NEWSΜνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΤΕΚ και Δήμου Λεμεσού για μια έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη πόλη

23/01/2023

Μνημόνιο συνεργασίας συνομολόγησαν το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και ο Δήμος Λεμεσού, με στόχο την τεχνο-επιστημονική αρωγή από το ΕΤΕΚ για να καταστεί η πόλη της Λεμεσού έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη έως το 2030.

 

Το μνημόνιο θέτει το πλαίσιο συνεργασίας των δύο μερών για την ανάπτυξη της Σύμβασης της πόλης της Λεμεσού για το κλίμα στο πλαίσιο της επιλογής της πόλης από την ΕΕ ως μια από τις 100 πόλεις που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU Μission Cities. Το εν λόγω πρόγραμμα αποσκοπεί στην κλιματική ουδετερότητα των πόλεων έως το 2030 και στο μετασχηματισμό τους σε έξυπνες πόλεις, μέσω δράσεων σε τομείς όπως η ενέργεια, η διαχείριση αποβλήτων, οι μεταφορές, η θαλάσσια βιομηχανία, η κυκλική οικονομία, τα κτίρια κ.ο.κ.Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ σε σχέση με την αναβάθμιση του παιδότοπου στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού. Κατά τη συζήτηση αναγνωρίστηκε εκατέρωθεν ότι σε τέτοιου είδους θέματα η επικοινωνία μεταξύ ΕΤΕΚ και Δήμου θα πρέπει να είναι άμεση και απευθείας ώστε να είναι και πιο αποτελεσματική, και να αποφεύγονται οι δημόσιες αντιπαραθέσεις. Συζητήθηκαν επίσης άλλα τεχνικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία όπως η πρόοδος στην υλοποίηση του ΣΒΑΚ Λεμεσού και το θέμα της αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Λεμεσού. Τόσο ο Πρόεδρος ΕΤΕΚ κ. Κωνσταντίνος
Κωνσταντή όσο και ο Δήμαρχος υπογράμμισαν πως αποφάσεις που αφορούν τέτοιας φύσης θέματα θα πρέπει να λαμβάνοντα με διαφάνεια και στη βάση επιστημονικών δεδομένων και συμβουλών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος ζήτησε την αρωγή του ΕΤΕΚ σε θέματα που άπτονται της προώθησης και ωρίμανσης έργων που αναμένεται να υλοποιηθούν εντός των επόμενων ετών. Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ έθεσε το Επιμελητήριο στη διάθεση του Δήμου σημειώνοντας πως το ΕΤΕΚ, ως Τεχνικός Σύμβουλος του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Πολίτη είναι σε θέση να παράσχει ανάλογες υπηρεσίες εκεί και όπου του ζητηθεί.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'NEWS'

NEWS
Κοπή Βσιλόπιτας στο Ίδρυμα «Θεοτόκος» και Θυρανοίξια Παρεκκλησίου από τον Μητροπολίτη Αθανάσιο

30/01/2023

Το Ίδρυμα Θεοτόκος Αμερίκος Αργυρίου, σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση που οργάνωσε σήμερα 30 Ιανουαρίου, έκοψε την Βασιλόπιτα για τους τροφίμους και το προσωπικό του Ιδρύματος, με την συμμετοχή φίλων και συγγενών των εξυπηρετουμένων από το Ίδρυμα.

NEWS
Ο ΠτΔ εγκαινίασε έργα και επιθεώρησε εγκαταστάσεις στη Λάρνακα

30/01/2023

Με αποκορύφωμα τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Δημοτικής Αγοράς στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ολοήμερη περιοδεία στην πόλη του Ζήνωνα, με τη συνοδεία Υπουργών και στελεχών της Κυβέρνησης.

NEWS
Ο Δήμος Λευκωσίας αποτίει φόρο τιμής στον Αντιδήμαρχο Λευκωσίας Κώστα Μαυρίδη

30/01/2023

Σε ένδειξη τιμής του εκλιπόντος Αντιδημάρχου Λευκωσίας Κώστα Μαυρίδη, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, ο Δήμος Λευκωσίας αποφάσισε σήμερα Δεύτερα 30 Ιανουαρίου 2023, τα ακόλουθα:

NEWS
Ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού συστήνεται!

30/01/2023

Ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού έδωσε το σύνθημα και ετοιμάζεται να μας οδηγήσει σε ένα δεκαήμερο γεμάτο κέφι και χορό! Το Λεμεσιανό Καρναβάλι επιστρέφει μετά από δύο χρόνια, χωρίς περιορισμούς, ακόμα πιο δυναμικά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που ξεκινά την Τσικονπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 του μήνα, με την μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση.

NEWS
Σε λειτουργία το εργοστάσιο βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων και παραγωγής νερού Δυτικής Λεμεσού

27/01/2023

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού - Αμαθούντας ανακοινώνει ότι το Εργοστάσιο Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων και Παραγωγής Ανακυκλωμένου Νερού Δυτικής Λεμεσού έχει τεθεί σε λειτουργία και τα υποστατικά εντός μιας μεγάλης περιοχής του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών και περιοχών του Δήμου Λεμεσού και της Κοινότητας Πάνω Πολεμιδιών μπορούν να συνδεθούν με το Δημόσιο Αποχετευτικό Σύστημα Λυμάτων.

NEWS
Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς: Μοίρασε δώρα και εισέπραξε αγάπη και χαμόγελα (ΦΩΤΟ)

26/01/2023

Με την ευκαιρία του νέου έτους και μέσα σε ένα γιορτινό πνεύμα αγάπης και προσφοράς, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου, μοίρασε σήμερα το πρωί 26 Ιανουαρίου δωράκια σε παιδιά των Δημόσιων Νηπιαγωγείων του Δήμου.

NEWS
«Το μη χείρον βέλτιστον»

26/01/2023

Άρθρο Δημάρχου Δερύνειας κ. Άντρου Γ. Καραγιάννη

NEWS
Εναρκτήρια συνάντηση για το "XR4ED Extended Reality for Education"

26/01/2023

Το Κέντρο Αριστείας CYENS είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η εναρκτήρια συνάντηση για το XR4ED Extended Reality for Education, ένα έργο δράσης καινοτομίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Innovation Action Horizon Europe, και συντονίζεται από τον καθηγητή Φώτη Λιαροκάπη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία μεταξύ 19-20 Ιανουαρίου 2023 στη Λευκωσία. 

NEWS
Νέες εργασίες ανακοινώνει το ΣΑΛΑ για το αντιπλημμυρικό έργο στη Λεμεσό

26/01/2023

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου της Μείζονος Λεμεσού, από τις 26 Ιανουαρίου 2023 μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2023, θα διεξάγονται εργασίες στις νότιες λωρίδες της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού μεταξύ των οδών Νίκου Παττίχη και Κυθαίρωνος, στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών.

NEWS
«Πράσινη Πόλη της Κύπρου» και το 2022 η Λεμεσός

25/01/2023

Τον τίτλο της «Πράσινης Πόλης της Κύπρου» εξασφάλισε και για το 2022 ο Δήμος Λεμεσού στα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων Κύπρου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'NEWS')

Διαφημιστείτε εδώ