ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος

09/01/2023

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος μια λιτή εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας για την έλευση της νέας χρονιάς.

 

Στην εκδήλωση η αντιπρόεδρος του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος κα Χριστίνα Δημητρίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε πως η παρουσία όλων έδωσε ιδιαίτερη χαρά στη διεύθυνση και στο προσωπικό του Κέντρου.

Η κα Χριστίνα Δημητρίου ανέφερε ότι τη χρονιά που πέρασε δόθηκε η ευκαιρία να οργανωθούν διάφορες δραστηριότητες με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο ΑΜΕΑ.



Ειδική αναφορά έκανε στη συμμετοχή του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος ως συνδιοργανωτής στην οργάνωση του φιλανθρωπικού Φεστιβάλ: «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». Το φιλανθρωπικό Φεστιβάλ διοργανώθηκε στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2022 και μέρος των εσόδων δόθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος.

Ως ένδειξη αναγνώρισης, εκτίμησης, ευγνωμοσύνης και καλής συνεργασίας με το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου η κα. Χριστίνα Δημητρίου ευχαρίστησε τον Μέγα Ευεργέτη του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος κ. Λάζαρο Φιλίππου ο οποίος διαχρονικά στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες που καταβάλλει το κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος στηρίζοντας δυναμικά και ενισχύοντας οικονομικά το Κέντρο.



Απευθυνόμενη προς τον κ. Λάζαρο Φιλίππου είπε: «κ. Φιλίππου εκ βάθους καρδιάς σας ευχαριστούμε για την ευγενική σας προσπάθεια για οικονομική ενίσχυση του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος. Με τις ευλογίες Του Αγίου Λαζάρου οι προσπάθειες σας ως εμπνευστής της διοργάνωσης του φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» απέδωσαν καρπούς. κ. Φιλίππου, ταπεινά και ανθρώπινα αισθανόμαστε την ιδιαίτερη χαρά να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη συνεχή στήριξη που μας παρέχετε. Το φως των πρωτοβουλιών σας μας εμπνέει, μας δίνει ελπίδα και μας δείχνει τον δρόμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Πραγματικά είμαστε βαθιά συγκινημένοι από το σπουδαίο έργο που επιτελείται από εσάς προσωπικά αλλά και απ’ όλους τους εθελοντές Του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου.»



Η κ. Χριστίνα Δημητρίου ανακοίνωσε επίσημα ότι φέτος δόθηκε από την επιτροπή διοργάνωσης του Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ για τη στήριξη του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος.

Τόνισε ότι η συνεχής στήριξη και οικονομική ενίσχυση που λαμβάνει το Κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος από τα έσοδα του Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» είναι μέρος του έργου ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ Του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου. Επεσήμανε ότι το αξιόλογο αυτό έργο το οποίο επιτελείται είναι
βασισμένο στην εθελοντική και ανθρωπιστική δράση της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου όπου με την έμπνευση και την καθοδήγηση του κ. Λάζαρου Φιλίππου αλλά και με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκταρίου επιτελείται ένα θεάρεστο έργο ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία.



H κα Γιολάντα Ζαχαρίου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κέντρου ΑΜΕΑ του Αγίου Λαζάρου, στην ομιλία της ανέφερε ότι οι ανάγκες του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος δεν καλύπτονται εξολοκλήρου από το κράτος άρα το Κέντρο για να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του βασίζεται στον εθελοντισμό και την εθελοντική προσφορά. Ευχαρίστησε τον κ. Λάζαρο Φιλίππου και τόνισε ότι η προσφορά τόσο του ιδίου όσο και των εθελοντών αλλά και του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου είναι πολύ σημαντική για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου.



Στον κ. Λάζαρο Φιλίππου απονεμήθηκε Τιμητική Πλακέτα από το Κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού.

Στην ομιλία του ο κ. Λάζαρος Φιλίππου ήταν χαρούμενος και βαθιά συγκινημένος αλλά και φανερά ευγνώμων για αυτή την ευγενική ενέργεια της διεύθυνσης του Κέντρου ΑΜΕΑ να τον ευχαριστήσει.

Ο κ. Λάζαρος Φιλίππου δοθείσης της ευκαιρίας έκανε αναφορά στη συντονισμένη συλλογική προσπάθεια που γίνεται από όλους τους εμπλεκομένους (εθελοντές, χορηγούς, υποστηρικτές, εκκλησίας, δημόσιους και κρατικούς φορείς) για την επίτευξη των κοινών στόχων που δεν είναι άλλοι από την διακονία, προσφορά και αγάπη προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία.



Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι διαχρονικά ο κ. Λάζαρος Φιλίππου εργάζεται με αγάπη και ζήλο, βαδίζοντας πάνω στις αναλλοίωτες χριστιανικές αρχές Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Με τις άοκνες προσπάθειες τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του αλλά και με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκταρίου επιτελείται ένα θεάρεστο έργο που πυροδοτεί το ενδιαφέρον για εθελοντισμό. Ένα έργο που εμπνέει και άλλους ανθρώπους με αγνές προθέσεις και γενναιόδωρη καρδιά, και βοηθά να δημιουργηθεί ένας κύκλος αγάπης, προσφοράς και καλοσύνης.



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Λάζαρος Φιλίππου συνομίλησε με όλους, φωτογραφήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκόμενους συμπεριλαμβανομένων και των φιλοξενούμενων του Κέντρου ΑΜΕΑ οι οποίοι τόσο πολύ τον αγαπούν.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διανομή τροφίμων του EΛAM στη Λεμεσό - Κανένα γιορτινό τραπέζι άδειο!

01/05/2024

Όπως πάντα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, μακριά από οποιεσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες, χωρίς να κοιτάζει την πολιτική ταυτότητα των συμπολιτών μας, βρίσκεται δίπλα σε όλους όσοι το χρειάζονται.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλείνουν χώροι στάθμευσης στη Λεμεσό από τις 8 μέχρι τις 12 Μαΐου 2024

29/04/2024

Ο Δήμος Λεμεσού επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό και ιδιαίτερα τους καθημερινούς χρήστες των χώρων στάθμευσης του παραλιακού δρόμου, επί των οδών Σπύρου Αραούζου και Χριστόδουλου Χατζηπαύλου, τα πιο κάτω:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
1ο Φόρουμ Διαλόγου «Χτίζοντας Νέες Συνέργειες Προς Μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Στην Κύπρο»

29/04/2024

Το Φόρουμ θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Έργου LIFE-Integrated Project CYzero Waste τη Δευτερά 13 Μαΐου 2024 στις 09:30π.μ-14:30μ.μ. στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκλινης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Smart Nicosia: Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Λευκωσίας και Green Dot

29/04/2024

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του Έργου Έξυπνης Πόλης Smart Nicosia, υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λευκωσίας και τoυ Οργανισμού Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Green Dot. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προστασία των γυναικών δημοσιογράφων ζητά η ΔΟΔ

29/04/2024

Στις 22 και 23 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του Συμβουλίου Φύλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων-ΔΟΔ. Τη σύνοδο φιλοξένησε η Συντεχνία Δημοσιογράφων του Κουρδιστάν - KJS στην πόλη Εμπρίλ, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Κουρδικού Ιράκ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρίτη του Πάσχα στο Καϊμακλί

29/04/2024

Ελάτε στο Καϊμακλί και γνωρίστε τις παραδόσεις μας στις 7 Μαΐου 2024 στην πλατεία της εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Δήμος Λάρνακας πραγματοποιήσε αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Γενικού Νοσοκομέιου Λάρνακας

26/04/2024

Με πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας πραγματοποιήθηκε Αιμοδοσία, για την Τράπεζα Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας Διαφωτίσεως Λάρνακας, την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 μεταξύ των ωρών 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ., στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης Δήμου Λάρνακας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος στο Διεθνή Διαγωνισμό Stockholm Junior Water Prize

25/04/2024

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στο Μουσείο Νερού του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού (ΣΥΛ) στη Λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ στη Λεμεσό, η εκδήλωση επιλογής της Κυπριακής συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό Stockholm Junior Water Prize SJWP, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλείνουν δρόμοι στη Λάρνακα το Σάββατο του Λαζάρου

25/04/2024

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της Περιφοράς και Λιτάνευσης των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου το Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 στο κέντρο της πόλης, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι όποιες αφορούν το κλείσιμο των πιο δρόμων:

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ