ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈκθεση Πεπραγμένων για το 2021 παρέδωσε το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου στον ΥΠΟΙΚ

12/11/2022

Την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2021 παρέδωσε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου στον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, την Παρασκευή.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου, στην Έκθεση, γίνεται ειδική αναφορά στο έργο της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, “η οποία διαμορφώθηκε και ολοκληρώθηκε μέσα από ένα εντατικό διάλογο με ένα ευρύ φάσμα φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”.

“Το Συμβούλιο εργάστηκε εντατικά κατά το 2021 για την ολοκλήρωση της νέας Στρατηγικής «Όραμα 2035» και την επιλογή του νέου οικονομικού μοντέλου, το οποίο είναι προσανατολισμένο στην ενίσχυση της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας, αλλά και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, σημαντικός σταθμός για το Συμβούλιο κατά το 2021 ήταν και η συμβολή του στην ετοιμασία του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως λέει.

Στην Έκθεση Πεπραγμένων γίνεται επίσης παρουσίαση της 2ης Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας για την Κύπρο η οποία καταγράφει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, και παρέχει συστάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε το Συμβούλιο “για την ενημέρωση και την εξαιρετική εργασία που διεξάγεται, καθώς και για την αγαστή συνεργασία που έχει μαζί του”, και τόνισε ότι αριθμός μέτρων που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση προέρχονται από συγκεκριμένες εισηγήσεις του Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαία η καλή επίδοση της κυπριακής οικονομίας που παρατηρήθηκε κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, ούτε τυχαίος είναι και ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας που παρατηρείται τώρα. “Σε αυτά, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι εισηγήσεις του Συμβουλίου”, που αρκετές περιλαμβάνονται στους Στρατηγικούς Σχεδιασμούς και προϋπολογισμούς των Υπουργείων.

Η Έκθεση  Πεπραγμένων για το 2021, καθώς και ενημερωτικό υλικό που αφορά στις εργασίες και συστάσεις πολιτικής του Συμβουλίου, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου ecompet.cy .

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεταφέρεται στο ΣΥΛ η εξυπηρέτηση και ταμεία ΣΑΛΑ

21/06/2024

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας και το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, ενημερώνει το κοινό ότι ενόψει της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ένταξης του ΣΑΛΑ στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λεμεσού, από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, το Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΣΑΛΑ θα είναι κλειστό και το κοινό θα εξυπηρετείται από τα Ταμεία/Κέντρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά πίσω από το ΓΝ Λεμεσού

20/06/2024

Άμεση ήταν η ανταπόκριση πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε σε περιοχή πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Τέθηκε υπό έλεγχο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διαγωνισμό προκηρύσσει ο Δήμος Λάρνακας για ξαπλώστρες – ομπρέλες στην παραλία Φοινικούδων

20/06/2024

Ο Δήμος Λάρνακας προκηρύσσει διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών τοποθέτησης και περισυλλογής ξαπλώστρων στην παραλία των Φοινικούδων στην Λάρνακα.  

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠτΒ: Στηρίζουμε την ίδρυση Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα

20/06/2024

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ενισχύει «την πεποίθηση πως με όραμα, συγκροτημένα πλάνα και συλλογική δουλειά το Πανεπιστήμιο μπορεί να πορευτεί με αισιοδοξία στα επόμενα χρόνια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη χθεσινοβραδινή (19/6) τελετή αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λάρνακα: Στη διαδικασία ετοιμασίας για να αντιμετωπίσει πιθανό τσουνάμι

19/06/2024

Η Λάρνακα θα είναι η πρώτη παραθαλάσσια κοινότητα της Κύπρου η οποία θα αποκτήσει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και σχέδιο εκκένωσης για τσουνάμι και θα αναγνωριστεί ως «Tsunami Ready”. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στην τελική ευθεία για την ανάπλαση της πλατείας Ηρώων

19/06/2024

Στόχος της ανάπλασης είναι η απόδοση του χώρου στους πεζούς και η ανάδειξη της σημασίας της πλατείας μέσα από τα ιστορικά, αρχιτεκτονικά, μνημειακά και κoινωνικά δεδομένα της περιοχής, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο μέχρι και σήμερα στην ανάπτυξη της πόλης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Δήμος Έγκωμης αναστέλλει εξυπηρέτηση κοινού για μεταφορά υπηρεσιών

18/06/2024

Ο Δήμος Έγκωμης ενημερώνει ότι η εξυπηρέτηση του κοινού αναστέλλεται από την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 συμπεριλαμβανομένης. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλοδαπός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια περιήγησης στο φαράγγι Άβακα

18/06/2024

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου η ώρα 14:15 χθες δόθηκε πληροφορία στον αστυνομικό σταθμό Πέγειας από αλλοδαπό τουρίστα ηλικίας 57 ετών ότι ενώ αυτός βρισκόταν για πεζοπορία στο φαράγγι του Άβακα με ομοεθνή του φίλο ηλικίας 69 ετών, ο τελευταίος έχασε την ισσοροπία του κατέπεσε σε βράχια και ήταν αδύνατο να μετακινηθεί.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γ. Ζίττης: Το 50% των παραλιών μας ίσως καταστραφεί σε 50 χρόνια

18/06/2024

Αν συνεχίσουν οι σημερινοί ρυθμοί εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου και δεν λάβουμε μέτρα εγκαίρως, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας αναμένεται να καταστρέψει περίπου το 50% των παραλιών της Κύπρου τα επόμενα 50 χρόνια, είπε ο Γιώργος Ζίττης, επιστημονικός ερευνητής του Ινστιτούτου Κύπρου, στο Κέντρο Αριστείας για την Κλιματική και Ατμοσφαιρική Έρευνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Απορύρθηκαν από την κοινοτική αγορά καλλυντικά προϊόντα

18/06/2024

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες κοινοποίησαν την απόσυρση καλλυντικών προϊόντων από την κοινοτική αγορά στα πλείστα εκ των οποίων, εντοπίστηκε ουσία butylphenyl methylpropional, η οποία απαγορεύεται να περιέχεται σε καλλυντικά προϊόντα.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ