ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Γεώργιου Μελιφρονίδη

27/06/2022

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στον ήρωα της τουρκικής εισβολής, Ανθυπολοχαγό Καταδρομών Γεώργιο Μελιφρονίδη, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, σε συνεργασία με τον Δήμο Έγκωμης, ανήγειρε μνημείο σε δημόσιο χώρο επί της λεωφόρου Ηρώων.

 

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου τέλεσε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης μαζί με τον Δήμαρχο Έγκωμης, Ζαχαρία Κυριάκου, σε σεμνή τελετή του διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Η τελετή άρχισε με απόδοση τιμών από άγημα των Καταδρομών, μεταφορά φλόγας από το Άλσος Πεσόντων και Αγνοουμένων Καταδρομέων και επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την οικογένεια του ήρωα, συναγωνιστές του ήρωα, τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, τον Δήμαρχο Έγκωμης και τον Υπουργό Άμυνας.

Οι ομιλητές αφού έκαναν αναδρομή στην καταγωγή και την προσωπικότητα του ήρωα, εξήραν το θάρρος και την αυταπάρνησή του κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974. Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων ανέγνωσε απόσπασμα από το πολεμικό ημερολόγιο της εισβολής, όπου παρουσιάζονταν ανάγλυφα οι τραγικές στιγμές αλλά και η παλληκαριά του Ανθυπολοχαγού Μελιφρονίδη και των συμπολεμιστών του.

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ήρωας Ανθυπολοχαγός «με πνεύμα αυταπάρνησης και λεβεντιάς έτρεξε πρόθυμα στο καθήκον και στάθηκε απέναντι στον εχθρό δίνοντας τη ζωή του, ως σπονδή στο ιερό θυσιαστήριο της ελευθερίας της πατρίδας μας.» Στον δικό του χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Έγκωμης, τόνισε ότι «η θυσία των παλληκαριών αυτών αποτελεί παράδειγμα αντρειοσύνης για την προάσπιση του πάτριου εδάφους και την προστασία των ιερών παρακαταθηκών που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας». 

Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συλλήψεις και καταγγελίες μετά από «Ντου» της Αστυνομίας σε πολυκατοικίες της Παλαιάς Λευκωσίας

02/07/2025

«Ντου» έκανε η αστυνομία σε πολυκατοικίες στην παλαιά Λευκωσία στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για διασφάλιση της δημόσιας τάξης και νομιμότητας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεγάλη η διαρροή υγραερίου από βυτιοφόρο - Κίνδυνος ανάφλεξης λόγω καιρικών συνθηκών

01/07/2025

Λόγω διαρροής υγραερίου από βυτιοφόρο όχημα, έχει κλείσει ο δρόμος Λάρνακας – Κοφίνου, παρά το ζυγιστικό Κοφίνου και στις δύο κατευθύνσεις. Στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας, τα οποία κατευθύνουν την τροχαία κίνηση προς εναλλακτικές διαδρομές.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος στον ΕΟΑ Λεμεσού για το 2024

01/07/2025

Ο ΕΟΑ Λεμεσού βραβεύτηκε με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις” για τη χρονιά 2024, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού των “Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις”, ο οποίος έχει ως στόχο την ανάδειξη των Οργανισμών που έχουν υιοθετήσει, αναπτύξει και εφαρμόσει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Λεμεσός διεκδικεί τα αυτονόητα - Ευρεία σύσκεψη φορέων μετά τις εξαγγελίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη

01/07/2025

Στη σύσκεψη συμμετείχαν Βουλευτές και Δήμαρχοι της πόλης, ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λεμεσού και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκστρατεία Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων για τις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης επαγγελματιών οδηγών

01/07/2025

Κατά τα έτη 2023-2024, το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων (ΤΕΣ), έλεγξε περίπου 900 οδηγούς οχημάτων με ταχογράφους και εντόπισε μεγάλο αριθμό παραβιάσεων του χρόνου οδήγησης, του διαλείμματος, της περιόδου ημερήσιας και εβδομαδιαίας ανάπαυσης κ.α.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τουρκία: Αμετανόητος ο δράστης που σκότωσε την πρώην αρραβωνιαστικιά του που είχε μείνει έγκυος από βιασμό

01/07/2025

Νεαρή έγκυος γυναίκα, ηλικίας 18 ετών, δολοφονήθηκε από τον αρραβωνιαστικό της στην Κωνσταντινούπολη. Η κοπέλα είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά πριν τον αρραβώνα της και είχε μείνει έγκυος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπρια συντονισμένη επιχείρηση: Υπό σύλληψη 24 παράνομοι λαθρομετανάστες

01/07/2025

Συντονισμένη επιχείρηση σε παγκύπρια βάση οδήγησε στη σύλληψη 25 παράνομων λαθρομεταναστών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίθεση καμικάζι σε εκκλησία στη Συρία: Απορρίπτουν οι Κούρδοι την εκδοχή της Δαμασκού για τους δράστες

01/07/2025

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), παράταξη με κυρίαρχη συνιστώσα κουρδική ένοπλη οργάνωση, απέρριψαν την Τετάρτη τον ισχυρισμό της συριακής de facto κυβέρνησης κατά τον οποίο οι δράστες της επίθεσης εναντίον εκκλησίας κοντά στη Δαμασκό το Σαββατοκύριακο ήταν αλλοδαποί, όχι Σύροι, κι ότι είχαν φύγει από το στρατόπεδο Αλ Χολ (βορειοανατολικά).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Κατασχέσεις αυτοκινήτων, μεθυσμένοι οδηγοί και υποστατικά χωρίς άδειες

01/07/2025

Σε σημαντικό αριθμό καταγγελιών προχώρησε σε μια νύχτα, η αστυνομία στη Λεμεσό, στο πλαίσιο εκστρατείας που πραγματοποιήθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΕΠΑΚ: Η Κύπρος κάνει κβαντικό άλμα στην κυβερνοασφάλεια με το πρώτο δίκτυο κβαντικής επικοινωνίας

30/06/2025

Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ηγήθηκαν της επιτυχούς ανάπτυξης του πρώτου εθνικού δικτύου κβαντικής επικοινωνίας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο τόσο για την Κύπρο όσο και για το διεθνές τοπίο της κυβερνοασφάλειας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ