ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΤΕΚ και Δήμου Λεμεσού για μια έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη πόλη

23/01/2023

Μνημόνιο συνεργασίας συνομολόγησαν το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και ο Δήμος Λεμεσού, με στόχο την τεχνο-επιστημονική αρωγή από το ΕΤΕΚ για να καταστεί η πόλη της Λεμεσού έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη έως το 2030.

 

Το μνημόνιο θέτει το πλαίσιο συνεργασίας των δύο μερών για την ανάπτυξη της Σύμβασης της πόλης της Λεμεσού για το κλίμα στο πλαίσιο της επιλογής της πόλης από την ΕΕ ως μια από τις 100 πόλεις που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU Μission Cities. Το εν λόγω πρόγραμμα αποσκοπεί στην κλιματική ουδετερότητα των πόλεων έως το 2030 και στο μετασχηματισμό τους σε έξυπνες πόλεις, μέσω δράσεων σε τομείς όπως η ενέργεια, η διαχείριση αποβλήτων, οι μεταφορές, η θαλάσσια βιομηχανία, η κυκλική οικονομία, τα κτίρια κ.ο.κ.Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ σε σχέση με την αναβάθμιση του παιδότοπου στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού. Κατά τη συζήτηση αναγνωρίστηκε εκατέρωθεν ότι σε τέτοιου είδους θέματα η επικοινωνία μεταξύ ΕΤΕΚ και Δήμου θα πρέπει να είναι άμεση και απευθείας ώστε να είναι και πιο αποτελεσματική, και να αποφεύγονται οι δημόσιες αντιπαραθέσεις. Συζητήθηκαν επίσης άλλα τεχνικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία όπως η πρόοδος στην υλοποίηση του ΣΒΑΚ Λεμεσού και το θέμα της αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Λεμεσού. Τόσο ο Πρόεδρος ΕΤΕΚ κ. Κωνσταντίνος
Κωνσταντή όσο και ο Δήμαρχος υπογράμμισαν πως αποφάσεις που αφορούν τέτοιας φύσης θέματα θα πρέπει να λαμβάνοντα με διαφάνεια και στη βάση επιστημονικών δεδομένων και συμβουλών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος ζήτησε την αρωγή του ΕΤΕΚ σε θέματα που άπτονται της προώθησης και ωρίμανσης έργων που αναμένεται να υλοποιηθούν εντός των επόμενων ετών. Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ έθεσε το Επιμελητήριο στη διάθεση του Δήμου σημειώνοντας πως το ΕΤΕΚ, ως Τεχνικός Σύμβουλος του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Πολίτη είναι σε θέση να παράσχει ανάλογες υπηρεσίες εκεί και όπου του ζητηθεί.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δύο αμφίβια τροχοκαθίσματα τύπου “Mobi – Chair” στη παραλία Μακένζυ της Λάρνακας

12/04/2024

Δύο αμφίβια τροχοκαθίσματα τύπου "Mobi - Chair", οι οποίες επιτρέπουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, παραδόθηκαν την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 στην παραλία Μακένζι της Λάρνακας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε οδούς που συνορεύουν με την πράσινη γραμμή στο Καϊμακλί

12/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας συνεχίζει τις εργασίες ασφαλτόστρωσης και πληροφορεί το κοινό ότι οι οδοί Γορτυνίας, Δώριδος, Κρόνου, Ανδρομάχης, Νέστορος, Ανταίου, Ιωαννίκιου Μοναχού και  Β. Βουλγαροκτόνου στην ενορία Καϊμακλίου θα κλείσουν για την κυκλοφορία οχημάτων για αφαίρεση και τοποθέτηση νέου ασφαλτικού οδοστρώματος. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες της Α' Φάσης του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας

12/04/2024

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, ανακοινώνει ότι οι εργασίες για το Έργο και Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας, Φάση Α΄, συνεχίζονται κανονικά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί για ακόμα μια χρονιά τους δημότες του να απέχουν από το έθιμο της “Λαμπρατζιάς”

12/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί για ακόμα μια χρονιά τους δημότες του να απέχουν από το έθιμο της “Λαμπρατζιάς”. Υπενθυμίζεται ότι το άναμμα της “Λαμπρατζιάς”, σύμφωνα με τη νομοθεσία, επισύρει χρηματική ποινή ή ποινή φυλάκισης, σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο βρεθεί ένοχο του αδικήματος αυτού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ξεκινάνε οι εγγραφές των Καλοκαιρινών Προγραμμάτων του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας

12/04/2024

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη των εγγράφων για τα Καλοκαιρινά Προγράμματα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών ηλικίας 5 – 12 ετών από τη Δευτέρα 15 Απριλίου έως 30 Απριλίου 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τροχαίες διευθετήσεις για τη διοργάνωση του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού 2024

12/04/2024

Ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της διεξαγωγής του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού 2024, θα ισχύσουν οι πιο κάτω τροχαίες διευθετήσεις:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκλήρωση κατασκευής αντλιοστασίου Ζ και σύνδεση ενορίας Ζακακίου με το αποχετευτικό δίκτυο

11/04/2024

Ενόψει της ολοκλήρωσης του Αντλιοστασίου Ζ στο Ζακάκι, ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του ΣΑΛΑ, κ. Νίκος Νικολαΐδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή, κ. Γιάννη Τσουλόφτα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη του προσωπικού, επισκέφθηκαν την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 και ώρα 9:30 π.μ. το Αντλιοστάσιο Ζ (πλησίον του κυκλικού κόμβου προς Lady’s Mile).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μαθαίνουμε αλλιώς: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες από την Τράπεζα Κύπρου

11/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας και η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνουμε αλλιώς: Όσα χρειάζεται να κάνεις στην τράπεζα είναι ένα κλικ μακριά», δίνοντας την ευκαιρία σε δημότες να τύχουν δωρεάν εκπαίδευσης για εύκολους, πρακτικούς και ασφαλείς τρόπους χρήσης του Internet Banking, του Mobile Banking και των ATM της Τράπεζας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοβαρή οδική σύγκρουση, σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονος

11/04/2024

Γύρω στις 9.30 χθες βράδυ λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία που αφορούσε οδική σύγκρουση με εμπλεκόμενο μοτοσικλετιστή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Αχαιών στην ενορία Αγίου Ανδρέα

11/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι η οδός Αχαιών στην ενορία Αγίου Ανδρέα θα παραμείνει κλειστή για αφαίρεση και τοποθέτηση νέου ασφαλτικού οδοστρώματος.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ