ΕΙΔΗΣΕΙΣΈκθεση Πεπραγμένων για το 2021 παρέδωσε το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου στον ΥΠΟΙΚ

12/11/2022

Την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2021 παρέδωσε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου στον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, την Παρασκευή.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου, στην Έκθεση, γίνεται ειδική αναφορά στο έργο της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, “η οποία διαμορφώθηκε και ολοκληρώθηκε μέσα από ένα εντατικό διάλογο με ένα ευρύ φάσμα φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”.

“Το Συμβούλιο εργάστηκε εντατικά κατά το 2021 για την ολοκλήρωση της νέας Στρατηγικής «Όραμα 2035» και την επιλογή του νέου οικονομικού μοντέλου, το οποίο είναι προσανατολισμένο στην ενίσχυση της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας, αλλά και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, σημαντικός σταθμός για το Συμβούλιο κατά το 2021 ήταν και η συμβολή του στην ετοιμασία του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως λέει.

Στην Έκθεση Πεπραγμένων γίνεται επίσης παρουσίαση της 2ης Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας για την Κύπρο η οποία καταγράφει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, και παρέχει συστάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε το Συμβούλιο “για την ενημέρωση και την εξαιρετική εργασία που διεξάγεται, καθώς και για την αγαστή συνεργασία που έχει μαζί του”, και τόνισε ότι αριθμός μέτρων που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση προέρχονται από συγκεκριμένες εισηγήσεις του Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαία η καλή επίδοση της κυπριακής οικονομίας που παρατηρήθηκε κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, ούτε τυχαίος είναι και ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας που παρατηρείται τώρα. “Σε αυτά, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι εισηγήσεις του Συμβουλίου”, που αρκετές περιλαμβάνονται στους Στρατηγικούς Σχεδιασμούς και προϋπολογισμούς των Υπουργείων.

Η Έκθεση  Πεπραγμένων για το 2021, καθώς και ενημερωτικό υλικό που αφορά στις εργασίες και συστάσεις πολιτικής του Συμβουλίου, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου ecompet.cy .

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βρετανός νεαρός ανακηρύχθηκε σε «Πρέσβη του Τουρισμού» της Αγίας Νάπας

06/06/2023

Ο λόγος για τον Callum Miller, o οποίος μέχρι σήμερα πραγματοποίησε 23 επισκέψεις για σκοπούς διακοπών στην Αγία Νάπα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Λάρνακας: Αναστέλλεται η διαμαρτυρία για τη μεταφορά των υπηρεσιών του Παλαιού Νοσοκομείο Λάρνακας

06/06/2023

Μέτα από πρωτοβουλία της Υπουργού Υγείας κ. Πόπης Κανάρη και μετά από συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβουλίου του  ΟΚΥπΥ, επικοινώνησε με το Δήμαρχό Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και του ανάφερε ότι υπάρχει σχετική διαβεβαίωση από τον ΟΚΥπΥ, για να προχωρήσει η διαδικασία προσφορών για διαμόρφωση του 2ου ορόφου της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και μεταφορά των υπηρεσιών του από το Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς τίμησε τους άριστους αθλητές και τις ομάδες του

01/06/2023

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς τίμησε τους άριστους αθλητές και τις ομάδες του σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο ΚΑ’ Δημοτικό σχολείο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έναρξη των Καλοκαιρινών Προγραμμάτων του Πολυδύναμου Λευκωσίας

01/06/2023

Οι Φίλοι της Λευκωσίας σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Πολυδύναμο Κέντρο  Λευκωσίας διοργανώνουν πρόγραμμα καλοκαιρινών μαθημάτων για παιδιά,  από τις  27 Ιουνίου μέχρι τις  27 Ιουλίου (5 εβδομάδες) με την ονομασία "Γνωρίζω την Πόλη Μου".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπή νερού σήμερα στα Κάτω Πολεμίδια

31/05/2023

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 από τις 7:30πμ μέχρι τις 3μμ περίπου, θα γίνει διακοπή της παροχής νερού στις πιο κάτω οδούς του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βρετανοί τουρίστες τιμήθηκαν με το έμβλημα του «Πρέσβη του Τουρισμού» Αγίας Νάπας

30/05/2023

Βρετανοί τουρίστες τιμήθηκαν με το έμβλημα του «Πρέσβη του Τουρισμού» Αγίας Νάπας για τις 62 και 23 επισκέψεις τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εγκαινιάστηκε με πλήθος κόσμου ο νέος παιδότοπος στον δημόσιο κήπο Λεμεσού

30/05/2023

Ο Δήμος Λεμεσού υποδέχτηκε τα παιδιά της πόλης και τους γονείς τους, την Κυριακή 28 Μαΐου με ένα πάρτυ για την έναρξη λειτουργίας του αναβαθμισμένου Παιδότοπου στον ιστορικό Δημόσιο Κήπο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φιλοξενία μαθητών από την Έγκωμη στο Καρπενήσι

30/05/2023

Ο Δήμος Έγκωμης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει με τον Δήμο Καρπενησίου, θα πραγματοποιηθούν ανταλλαγές μαθητών κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθούν οκτώ (8) παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, δημότες Έγκωμης, στο Καρπενήσι. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Λάρνακας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της Γιορτής του Κατακλυσμού

30/05/2023

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με την Τροχαία ενημερώνει το Κοινό ότι για τις μέρες της Γιορτής του Κατακλυσμού θα είναι σε ισχύ οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Λάρνακας: Εκδήλωση για τους αδέσποτους γάτους

29/05/2023

Ο Δήμος Λάρνακας μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του για τη σωστή συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων, πραγματοποίησε την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, τη 2η Φιλοζωική ενημερωτική εκδήλωση για τα αδέσποτους γάτους. Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες  Λάρνακας, την Αστυνομία για τα Ζώα και φιλοζωικών οργανώσεων, φιλόζωων, εθελοντών.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΙΔΗΣΕΙΣ')

Διαφημιστείτε εδώ