέο πρόγραμμα κοινωνικών υπηρεσιών, που δίνει την δυνατότητα σε ευάλωτες ομάδες γονέων να μπορούν να αφήνουν κάπου τα παιδάκια τους μέχρι τις 20:00. Με αυτόν τον τρόπο, τους δίνεται η ευκαιρία να παραμένουν στην αγορά εργασίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμά μας, αποτελεί εξέλιξη του προγράμματος των καλοκαιρινών σχολείων, που ο Δήμος ξεκίνησε πριν περίπου 10 χρόνια και αφορούσε παρόμοιες υπηρεσίες. Να φροντίζουμε και να απασχολούμε δημιουργικά τα παιδάκια ευάλωτων ομάδων, ώστε να μπορούν οι γονείς να παραμένουν στην αγορά εργασίας για τους καλοκαιρινούς μήνες που τα σχολεία ήταν κλειστά.

 Για να γίνουν όλα αυτά, τυγχάνουμε στήριξης, κυρίως οικονομικής, από την Κυβέρνηση, την οποία ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά και, φυσικά, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα αρμόδια Υπουργεία, όπως και πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Νορβηγικά Ταμεία. Θα ήθελα να συγχαρώ και την υπηρεσία του Δήμου από όπου ήρθε η πρωτοβουλία για το πρόγραμμα». 

Στη συνέχεια, η προϊστάμενη του πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, Ρούλα Γεωργοπούλου ξενάγησε την κα Αναστασιάδη στους χώρους του Παιδοκομικού Σταθμού, ενώ μαζί με τον Δήμαρχο είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα της, καθώς και να αναφερθούν σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η προσπάθεια εξαιτίας αγκυλώσεων της νομοθεσίας.


Ο Παιδοκομικός Σταθμός στεγάζεται στο κτήριο «Γεωργία Πολυβίου» στην οδό Ηρακλέους 27, 1016 Λευκωσία

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αφορά παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών και λειτουργεί Δευτέρα έως την Παρασκευή και ώρες 07:00 – 15:00 ή 07:00 – 18:00 ή 07:00 – 20:00.

 

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Νοιάζομαι» (https://www.nicosia.org.cy/.../munic.../multipurpose-centre/). Απαραίτητο για την υποβολή αίτησης είναι η μελέτη των κανονισμών λειτουργίας του προγράμματος. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε., την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής για Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Λευκωσίας και συγκεκριμένα των έργων που υλοποιούνται υπό την Επενδυτική Προτεραιότητα 9β «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Οποιωνδήποτε Διακρίσεων μέσω της Παροχής Στήριξης για Φυσική, Οικονομική και Κοινωνική Αναζωογόνηση Κοινοτήτων εντός Αστικών Περιοχών».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'NEWS'

NEWS
Κοπή Βσιλόπιτας στο Ίδρυμα «Θεοτόκος» και Θυρανοίξια Παρεκκλησίου από τον Μητροπολίτη Αθανάσιο

30/01/2023

Το Ίδρυμα Θεοτόκος Αμερίκος Αργυρίου, σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση που οργάνωσε σήμερα 30 Ιανουαρίου, έκοψε την Βασιλόπιτα για τους τροφίμους και το προσωπικό του Ιδρύματος, με την συμμετοχή φίλων και συγγενών των εξυπηρετουμένων από το Ίδρυμα.

NEWS
Ο ΠτΔ εγκαινίασε έργα και επιθεώρησε εγκαταστάσεις στη Λάρνακα

30/01/2023

Με αποκορύφωμα τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Δημοτικής Αγοράς στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ολοήμερη περιοδεία στην πόλη του Ζήνωνα, με τη συνοδεία Υπουργών και στελεχών της Κυβέρνησης.

NEWS
Ο Δήμος Λευκωσίας αποτίει φόρο τιμής στον Αντιδήμαρχο Λευκωσίας Κώστα Μαυρίδη

30/01/2023

Σε ένδειξη τιμής του εκλιπόντος Αντιδημάρχου Λευκωσίας Κώστα Μαυρίδη, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, ο Δήμος Λευκωσίας αποφάσισε σήμερα Δεύτερα 30 Ιανουαρίου 2023, τα ακόλουθα:

NEWS
Ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού συστήνεται!

30/01/2023

Ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού έδωσε το σύνθημα και ετοιμάζεται να μας οδηγήσει σε ένα δεκαήμερο γεμάτο κέφι και χορό! Το Λεμεσιανό Καρναβάλι επιστρέφει μετά από δύο χρόνια, χωρίς περιορισμούς, ακόμα πιο δυναμικά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που ξεκινά την Τσικονπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 του μήνα, με την μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση.

NEWS
Σε λειτουργία το εργοστάσιο βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων και παραγωγής νερού Δυτικής Λεμεσού

27/01/2023

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού - Αμαθούντας ανακοινώνει ότι το Εργοστάσιο Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων και Παραγωγής Ανακυκλωμένου Νερού Δυτικής Λεμεσού έχει τεθεί σε λειτουργία και τα υποστατικά εντός μιας μεγάλης περιοχής του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών και περιοχών του Δήμου Λεμεσού και της Κοινότητας Πάνω Πολεμιδιών μπορούν να συνδεθούν με το Δημόσιο Αποχετευτικό Σύστημα Λυμάτων.

NEWS
Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς: Μοίρασε δώρα και εισέπραξε αγάπη και χαμόγελα (ΦΩΤΟ)

26/01/2023

Με την ευκαιρία του νέου έτους και μέσα σε ένα γιορτινό πνεύμα αγάπης και προσφοράς, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου, μοίρασε σήμερα το πρωί 26 Ιανουαρίου δωράκια σε παιδιά των Δημόσιων Νηπιαγωγείων του Δήμου.

NEWS
«Το μη χείρον βέλτιστον»

26/01/2023

Άρθρο Δημάρχου Δερύνειας κ. Άντρου Γ. Καραγιάννη

NEWS
Εναρκτήρια συνάντηση για το "XR4ED Extended Reality for Education"

26/01/2023

Το Κέντρο Αριστείας CYENS είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η εναρκτήρια συνάντηση για το XR4ED Extended Reality for Education, ένα έργο δράσης καινοτομίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Innovation Action Horizon Europe, και συντονίζεται από τον καθηγητή Φώτη Λιαροκάπη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία μεταξύ 19-20 Ιανουαρίου 2023 στη Λευκωσία. 

NEWS
Νέες εργασίες ανακοινώνει το ΣΑΛΑ για το αντιπλημμυρικό έργο στη Λεμεσό

26/01/2023

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου της Μείζονος Λεμεσού, από τις 26 Ιανουαρίου 2023 μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2023, θα διεξάγονται εργασίες στις νότιες λωρίδες της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού μεταξύ των οδών Νίκου Παττίχη και Κυθαίρωνος, στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών.

NEWS
«Πράσινη Πόλη της Κύπρου» και το 2022 η Λεμεσός

25/01/2023

Τον τίτλο της «Πράσινης Πόλης της Κύπρου» εξασφάλισε και για το 2022 ο Δήμος Λεμεσού στα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων Κύπρου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'NEWS')

Διαφημιστείτε εδώ