ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥπ. Γεωργίας: Χαιρετίζει απόφαση ΕΕ για στήριξη πρωτογενούς τομέα

23/11/2022

Η καταβολή των ενισχύσεων θα πραγματοποιηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών εντός του Δεκεμβρίου 2022.

 

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος χαιρετίζει τηn απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ενέκρινε στοχευμένο Σχέδιο στήριξης του πρωτογενούς τομέα συνολικού ύψους 7,75 εκ. ευρώ, μετά την υποβολή του Σχεδίου από το Υπουργείο Γεωργίας. Σημειώνει επίσης ότι η στήριξη των αγροτών αποτελεί προτεραιότητα προκειμένου να ενδυναμωθεί ο πρωτογενής τομέας και η κυπριακή οικονομία γενικότερα.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο αναφέρει ότι αναλυτικότερα η στήριξη αφορά τους ακόλουθους κλάδους: Πατατοπαραγωγοί,  με μέγιστη συνολική ενίσχυση 3.500.000 ευρώ, Καλλιεργητές φυλλοβόλων (1.000.000 ευρώ) Καλλιεργητές επιλ. Καλ. λαχανικών (1.900.000 ευρώ) Πτηνοτροφία - Αυγοπαραγωγή (400.000 ευρώ), Ομάδες / οργανώσεις παραγωγών φυτικής (700.000 ευρώ) και Αναγνωρισμένες ομάδες αιγοπροβατοτρόφων (250.000 ευρώ), σύνολο 7.750.000 ευρώ.

Σημειώνει ότι επιπρόσθετα από το πιο πάνω σχέδιο θα παραχωρηθεί στήριξη συνολικού ύψους 5.45 εκ. ευρώ μέσω του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στους κλάδους της αιγοπροβατοτροφίας, σιτοκαλλιέργειας και αμπελουργίας.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον αγροτικό κόσμο, ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε όλους τους κλάδους του αγροτικού τομέα, ώστε να σχεδιαστούν και νέες υποστηρικτικές δράσεις όπου και όταν χρειαστεί.

Η στήριξη των αγροτών μας αποτελεί προτεραιότητά μας προκειμένου να ενδυναμώσουμε τον πρωτογενή τομέα και την κυπριακή οικονομία γενικότερα, καταλήγει.

Ποιους γεωργικούς κλάδους αφορά η στήριξη
Το πρόγραμμα αφορά τον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα τους παραγωγούς πατατών, φυλλοβόλων δένδρων, λαχανικών και αυγών, καθώς και ορισμένες αναγνωρισμένες οργανώσεις και συνεταιρισμούς.

«Αυτό το πρόγραμμα ύψους 7,75 εκατ. ευρώ θα δώσει στην Κύπρο την δυνατότητα να στηρίξει τους παραγωγούς ορισμένων βασικών γεωργικών προϊόντων, όπως τα λαχανικά και τα αυγά, που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος σημαντικές ελλείψεις ρευστότητας λόγω της κρίσης» σημείωσε σχετικά η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία είναι αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή έκρινε ότι το κυπριακό πρόγραμμα συνάδει με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο προσωρινό πλαίσιο κρίσης για τις κρατικές ενισχύσεις (όπως εγκρίθηκε στις 23 Μαρτίου 2022 και τροποποιήθηκε στις 20 Ιουλίου και στις 28 Οκτωβρίου) καθώς η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγηθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δύο αμφίβια τροχοκαθίσματα τύπου “Mobi – Chair” στη παραλία Μακένζυ της Λάρνακας

12/04/2024

Δύο αμφίβια τροχοκαθίσματα τύπου "Mobi - Chair", οι οποίες επιτρέπουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, παραδόθηκαν την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 στην παραλία Μακένζι της Λάρνακας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε οδούς που συνορεύουν με την πράσινη γραμμή στο Καϊμακλί

12/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας συνεχίζει τις εργασίες ασφαλτόστρωσης και πληροφορεί το κοινό ότι οι οδοί Γορτυνίας, Δώριδος, Κρόνου, Ανδρομάχης, Νέστορος, Ανταίου, Ιωαννίκιου Μοναχού και  Β. Βουλγαροκτόνου στην ενορία Καϊμακλίου θα κλείσουν για την κυκλοφορία οχημάτων για αφαίρεση και τοποθέτηση νέου ασφαλτικού οδοστρώματος. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες της Α' Φάσης του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας

12/04/2024

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, ανακοινώνει ότι οι εργασίες για το Έργο και Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας, Φάση Α΄, συνεχίζονται κανονικά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί για ακόμα μια χρονιά τους δημότες του να απέχουν από το έθιμο της “Λαμπρατζιάς”

12/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί για ακόμα μια χρονιά τους δημότες του να απέχουν από το έθιμο της “Λαμπρατζιάς”. Υπενθυμίζεται ότι το άναμμα της “Λαμπρατζιάς”, σύμφωνα με τη νομοθεσία, επισύρει χρηματική ποινή ή ποινή φυλάκισης, σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο βρεθεί ένοχο του αδικήματος αυτού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ξεκινάνε οι εγγραφές των Καλοκαιρινών Προγραμμάτων του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας

12/04/2024

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη των εγγράφων για τα Καλοκαιρινά Προγράμματα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών ηλικίας 5 – 12 ετών από τη Δευτέρα 15 Απριλίου έως 30 Απριλίου 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τροχαίες διευθετήσεις για τη διοργάνωση του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού 2024

12/04/2024

Ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της διεξαγωγής του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού 2024, θα ισχύσουν οι πιο κάτω τροχαίες διευθετήσεις:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκλήρωση κατασκευής αντλιοστασίου Ζ και σύνδεση ενορίας Ζακακίου με το αποχετευτικό δίκτυο

11/04/2024

Ενόψει της ολοκλήρωσης του Αντλιοστασίου Ζ στο Ζακάκι, ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του ΣΑΛΑ, κ. Νίκος Νικολαΐδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή, κ. Γιάννη Τσουλόφτα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη του προσωπικού, επισκέφθηκαν την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 και ώρα 9:30 π.μ. το Αντλιοστάσιο Ζ (πλησίον του κυκλικού κόμβου προς Lady’s Mile).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μαθαίνουμε αλλιώς: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες από την Τράπεζα Κύπρου

11/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας και η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνουμε αλλιώς: Όσα χρειάζεται να κάνεις στην τράπεζα είναι ένα κλικ μακριά», δίνοντας την ευκαιρία σε δημότες να τύχουν δωρεάν εκπαίδευσης για εύκολους, πρακτικούς και ασφαλείς τρόπους χρήσης του Internet Banking, του Mobile Banking και των ATM της Τράπεζας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοβαρή οδική σύγκρουση, σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονος

11/04/2024

Γύρω στις 9.30 χθες βράδυ λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία που αφορούσε οδική σύγκρουση με εμπλεκόμενο μοτοσικλετιστή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Αχαιών στην ενορία Αγίου Ανδρέα

11/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι η οδός Αχαιών στην ενορία Αγίου Ανδρέα θα παραμείνει κλειστή για αφαίρεση και τοποθέτηση νέου ασφαλτικού οδοστρώματος.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ