ΕΙΔΗΣΕΙΣΥπ. Γεωργίας: Χαιρετίζει απόφαση ΕΕ για στήριξη πρωτογενούς τομέα

23/11/2022

Η καταβολή των ενισχύσεων θα πραγματοποιηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών εντός του Δεκεμβρίου 2022.

 

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος χαιρετίζει τηn απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ενέκρινε στοχευμένο Σχέδιο στήριξης του πρωτογενούς τομέα συνολικού ύψους 7,75 εκ. ευρώ, μετά την υποβολή του Σχεδίου από το Υπουργείο Γεωργίας. Σημειώνει επίσης ότι η στήριξη των αγροτών αποτελεί προτεραιότητα προκειμένου να ενδυναμωθεί ο πρωτογενής τομέας και η κυπριακή οικονομία γενικότερα.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο αναφέρει ότι αναλυτικότερα η στήριξη αφορά τους ακόλουθους κλάδους: Πατατοπαραγωγοί,  με μέγιστη συνολική ενίσχυση 3.500.000 ευρώ, Καλλιεργητές φυλλοβόλων (1.000.000 ευρώ) Καλλιεργητές επιλ. Καλ. λαχανικών (1.900.000 ευρώ) Πτηνοτροφία - Αυγοπαραγωγή (400.000 ευρώ), Ομάδες / οργανώσεις παραγωγών φυτικής (700.000 ευρώ) και Αναγνωρισμένες ομάδες αιγοπροβατοτρόφων (250.000 ευρώ), σύνολο 7.750.000 ευρώ.

Σημειώνει ότι επιπρόσθετα από το πιο πάνω σχέδιο θα παραχωρηθεί στήριξη συνολικού ύψους 5.45 εκ. ευρώ μέσω του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στους κλάδους της αιγοπροβατοτροφίας, σιτοκαλλιέργειας και αμπελουργίας.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον αγροτικό κόσμο, ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε όλους τους κλάδους του αγροτικού τομέα, ώστε να σχεδιαστούν και νέες υποστηρικτικές δράσεις όπου και όταν χρειαστεί.

Η στήριξη των αγροτών μας αποτελεί προτεραιότητά μας προκειμένου να ενδυναμώσουμε τον πρωτογενή τομέα και την κυπριακή οικονομία γενικότερα, καταλήγει.

Ποιους γεωργικούς κλάδους αφορά η στήριξη
Το πρόγραμμα αφορά τον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα τους παραγωγούς πατατών, φυλλοβόλων δένδρων, λαχανικών και αυγών, καθώς και ορισμένες αναγνωρισμένες οργανώσεις και συνεταιρισμούς.

«Αυτό το πρόγραμμα ύψους 7,75 εκατ. ευρώ θα δώσει στην Κύπρο την δυνατότητα να στηρίξει τους παραγωγούς ορισμένων βασικών γεωργικών προϊόντων, όπως τα λαχανικά και τα αυγά, που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος σημαντικές ελλείψεις ρευστότητας λόγω της κρίσης» σημείωσε σχετικά η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία είναι αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή έκρινε ότι το κυπριακό πρόγραμμα συνάδει με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο προσωρινό πλαίσιο κρίσης για τις κρατικές ενισχύσεις (όπως εγκρίθηκε στις 23 Μαρτίου 2022 και τροποποιήθηκε στις 20 Ιουλίου και στις 28 Οκτωβρίου) καθώς η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγηθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βρετανός νεαρός ανακηρύχθηκε σε «Πρέσβη του Τουρισμού» της Αγίας Νάπας

06/06/2023

Ο λόγος για τον Callum Miller, o οποίος μέχρι σήμερα πραγματοποίησε 23 επισκέψεις για σκοπούς διακοπών στην Αγία Νάπα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Λάρνακας: Αναστέλλεται η διαμαρτυρία για τη μεταφορά των υπηρεσιών του Παλαιού Νοσοκομείο Λάρνακας

06/06/2023

Μέτα από πρωτοβουλία της Υπουργού Υγείας κ. Πόπης Κανάρη και μετά από συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβουλίου του  ΟΚΥπΥ, επικοινώνησε με το Δήμαρχό Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και του ανάφερε ότι υπάρχει σχετική διαβεβαίωση από τον ΟΚΥπΥ, για να προχωρήσει η διαδικασία προσφορών για διαμόρφωση του 2ου ορόφου της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και μεταφορά των υπηρεσιών του από το Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς τίμησε τους άριστους αθλητές και τις ομάδες του

01/06/2023

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς τίμησε τους άριστους αθλητές και τις ομάδες του σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο ΚΑ’ Δημοτικό σχολείο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έναρξη των Καλοκαιρινών Προγραμμάτων του Πολυδύναμου Λευκωσίας

01/06/2023

Οι Φίλοι της Λευκωσίας σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Πολυδύναμο Κέντρο  Λευκωσίας διοργανώνουν πρόγραμμα καλοκαιρινών μαθημάτων για παιδιά,  από τις  27 Ιουνίου μέχρι τις  27 Ιουλίου (5 εβδομάδες) με την ονομασία "Γνωρίζω την Πόλη Μου".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπή νερού σήμερα στα Κάτω Πολεμίδια

31/05/2023

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 από τις 7:30πμ μέχρι τις 3μμ περίπου, θα γίνει διακοπή της παροχής νερού στις πιο κάτω οδούς του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βρετανοί τουρίστες τιμήθηκαν με το έμβλημα του «Πρέσβη του Τουρισμού» Αγίας Νάπας

30/05/2023

Βρετανοί τουρίστες τιμήθηκαν με το έμβλημα του «Πρέσβη του Τουρισμού» Αγίας Νάπας για τις 62 και 23 επισκέψεις τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εγκαινιάστηκε με πλήθος κόσμου ο νέος παιδότοπος στον δημόσιο κήπο Λεμεσού

30/05/2023

Ο Δήμος Λεμεσού υποδέχτηκε τα παιδιά της πόλης και τους γονείς τους, την Κυριακή 28 Μαΐου με ένα πάρτυ για την έναρξη λειτουργίας του αναβαθμισμένου Παιδότοπου στον ιστορικό Δημόσιο Κήπο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φιλοξενία μαθητών από την Έγκωμη στο Καρπενήσι

30/05/2023

Ο Δήμος Έγκωμης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει με τον Δήμο Καρπενησίου, θα πραγματοποιηθούν ανταλλαγές μαθητών κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθούν οκτώ (8) παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, δημότες Έγκωμης, στο Καρπενήσι. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Λάρνακας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της Γιορτής του Κατακλυσμού

30/05/2023

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με την Τροχαία ενημερώνει το Κοινό ότι για τις μέρες της Γιορτής του Κατακλυσμού θα είναι σε ισχύ οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Λάρνακας: Εκδήλωση για τους αδέσποτους γάτους

29/05/2023

Ο Δήμος Λάρνακας μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του για τη σωστή συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων, πραγματοποίησε την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, τη 2η Φιλοζωική ενημερωτική εκδήλωση για τα αδέσποτους γάτους. Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες  Λάρνακας, την Αστυνομία για τα Ζώα και φιλοζωικών οργανώσεων, φιλόζωων, εθελοντών.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')

Διαφημιστείτε εδώ